28. prosince 2010 Z domova

Project 7 a hodnocení roku 2010

PROJECT 7 byl velmi úspěšně nastartován. Zde je krátká rekapitulace výsledků za rok 2010.

Před rokem touto dobou jsme stáli na úplném začátku smělého PROJECTU 7 a jediné, co jsme před sebou měli, byly naše představy, předsevzetí a sny.Na sedmi světadílech světa odběhnout sedm maratonů, vylézt sedm horských vrcholů a podpořit sedm humanitárních projektů.

Navázali jsme spolupráci s Charitou ČR, začali oslovovat sponzory a partnery projektu, a k tomu tvrdě trénovat obě sportovní disciplíny, běh a lezení. Zažívali jsme radostné i těžké chvíle a čas, tolik potřebný k důsledné přípravě, se místy ukázal jako náš velký nepřítel. Naše předsevzetí ale bylo silnější.

Zahájili jsme první dvě etapy projektu – I. Evropa a II. Austrálie.Australskou etapu jsme již zdárně dokončili.

Úspěšně jsme absolvovali  maraton v Sydney, pokořili nejvyšší horu tohoto světadílu Mount Kosciuzsko a finančním příspěvkem podpořili projekt  Charity ČR – obnova zdrojů obživy v Indonésii.

Evropská etapa na své dokončení teprve čeká, neboť přestože jsme ji pražským maratonem zahájili,těsně pod vrcholem Mont Blancu jsme museli náš boj o zdolání hory z důvodu náhle se zhoršujícího počasí vzdát.

V nejbližším období nás čeká prostřednictvím připravovaného filmu a výstav předat myšlenku a  informace z našeho projektu veřejnosti. Snahou je zprostředkovat jim nejen poznání a neopakovatelné dojmy z těchto cest, ale také tvrdou práci a dřinu, která tomu všemu předcházela. Sdělit jim naše pocity radosti, ale i zklamání z proher. Ukázat jim, jak důležité je ve sportu i při práci v humanitární organizaci osobní nasazení a odhodlání, jak důležité je v životě mít svůj cíl, věřit mu a jak důležité je věřit i sobě samému.

Olga Šváchová a Petr Andrejkovič - tým PROJECTU 7