Dárcovská výzva

ilustrační foto

Chcete proměnit svou narozeninovou párty, dobročinný bazar nebo bláznivý nápad v pomoc druhým?

Pojďte do toho s námi!

Máte několik možností, jak na to:

1. dárcovská výzva přes portál Darujme.cz

O aktuálním stavu své výzvy máte okamžitý přehled. Jednoduše sledujete, jak se daří plnit nastavený cíl, kolik lidí vás podpořilo a kolik času výzvě ještě zbývá. Všechny darované prostředky budou automaticky předány Charitě Česká republika a použity přesně podle vašeho úmyslu.

jak založit individuální výzvu

JAK ZALOŽIT FIREMNÍ VÝZVU

Vyberte si projekt

• oficiálně s plnou mocí

Uspořádejte benefiční akci (divadelní představení, běh,...) a to i s naší plnou mocí a vizuálními materiály, kasičkami i třeba PR podporou. Pokud se tak rozhodnete, kontaktujte nás c.Ey47a7TlCs89enW7c-T65j4mnhTj.
  • na vlastní pěst

Není nic jednoduššího, než vysbírat dary od svých blízkých, přátel, sousedů či kolegů a pak je zaslat přímo na účet Vámi vybrané sbírky, či darovat přes platební bránu. Důležité je, aby Vás to bavilo!

VYBERTE SI PROJEKT

Trocha inspirace

Svatba

svatba

Našli jste svou drahou polovičku, rozhodli se svojí lásku zpečetit a chcete, aby vaše souznění způsobilo ještě větší štěstí tam, kde zrovna chybí? Jste na správném místě!
Čajové soupravy po prababičce, vysněné knížky do knihovny či potřebné kuchyňské spotřebiče. Dárky pro novomanželé, to je tradice. To všechno si můžete přát a nechat si splnit.
Penízky nenápadně v obálce. To je taky klasika. Co tak ale udělat to nápadně, říct rodině a přátelům o smyslu a důležitosti charitní práce a vysbírané peníze věnovat právě na ni. Na oplátku od nás dostanete krásný certifikát svatebního daru, který si můžete dát do rámečku a pověsit na zeď.

Narozeniny

narozeniny

Slavíte a už máte všechno, po čem jste toužili, nebo jste minimalista, nebo si na dárky prostě jenom nepotrpíte? Nebo právě potrpíte a přáli byste si, aby měli větší význam? Sfoukněte svíčky a přejte si pomoc pro ty, kteří ji potřebují. Ale pozor! Tentokrát se to musí říct nahlas a před všemi. Až pak se to splní!

Bleší trh

swap

Jarní, či vánoční úklid, stěhování, nebo jenom tak prohrabávání se ve všech těch věcech! Některé už zapadly prachem, některé už ani nepamatujete, od koho máte, viďte! Nejste v tom sami! Dejte dokupy přátelé, slunečný den a krabice plné pokladů - a správný blešák je na světě.

Pracovní koláčkování

mufiny

Pracovní pauzičky na kafe nebo ty zdravotní pětiminutovky na čerstvém vzduchu, to známe. Co tak k tomu domácí voňavý koláček od kolegy/kolegyně za symbolickou korunku do prasátka. To zní lahodně a prospěšně zároveň. Už aby to bylo!

Fantazii se meze nekladou

Napadá vás něco jiného, co by vám udělalo radost? Neváhejte! V případě jakéhokoli dotazu nás kontaktujte na e-mailové adrese dary@charita.cz

Časté dotazy dárců přes portál darujme.cz

Proč se dary nejprve posílají na účet darujme.cz?

Finanční prostředky jsou v případě všech platebních metod přijímány na bankovní účet Darujme.cz, číslo účtu 2198370339/0800, vlastněný Nadací Via a podléhající pravidelnému finančnímu auditu. Každý příchozí dar je přiřazen cílové organizaci na základě unikátního variabilního symbolu, který se vám při zadání daru vygeneruje. Pokud nelze určit příjemce daru, peníze se vrací na účet, ze kterého byly obdrženy.

V pravidelných, nejčastěji týdenních dávkách, dary odesíláme (automaticky a kumulovaně) na účty neziskových organizací ponížené o provozní 2% poplatek. Zároveň organizacím automaticky odchází ze systému soubory s vyúčtováním darů. Správci organizací tak mají přehled darů k dispozici v reálném čase.

Jak mám změnit výši pravidelného daru nebo ukončit dar zadaný platební kartou?

Stávající pravidelný dar je potřeba ukončit a nastavit novou platbu. Jste-li na darujme.cz registrovaní, můžete dar ukončit sami ve svém profilu. Pokud  registrovaní nejste, pošlete email na _hqz5b56LTqk8e%e05pJ, dar vám ukončí.

Kolik procent si darujme.cz bere z každého daru?

Darujme.cz strhává z každého daru 2% poplatek, jak je uvedeno ve zprostředkovatelské smlouvě ke službě a v podmínkách darování. Tento poplatek pokrývá náklady na provoz darujme.cz, zahrnuje bankovní poplatky, zákaznickou a IT podporu, účetnictví apod.

Jak mám vystavit potvrzení daru na firmu?

Standardně od darujme.cz dostanete potvrzení o daru podle údajů, které vyplníte do darovacího formuláře. Pokud potřebujete jakékoliv údaje upravit, můžete tak učinit prostřednictvím odkazu, který obdržíte emailem spolu s potvrzením o daru, případně ve vašem uživatelském účtu na darujme.cz.

Kam dál?