Program FEAD

Potravinová a materiální pomoc nejchudším osobám

Asistenční telefonická linka ve vietnamském a mongolském jazyce

Asistenční telefonická linka je určena občanům Mongolska a Vietnamu žijícím a pracujícím v ČR. Mongolská asistenční linka je v provozu od začátku roku 2008 díky různým finančním zdrojům. Vietnamská asistenční linka je v provozu od července 2012. Linka podporuje integraci cizinců ze třetích zemí, kteří hovoří vietnamštinou a mongolštinou prostřednictvím anonymního poskytování informací telefonickou a internetovou formou.

Projekt je určen občanům Mongolska a Vietnamu i všem ostatním, kteří s Mongoly a Vietnamci žijícími u nás přicházejí do styku. Operátoři/operátorky  podávají informace týkající se pobytu cizinců v České republice, zaměstnání a s ním spojených práv a povinností, zdravotního zabezpečení, vzdělávání, systému sociálních služeb i řešením dalších životních situací, pomohou s vyplňováním úředních formulářů nebo tlumočí prostřednictvím telefonu v případech, které souvisejí s pobytem Mongolů a Vietnamců v České republice.

Na linku se mohou obrátit i české instituce, které využijí asistenci nebo tlumočení při kontaktu s občany Mongolska a Vietnamu.

Můžete se na nás obrátit telefonicky, e-mailem nebo prostřednictvím Yahoo chatu.

Služba je poskytována anonymně a bezplatně (hradí se pouze cena hovoru dle tarifu operátora).

karticka_mong.pdfЛАВЛАХ УТАС (asistence v mongolském a českém jazyce):
Telefon: 733 67 66 67
E-mail: mongol.info@charita.cz
Yahoo chat: mongol.info
                               татаж авах (download)
                               татаж авах (download) (dokument Adobe PDF)татаж авах (download)
Mongolská linka je v provozu dvakrát týdně: v pondělí a ve středu od 9 do 11 a od 14 do 16 hodin.

karticka_vietnam.pdfĐƯỜNG DÂY NÓNG (Asistence ve vietnamském a českém jazyce):
Telefon: 605 99 99 69
E-mail: vietnam.info@charita.cz
Yahoo chat: info_vn2012
để tải về (download) (dokument Adobe PDF)để tải về (download)

Vietnamská linka je v provozu třikrát týdně: v pondělí, ve středu a v pátek od 9 do 12 a od 14 do 17 hodin.

Projekt je spolufinancován MV ČR v rámci programu "Integrace cizinců 2016".