Podílíme se na přípravě webinářů o zvládání akutního traumatu
13. března 2022 Z domova

Podílíme se na přípravě webinářů o zvládání akutního traumatu

Kyjevská univerzita pořádá dva webináře týkající se práce s lidmi, kteří prožili traumatizující události. Zveřejnila výzvu, ve které žádala o pomoc s organizací. Spolu s neziskovými organizacemi Remedium Praha a Linkou seniorů Elpida jsme se rozhodli zareagovat.

Válka na Ukrajině citelně zasáhla celou Evropu, nejvíce však samotné občany Ukrajiny. Vedle materiální pomoci potřebují také psychologickou. Traumata z válečných míst si člověk mnohdy s sebou nese celý život. Ošetření duše je v tuto chvíli nezbytnou součástí pomoci ukrajinským občanům.

Podpořte sbírku Charita pro Ukrajinu

„Kyjevská univerzita publikovala výzvu s žádostí o pomoc při organizování webináře se zaměřením na práci s lidmi, kteří prožili akutní trauma. Neváhali jsme a poskytli jim tlumočníky. Těší nás, že můžeme podpořit vzdělávání a osvětu o možnostech práce s lidmi, kteří mají za sebou traumatické události,“ říká Eliška Haumerová, koordinátorka projektu Asistenční infolinka.

Webináře se konají v neděli 13.3. od 17 hodin a v pondělí 14.3. od 18 hodin online formou.

Jaká témata na webinářích zazní?

• Jak pracovat s dětmi, které zažily šok a trauma
  • Jak pracovat s akutní fází stresu a ztráty
  • Jak pracovat se zraněnými a lidmi, kteří přišli o část těla
  • Jak poskytnout podporu těhotným ženám a lékařům

Charita Česká republika pomáhá obyvatelům zasaženým válkou prostřednictvím partnerské ukrajinské Charity. Ta obstarává lidem na Ukrajině základní potřeby, mezi které se řadí zejména jídlo, pití, přístřeší a psychologická podpora. Před několika dny jsme úspěšně vyslali na Ukrajinu také kamiony s materiální pomocí. Provozujeme také infolinku v ukrajinštině, která v Česku pomáhá obyvatelům Ukrajiny najít dostupnou pomoc.

Kam dál?