Léto s Young Caritas v Praze
1. července 2020 Z domova

Léto s Young Caritas v Praze

Zveme vás na tři inspirativní projektové dny pro děti ušité na míru třem věkovým skupinám, od nejmenších až po ty téměř dospělé, které proběhnou v prostorách školicího střediska Charity Česká republika, v Marianeu, v Máchově ulici 7 v Praze 2.

1. 7. 2020 14 – 18 h SLAM POETRY  mládež od 14 do 18 let

Do tajů slam poetry nás zasvětí Večerka, nový objev české scény performativní poezie. Tvoříte či byste tvořit chtěli? Přijďte se nechat inspirovat! Pomůžeme vám probudit netušená básnická nadání. Kromě kreativního psaní a přednesu se dozvíme i něco o identitě a o tom, jak je Vietnam součástí příběhů, které se odehrávají v Česku. Pojďte s námi kouzlit se slovy!

2. 7. 2020 14 – 18 h YOYOVÁNÍ  děti od 9 do 13 let

Kluci ze Slusny Yoyo shopu Tomáš Kochman a Fery Procházka (mistr Evropy v yoyování) nás naučí cool triky s legendární hračkou, s níž se lidé baví už od 18. století. Dozvíte se něco o historii a jednotlivých disciplínách yoyování, ale také o tom, co stojí za tvorbou hračky, než se nám jako hotový výrobek dostane do ruky. Navíc z workshopu nebudete odcházet pouze s novými poznatky, ale také s vlastnoručně vyrobenou káčou! Roztočte to s námi!

3. 7. 2020 9 – 13 h ROSTOUCÍ PAPÍR  děti od 5 do 8 let

Pro nejmenší účastníky je připraveno zábavné, tvořivě ekologické dopoledne. Zjistíme, co jsou odpady a co jsou poklady a jak může přírodě pomáhat každý z nás, i když je malinký. Věhlasná kytkožroutka Jana Vlková  ze společnosti Kytky k jídlu nás naučí, jak vtisknout život recyklovanému papíru, až vznikne výrobek, který nám může nejdřív dělat radost na poličce a poté v květináči. Nechte radost vyrůst s Young Caritas!

Vstup je volný, ale kapacita omezená, proto prosím vyplňte registrační formulář: https://bit.ly/3hQKnrX

Mezi dalšími aktivitami, na které se můžete těšit, je příměstský tábor, který proběhne ve dvou termínech 20. – 24. července 2020 pro děti od 9 do 13 let (celodenní program) a 24. – 28. srpna 2020 pro děti od 5 – 8 let (půldenní dopolední program).
Přihláška na příměstský tábor