AKTUALITY

Požehnané Velikonoce!

Pavel Jakubec (44): Vzkříšení / Linoryt vytvořil klient soc. terapeutických dílen Betany Boskovice OCH BlanskoRadostné svátky Vzkříšení

a požehnané Velikonoce

přeje svým příznivcům, dárcům, dobrovolníkům a zaměstnancům

Vyšlo nové číslo Světlankovského časopisu

V těchto dnech vyšlo nové číslo Světlankovského časopisu. Ke stažení je zde.

Všem čtenářům přejeme pěkné chvíle při čtení časopisu.

Radostné Vánoce a šťastný nový rok!

Betlém. Vícebarevný linoryt vytvořil Pavel Jakubec, klient charitního stacionáře Betany Boskovice. „Sláva na výsostech Bohu na zemi pokoj lidem doberé vůle.“

Evangelium podle Lukáše 2,14

Přejeme svým klientům, příznivcům, dárcům, dobrovolníkům a zaměstanacům požehnané svátky vánoční, hodně štěstí, radosti a pevné zdraví i v novém roce 2018. Charita Česká republika

Přejeme požehnané Velikonoce!

Velikonoční beránekRadost z Kristova vzkříšení a požehnané svátky velikonoční

přeje svým příznivcům, dárcům, dobrovolníkům a zaměstnancům

Charita Česká republika

Přejeme krásné a poklidné Vánoce!

Dolni_Lukavice_2016

„Sláva na výsostech Bohu na zemi pokoj lidem, ve kterých má Bůh zalíbení.“ LK 2,14

Přejeme Vám požehnané svátky vánoční, pevní zdraví a hodně radosti v roce 2017.

Charita Česká republika

Biskupové vyzývají k finanční sbírce na pomoc křesťanům na Blízkém východě

Ilustrační foto Sam Tarling pro Caritas Internationalis

Čeští a moravští biskupové vydali výzvu ke sbírce na pomoc křesťanům v zemích Blízkého východu. Sbírka proběhne v neděli 26. května. Tato 6. neděle velikonoční je Dnem modliteb za pronásledované křesťany. Text výzvy bude přečten v závěru bohoslužeb o týden dříve, v neděi 19. května. "Láska k našim bratřím a sestrám nás nemůže nechat klidnými, když myslíme na ty, kteří pro Krista trpí," píší biskupové.

Sbírka potravin pomůže potřebným přímo v příslušném regionu

Sbírka potravin v sobotu 18. 5. 2019. Ilustrační foto

Zakoupením trvanlivých potravin anebo drogistického zboží je možné přispět lidem a rodinám v nouzi. Ceslostátní akce Sbírka postravin se koná ve vybraných prodejnách obchodních řetězců v sobotu 18. května. Pomoci je možné také jako dobrovolník anebo z pohodlí svého domova. Partnerem sbírky je Charita Česká republika.

Migrace je nedílnou součástí dnešního globalizovaného světa

studie vychází v českém a anglickém jazyce

Slovo migrace se po takzvané uprchlické krizi stalo v českém kontextu slovem výbušným, spojeným s negativními emocemi, jako je strach a pocit ohrožení. Charita Česká republika reaguje na situaci vydáním studie Cesty k prosperitě. Migrace a rozvoj v České republice, která v mnohém fakticky vyvrací veřejností zaběhnuté postoje.

Sestry poskytující domácí péči žádají ministra Vojtěcha o zastání

Ilustrační snímek Jakub Žák

Sestry domácí péče se ve středu 1. května v 11 hodin vypraví před budovu ministerstva zdravotnictví a stromy před ním ovážou červenými mašlemi. Tímto gestem se ve Svátek práce obracejí na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a žádají jej o zastání. Opakovaná jednání ukazují, že zdravotní pojišťovny se k této důležité a velmi efektivní části veřejného zdravotnictví, která se nachází ve vleklé krizi, chtějí dál chovat nespravedlivě. Sestry domácí péče jsou od loňského srpna ve stávkové pohotovosti a červené mašle se staly jejím symbolem.

Chceme Evropu, která na nikoho nezapomíná

Síť evropských Charit plně podporuje klíčové hodnoty Evropské unie, jako jsou solidarita, demokracie, rovnost, sociální spravedlnost, respekt k lidské důstojnosti a k lidským právům. Doufáme, že Evropský parlament složený z nově zvolených zástupců dostojí těmto vysokým morálním standardům a hodnotám a že je bude při utváření politiky, která má vliv na miliony lidí jak Evropě i mimo ni, uvádět do praxe.

