Daránek dětem

Sbírka na pomoc dětem: Charita představuje velikonočního Daránka!
1. dubna 2021 Z domova

Sbírka na pomoc dětem: Charita představuje velikonočního Daránka!

Říkají mu Daránek. Jméno dostal podle darů, kterými pomáhá dětem. Je symbolem bezpečí domova, potřebné péče i rovných příležitostí na startu do života. Připojte se k velikonoční vlně dobrých skutků a podpořte jeho poslání, aby to ti nejmenší měli co nejlehčí. Charita Česká republika spouští výzvu pomoci s názvem Daránek dětem. Její výtěžek pomůže těm nejpotřebnějším: dětem, kterým v Česku hrozí sociální vyloučení.

Daránek dětem: Vojtovy trable s distanční výukou
20. dubna 2021 Daránek dětem

Daránek dětem: Vojtovy trable s distanční výukou

Vojtův tatínek vážně onemocněl a přišel o práci. Rodinu to rozdělilo; Vojta teď bydlí s maminkou a bráchou v azylovém domě pro matky s dětmi v tísni. Maminka intenzivně hledá práci, aby zase dokázala platit nájem a měla na živobytí pro celou rodinu. O Vojtovi říkají, že je šikovný, a do školy chodí moc rád. Po letních prázdninách se těšil, že zase uvidí kamarády, ale jako mnoho jiných dětí musel nakonec sedět doma. Vyučování přes počítač mu moc nejde, nemá náležité vybavení a připojení vázne. Tablet, který od kohosi dostali, mu starší bratr nerad půjčuje a máma počítačům nerozumí.

Daránek dětem: Maminka Věra by chtěla dát dětem vše, sama na to ale nestačí
13. dubna 2021 Arcidiecézní charita Olomouc

Daránek dětem: Maminka Věra by chtěla dát dětem vše, sama na to ale nestačí

Život běžné funkční rodiny zcela změnila tragická událost, kdy rodina důsledkem ničivého požáru přišla o dům, kde do té doby spokojeně vyrůstaly tři krásné zdravé děti. Otec dětí však situaci nezvládl a problémy začal řešit alkoholem. Velmi rychle propadl závislosti a následovalo to, co většinou v těchto situacích nastává. Přišel o zaměstnání a rodina se dostala do finančních potíží. Snaha o jakékoliv řešení byla z jeho strany nulová, přestal se zajímat o děti a mamince nezbývalo než vzít situaci do svých rukou. Následoval rozvod, děti byly svěřeny do péče maminky a ta zůstala na všechno sama.

Daránek dětem: Dětství Adélky v Domě pro matky v tísni
12. dubna 2021 Daránek dětem

Daránek dětem: Dětství Adélky v Domě pro matky v tísni

Adélka bydlela s maminkou a mladší sestrou v jednom pokoji malého panelového bytu; druhý pokoj obývali děda a babička. Společná kuchyň byla tak malá, že se v ní museli střídat. Adélka má ještě pradědečka, a když se mu přitížilo a už se o sebe nedokázal postarat, vzala si ho rodina k sobě. V nevelkém bytě se tak ještě víc mačkali a čtvrťačka Adélka přišla v době distanční výuky o jakoukoli možnost soustředit se na učení. Nemohla si ani v klidu volat s kamarády, kteří jí moc chybějí.

Daránek dětem: Sportovní přání čtyř sourozenců
6. dubna 2021 Daránek dětem

Daránek dětem: Sportovní přání čtyř sourozenců

Janička, Jitka, Dominik a Petr jsou čtyři sourozenci ve věku od devíti do čtrnácti let. Paní Jitka je samoživitelka. Bydlí v podnájmu ve vesnici, odkud děti donedávna denně pěšky doprovázela do nedalekého města do školy. Rodina musí vyžít z dávek, protože skloubit péči o čtyři školáky se zaměstnáním se paní Jitce nedaří – a v době distanční výuky je to nemyslitelné.