Tříkrálová sbírka pokračuje: Koledníci rozdávají radost a Tříkrálový koncert slibuje bohatý program
7. ledna 2022 Z domova

Tříkrálová sbírka již běží. Největší sbírková akce se koná celostátně již dvaadvacátým rokem. Letos se jí naši koledníci nemohli dočkat obzvlášť, protože v loňském roce kvůli protipandemickým opatřením koledovat nemohli. Opět se tedy můžete těšit nejen na koledníky, ale i na Tříkrálový koncert, který na Jedničce odvysílá Česká televize v neděli 9. ledna.

Koledníky v kostýmech tří králů můžete nyní zahlédnout ve vsích i městech napříč celým Českem. Možná dorazí i k vašim dveřím. Šíří radost a dokážou vyčarovat úsměvy na tvářích. Lidé si s nimi rádi zazpívají a někteří i vyfotí. Koledníci zároveň prosí o příspěvek pro lidi v nouzi do zapečetěných kasiček s logem Charity a rozdávají drobné dárky. Při koledování samozřejmě dbají na dodržování protipandemických opatření, aby minimalizovali možnost přenosu viru.

Pokud se s koledníky neshledáte, můžete si alespoň zpříjemnit nedělní večer Tříkrálovým koncertem. Vystoupí na něm hned několik populárních umělců. Můžete se těšit na Tata Bojs, Lenku Novou s Petrem Maláskem a Josefem Štěpánkem nebo dětský folklorní soubor Ondrášek. V průběhu benefičního koncertu uvidíte několik reportáží, ve kterých vám ukážeme, jak dary z loňské sbírky pomáhaly.

Většina vykoledovaných peněz vždy zůstává v regionech, kde pomáhají těm, kteří je nejvíce potřebují. Jde zejména o matky samoživitelky, seniory nebo osoby se zdravotním postižením. Podrobnější informace o tom, jak jednotlivé Charity plánují využít výtěžek ze sbírky, se dočtete na webu Tříkrálové sbírky.

Partnerem Tříkrálového koncertu je statutární město Brno.

Foto: Richard Bouda