Charita pro Ukrajinu

Invaze ruských vojsk na Ukrajinu a vyhlášení válečného stavu dramaticky prohlubuje bezpečnostní i humanitární situaci v zemi. Ta se v důsledku vleklého ozbrojeného konfliktu na východě země potýká s dlouhodobou humanitární krizí. Již nyní je v zemi na 1,5 milionu vnitřně vysídlených lidí, jejich počet ale prudce narůstá. Další stovky tisíc lidí jsou či budou nuceny uprchnout a stejně jako ti, kteří zatím ve svých domovech zůstávají, potřebují pomoc se zajištěním základních životních potřeb.

Ve spolupráci s naším dlouhodobým partnerem, Charitou Ukrajina, se v rámci bezprostřední pomoci obyvatelům Ukrajiny zasaženým válkou soustředíme na zajištění základních potřeb, jako jsou voda, potraviny, hygienické potřeby či přístřeší. Součástí intervence je i poskytnutí psychologické pomoci. Ve spolupráci s českými úřady se zároveň připravujeme na pomoc ukrajinským uprchlíkům v České republice.

Výtěžek sbírky pomůže lidem zasaženým válkou zajistit základní životní potřeby.

Děkujeme všem, kteří se obyvatelům Ukrajiny v téhle těžké době rozhodnou pomoci

Pokud vaše firma potřebuje uzavřít Darovací smlouvu, kontaktujte nás na čísle +420 296 243 330 nebo pište na sekretariat@charita.cz

Bankovním převodem nebo kartou

Převodem na sbírkový účet

VS 104

QR kódem

QRkod Ukrajina

Kam dál?

6 způsobů, jak Charita stále pomáhá lidem zasaženým válkou na Ukrajině
22. září 2022 Humanitární pomoc a rozvojová spolupráce Charity ČR

6 způsobů, jak Charita stále pomáhá lidem zasaženým válkou na Ukrajině

Válka na Ukrajině trvá již více než půl roku. Za tu dobu přišly miliony lidí o domov, o možnost zabezpečit své rodiny a o normální život. Charita Česká republika od prvního dne války pomáhá lidem, kteří trpí kvůli ruské agresi.

Lidé přišli o všechno, co měli: o domov, město, koníčky, známá místa i o status, říká ukrajinská psycholožka
13. září 2022 Humanitární pomoc a rozvojová spolupráce Charity ČR

Uljana Popova je psycholožka, která již více než čtyři roky pracuje pro Charitu Ukrajina. Od začátku války se její práce zcela proměnila. Pomáhá lidem, které válka vyhnala z jejich domovů do bezpečnějších částí Ukrajiny, překonat válečné hrůzy a začít fungovat v nové realitě. Pomáhá jim naučit se žít normální život ve stínu války. Charita Česká republika poskytuje psychologický výcvik odborníkům, jako je Uljana.

Hradecké Dny ukrajinské kultury vyvrcholí koncertem Vděčná srdce v Jiráskových sadech
5. září 2022 Integrační centrum pro cizince Hradec Králové

Umělecké workshopy, besedy, koncerty, taneční vystoupení a další program pro celé rodiny nabízí letošní Dny ukrajinské kultury v Hradci Králové od začátku září až do 18. října. Všichni jsou zváni především na koncert Vděčná srdce, který se uskuteční v sobotu 10. září od 16 hodin v Jiráskových sadech. Návštěvníky čeká přehlídka ukrajinského folklóru a výtvarného umění. Ukrajinské písně zazpívá také český písničkář Pavel Helan. Dále v programu vystoupí taneční skupina Flamenco La Passión, pro děti jsou připraveny workshopy a soutěže. Vstup je volný. Akci pořádá Regionální ukrajinský spolek ve východních Čechách a Integrační centrum pro cizince Diecézní charity Hradec Králové pod záštitou hradeckého primátora prof. Alexandra Hrabálka.

Charita Česká republika v pomoci Ukrajině nepolevuje
24. srpna 2022 Z domova

Charita Česká republika v pomoci Ukrajině nepolevuje

Před půl rokem vpadla ruská armáda na území suverénního státu Ukrajina. V reakci na ruskou vojenskou agresi jsme bezprostředně vyhlásili sbírku Charita pro Ukrajinu, která byla původně zamýšlená jako akutní pomoc obyvatelům země zasažené ruskou mocenskou rozpínavostí a násilnou invazí. Zároveň jsme se začali připravovat na systematičtější pomoc pro uprchlíky na našem území, aniž bychom tušili, že válečný konflikt rozpoutá nejhorší uprchlickou krizi, jakou Evropa nezažila od druhé světové války.

Humanitární mise Charity a trvalých jáhnů do Lvovské oblasti
1. června 2022 Oblastní charita Pardubice

Humanitární mise Charity a trvalých jáhnů do Lvovské oblasti

Ve dnech 27. - 29. května Oblastní charita Pardubice realizovala další převoz humanitární pomoci na Ukrajinu do Lvovské oblasti.