Charita Česká republika pomáhá dvěma těžce zasaženým zemím: Itálii a Španělsku
8. dubna 2020 Ze zahraničí

Charita Česká republika pomáhá dvěma těžce zasaženým zemím: Itálii a Španělsku

Pandemie onemocnění covid-19 nezná hranice, stejně jako pomoc v boji proti ní. Přestože se v současné době plně zaměřujeme na ochranu našich klientů před nákazou, především seniorů v zařízeních sociální péče a lidí z ohrožených skupin, kritický vývoj situace v Itálii a Španělsku nemůžeme nechat bez odezvy. Masivní šíření koronaviru způsobilo, že jejich zdravotnictví kolabuje, počet úmrtí stoupá a život v zemi je prakticky paralyzován.

Ze svého krizového fondu určeného zejména pro pomoc v zahraničí jsme uvolnili dvakrát 5 000 eur, které poputují partnerským organizacím Caritas Italiana a Cáritas Española. Ty se ze všech sil snaží zajišťovat a distribuovat ochranné pomůcky a nadále se starat o nemocné, kteří sice zůstali v domácí péči, ale přesto potřebují pomoc. „Tímto gestem chceme vyjádřit solidaritu s lidmi, kteří přišli o své blízké nebo se v důsledku epidemie nemoci dostali do těžké životní situace,“ vysvětluje Lukáš Curylo, ředitel Charity Česká republika.

Přispějte i vy – na účet nebo formou DMS:

Připojte se k lidem spojeným solidaritou na vlně pomoci proti bezmoci. Děkujeme!

Pravidelné aktuální informace přinášíme na naší webové stránce koronakrize.