Mladí talentovaní Ukrajinci My/Oni
9. října 2023 Z domova

Mladí talentovaní Ukrajinci My/Oni

V prostorách parteru Národní technické knihovny proběhne od 9. do 29. října 2023 výstava fotografií pod názvem My/Oni. Fotografie vytvořili pod vedením MgA. Marka Malůška žáci Základní umělecké školy v Uherském hradišti. Výstava byla prodloužena do 31. prosince 2023

Soubor 16 fotografií představuje příběhy mladých talentovaných Ukrajinců, kteří se v důsledku války na Ukrajině ocitli na našem území. Jejich portréty vytvořili studenti oddělení Fotografie a nová média ZUŠ Uherské Hradiště. Autoři portrétů na mladé Ukrajince nahlíží skrze jejich zájmy, specializace, ve kterých se vzdělávají a připravují se tak na svou budoucí profesi a pro svůj dospělý život. Představují je jako rodící se osobnosti, které rozvíjí svůj talent a mají před sebou příležitosti pro uplatnění nabytých schopností. V této nezištné a upřímné víře ve smysluplnou budoucnost se shodují s mladými lidmi u nás, ale i kdekoliv jinde na světě.

Autoři fotografií: Matěj Bartoň, Beata Daňková, Eliška Gazdíková, Lucie Hyrošová, Martin Janulík, Klára Kadlčíková, Olivia Kukučková, Madalena Anna Malůšková, Alexandra Mikešová, Vojtěch Nekarda, František Procházka a Soňa Rašíková. Pedagogické vedení MgA. Marek Malůšek, PhD.
Produkce a organizace projektu Ing. Dalibor Jirásek, Mgr. Halyna Kožedub a Lucie Ševčíková.

Talentovaní Ukrajinci My/Oni

Projekt vznikl v roce 2023 ve spolupráci s Charitou Uherské Hradiště. Partnerem pražského uvedení výstavy je Charita Česká republika.

Podpořte naši pomoc obyvatelům Ukrajiny

Sbírka na Ukrajinu