dobročinní

Již sto let pomáháme lidem tam, kde nás potřebují. Doma i v zahraničí. Díky pravidelné podpoře dobročinných lidí dokážeme dělat dobré věci ve správný čas na správném místě. Staňte se jedním z Dobročinnýcha vaše příspěvky se promění v okamžitou humanitární pomoc, dlouhodobé vzdělávání či zdravotní péči. Krédo společenství Dobročinných „Dobře darovat, dobře pomáhat“ představuje jak důvěru v naše poslání a práci, tak jistotu správného využití daru. Lidé v nouzi pro nás totiž byli, jsou a budou vždy na prvním místě, takže si můžete být jisti, že váš dar pomůže opravdu dobře.

Chcete-li se přidat ke společenství Dobročinných, vyplňte registrační formulář a uveďte částku, kterou jste se rozhodli pravidelně přispívat.

CHCI SE PŘIDAT

Dobro činí velké věci: můj dobrý důvod

Anča a Mára

Každý se může dostat do těžkých životních chvílí, ve kterých se nelehce hledá kapka naděje. V těchto chvílích je více jak kdy jindy třeba podat pomocnou ruku a ukázat, že naděje stále je. Proto i malá pomoc může způsobit velké změny a udělat tak na světě lepší místo k životu pro nás všechny. Rozhodli jsme se i my přispět svou malou pomocí aby nám tady všem bylo trochu lépe.

Marta Řeháková

Myslím si, že kdo má možnost alespoň trochu pomoci, měl by to udělat. My máme tři děti, které jsou už teď dospělé, a mají své rodiny. V minulosti měla naše rodina docela finanční starosti. Já jsem byla 10 let s dětmi doma a manžel moc nevydělával. Vím tedy, že finance mohou být problém, i když jsme na tom zdaleka nebyli tak, jak lidé v některých chudých zemích nebo i u nás. Tenkrát jsme ale nemohli nikoho podporovat. Jakmile děti „vylétly z hnízda",  finanční situace se u nás o moc zlepšila. Cítím velikou vděčnost za to, že máme hodné děti, že mají krásné rodiny a my už můžeme alespoň finančně někomu pomoci. Velmi si vážím vaší práce a vím, že peníze půjdou tam, kde je potřeba.

Robert Bakalář

Charita je mi sympatická tím, že pomáhá všem, ale hlavně seniorům. Můj dědeček pocházel z chudé vesničky na Slovensku a z dětství si pamatuju, jak bezmocní byli někteří staří lidé. Dnes je mi 41 let a věřím, že pomáhat seniorům se má, protože bez nich bychom tu nebyli. A až budeme staří my, tak nám zas pomůže mladší generace. Prostě: Co zaseješ, to sklidíš. Říkám tomu kruh života. Pomáhat lidem prostě považuji za samozřejmou věc.

Martina Zahradníková

Pro mě je podstatné, že Charita mé dobré úmysly přetvoří v účelnou a adresnou pomoc. Důvěřuji profesionálům, kteří za sebou mají letité zkušenosti a vědí lépe než já, komu a jakou formou podat pomocnou ruku. Zajímají mě lidské příběhy a je až neuvěřitelné, po jak klikatých cestách se život některých z nás ubírá. Navíc věřím, že energie vložená do dobra se nevytrácí, ale vrátí se k nám možná z té strany, odkud to nejméně čekáme.

002585 Miluše 3

Miluše Květinská

Jsem už důchodkyně a zdraví mi zatím slouží. Ale když koukám kolem sebe, nejsou na tom všichni tak dobře. Proto pravidelně podporuju Charitu, protože vím, že se dlouhodobě stará o lidi, kteří to potřebují nejvíc. Všichni budou jednou staří a nemocní – a potom pomoc ocení.

002577 čb foto 3

Václav Babička

Nic mi v životě neschází, ale pochopitelně tu žije spousta lidí, kteří na tom nejsou tak dobře jako já. Podle mě je samozřejmé myslet i na ně, a proto jsem si vybral Charitu. V ní totiž opravdu přesně vědí, komu, kdy a také jak pomoci.

Donedávna jsme společenství našich pravidelných příznivců nazývali Klub přátel Caritas.
Rozhodli jsme se ale pro změnu, protože si myslíme, že všechny spojuje jedna velmi důležitá vlastnost, jíž je dobročinnost.