Co kdyby málo udělalo velkou radost?
25. března 2024 Z domova

Co kdyby málo udělalo velkou radost?

Sbírka potravin, které je Charita Česká republika blízkým partnerem, se v sobotu 13. 4. 2024 opět rozjede ve všech krajích České republiky!

Co kdyby málo udělalo velkou radost? Za Charitu Česká republika máme jasno! Již osmým rokem vidíme, že Sbírka potravin je neocenitelným zdrojem pomoci pro všechny dospělé a děti v nouzi, ohrožené hladem a chudobou. Jedná se převážně o opuštěné seniory, rodiče samoživitele, rodiny v krizi, dospělé a děti bez domova či lidi s psychickým a tělesným postižením, kteří se nacházejí v těžkých životních situacích.

Co jsou potravinové banky?

Jsou to samostatné neziskové organizace, které získávají potraviny od obchodních řetězců, z potravinových sbírek, evropského programu potravinové pomoci, od pěstitelů, producentů či jednotlivců a distribuují je dobročinným organizacím. Jejich prostřednictvím se potraviny dostávají tam, kam mají, a hrají klíčovou roli v boji proti hladu a chudobě v České republice.

Kde nakoupit?

Albert

Billa

COOP

dm drogerie

Globus

Kaufland

Lidl

Makro

Penny

Rossmann

Teta drogerie

Tesco

Nestíháte nakoupit? Známe to všichni. Pomoct proto můžete i online z pohodlí svého domova, a to s prodlouženým termínem od 9. do 23. dubna.

Co nakoupit?

Seznam potravin

Seznam drogerie

Nacházíte se v těžké životní situaci a chcete využít služeb Sbírky potravin?

Obraťte se na potravinovou banku, která působí ve vašem regionu, a ta vám doporučí nejbližší dobročinnou organizaci, u níž můžete požádat o potravinovou pomoc.

Rádi byste využili služeb Charity Česká republika? Kontaktujte přímo nejbližší Charitu ve vašem regionu. Přehled kontaktů naleznete zde.

Přiblížit práci Sbírky potravin Vám může i rozhovor v jednom z minulých dílů podcastu ChariTALK se zástupcem potravinové banky Štěpánem Doušou, vnukem Věry Doušové, ředitelky Potravinové banky pro Prahu a Středočeský kraj, která za svoji záslužnou práci získala v roce 2022 Řád Tomáše Garrigua Masaryka.

Připojte se s námi k tomuto významnému dni pomoci a solidarity! I málo udělá velkou radost!