Charita se připravuje na uzavření denních stacionářů
13. března 2020 Z domova

Charita se připravuje na uzavření denních stacionářů

Uzavření denních stacionářů, které bylo nařízeno vládou s platností od soboty 16. března, se dotkne téměř tisícovky klientů Charity a jejich rodin. Ty se nyní budou muset o svoje blízké postarat sami. „Aktuálně proto pracujeme na možných krizových scénářích tak, aby nikdo z našich klientů nezůstal bez pomoci,“ uvedl ředitel Charity Česká republika Lukáš Curylo.

Stacionáře patří mezi sociální služby pro seniory nebo lidi s postižením. Pomáhají lidem a rodinám, kteří se rozhodli pečovat o své blízké, aby se mohli věnovat zaměstnání nebo získali čas na odpočinek a měli jistotu, že o seniora či člověka s postižením je řádně postaráno, že s ním odborníci pracují na udržení a rozvoji jeho schopností a dovedností a posilují jeho samostatnost či soběstačnost. Součástí pobytu v stacionáři je proto také program - cvičení paměti a čtení, strava, relaxace a odpočinek.

Síť Charity Česká republika provozuje 37 denních stacionářů pro celkem devět set uživatelů (přesně: 896) a 5 týdenních stacionářů pro celkem 35 osob (ročně je využije 66 osob).

Jan Oulík

tiskový mluvčí, redaktor