27. září 2011 Z domova

Celostátní kampaň Den Charity 2011

Koncem září a počátkem října 2011 - zejména kolem svátku sv. Vincence z Paul (27. září) - chceme informovat veřejnost o smyslu charitní práce a širokém rozsahu poskytovaných služeb. Připravili jsme dny otevřených dveří, výstavy, soutěže, koncerty a mnoho dalšího.

V rámci kampaně Den Charity chceme „obdarovat“ veřejnost – představit svoji činnost a informovat o širokém záběru služeb, které poskytuje Charita pro ty, kteří potřebují pomoc.

Akce se konají na mnoha místech republiky na den sv. Vincence z Paul (27. září), patrona a zakladatele moderní charitativní činnosti. Tradičně se Den Charity koná na jižní Moravě, v jižních a západních Čechách a na Královéhradecku. K akci se připojily také další regiony. Den Charity není spojen s žádnou finanční sbírkou.

Připravili jsme pro Vás dny otevřených dveří, výstavy, soutěže, koncerty a mnoho dalšího. Akce se konají v mnoha městech a obcích po celé ČR.

Program v jednotlivých diecézích:

Brno (Blansko, Brno, Břeclav, Hodonín, Jihlava, Mistelbach [Rakousko], Rajhrad u Brna, Tišnov, Třebíč, Znojmo, Žďár nad Sázavou)
České Budějovice (České Budějovice)
Hradec Králové (Červený Kostelec, Horní Brusnice u Dvora Králové nad Labem, Hradec Králové, Litomyšl, Třebosice u Pardubic, Ústí nad Orlicí)
Olomouc (Kroměříž, Kyjov, Moravská Třebová, Luhačovice, Nový Hrozenkov, Přerov, Slavičín, Svitavy, Šternberk, Šumperk, Uherské Hradiště, Uherský Brod, Valašské Klobouky, Veselí nad Moravou, Zlín)
Praha (Brandýs nad Labem, Kralupy nad Vltavou-Minice, Nymburk, Praha 8-Karlín, Praha 9-Třeboradice)

Plakátky a bannery ke stažení naleznete zde

Cena Charity ČR

Cena je poděkováním a veřejným uznáním za nelehkou a obětavou práci vynikajících pracovníků, dobrovolníků a podporovatelů Charity ČR. Cena Charity ČR je udílena od roku 2008. Jednotlivé kandidáty nominují diecézní Charity se souhlasem místního biskupa.

Přehled osob, které obdržely Cenu Charity ČR v letech 2008 - 2011 zde.

Předchozí ročníky Dne Charity:
Den Charity 2010 zde
Den Charity 2009 zde