Metody sociální práce s osobami s mentálním postižením

Akreditovaný workshop je určený převážně pracovníkům pobytových sociálních služeb s cílem seznámit se a osvojit si  metody práce s lidmi s mentálním postižením a získat kompetence nezbytné k zavedení nových metod a přístupů k lidem s postižením do praxe. V průběhu  workshopu si osvojí nové poznatky v oblasti individuálního plánování, v komunikaci s lidmi s mentálním postižením a v zapojení lidí s postižením do rozhodování. Dále budou proškoleni ve strategii sociálního začleňování lidí s postižením do společnosti a se zvládáním rizik s tím spojených.

Místo: Diecézní charita Brno, třída Kpt.Jaroše 9,  Brno
Termín: 24. 5. 2019, 08:30 — 24. 5. 2019, 16:00

Zvládání agrese v kontaktu s klientem

Tento akreditovaný kurz je určen pro pracovníky, kteří si chtějí vyzkoušet zvládání obtížných situací při práci s klientem a najít vlastní, specifickou cestu jejich adekvátního řešení. Cílem kurzu je nabytí základní orientace a sebejistoty v psychicky i fyzicky obtížných situacích při spolupráci s klientem spojených s různě projevovanou agresí. Vytvořit bezpečí pro exploraci vlastní agrese. Obeznámit se s vlastními tendencemi k projevům agrese a možnostmi jejich zvládání. Praktický nácvik fyzických intervencí šetrné sebeochrany vedoucí k zajištění vlastního bezpečí při zachování respektu a důstojnosti k uživateli.

Místo: Diecézní charita Brno, třída Kpt. Jaroše 9
Termín: 4. 6. 2019, 09:00 — 5. 6. 2019, 16:30

Focusing - metoda pro zvládání emocí a stresu

Akreditovaný kurz seznamuje účastníky s metodou Focusing - tělesně zakotvené prožívání a možnostmi jeho využití pro svoji vlastní duševní hygienu, zvládání vlastních emocí, zvládání stresu a sebereflexi, stejně jako pro zlepšení schopnosti empatie a naslouchání ke klientům. Focusing je součástí metod přístupu zaměřeného na člověka, autorem metody je E. Gendlin, žák C.R. Rogerse. Focusing je metoda duševní hygieny, psychoterapie a sebereflexe, která slouží porozumění významům v těle probíhajícího prožívání, pomáhá porozumět vlastním emocím, prožitkům a významům, které svým prožitkům dáváme a toto porozumění využít k lepšímu vztahu (kongruenci) vůči sobě i klientům.

Doporučujeme se také přihlásit na navazující a doplňující akreditovaný kurz Focusing - metoda pro zvládání emocí a stresu II, který proběhne na 28.11.2019!

Místo: Diecézní charita Brno, třída Kpt.Jaroše 9,  Brno
Termín: 26. 9. 2019, 08:30 — 26. 9. 2019, 16:00

Krizová intervence v praxi

Cílem akreditovaného kurzu je seznámit účastníky s úlohou krize v životě člověka, s jednotlivými typy krizí klienta a jejich řešení v rámci krizové intervence. Kurz poskytne základní teoretickou i praktickou přípravu pro efektivní pomoc osobám v krizi a posílí kompetence účastníků pracovat s klienty v jednotlivých krizových situacích. Účastník se seznámí se základní aplikací metody krizové intervence, naučí se pracovat s vlastními zdroji a strategiemi zvládání zátěže. Kurz bude zaměřen i na prohloubení sebepoznání a sebereflexi.

Místo: Diecézní charita Brno, třída Kpt. Jaroše 9, Brno
Termín: 1. 10. 2019, 08:30 — 2. 10. 2019, 16:00

Aktuální výtěžek
119 184 358 Kč

Rozpečetěno pokladniček

Zobrazit podrobné výsledky z celé ČR

Marianeum - školicí středisko

Aula ve školicím středisku Marianeum

Nabízíme přednáškové a ubytovací prostory v Praze 2
pro vaše vzdělávací či společenské akce.

Napište nám!

DotazNenašli jste na webu potřebné informace?
Máte pro nás vzkaz?

Napište nám!