Požadavky sester v domácí péči:

1. Zrušit nespravedlivý regulační vzorec pro domácí péči a proplácet veškerou odvedenou práci

Je nesmyslné regulovat zaplacení za provedené výkony zdravotních sester domácí zdravotní péče, když provádějí pouze výkony indikované lékařem. Zdravotní pojišťovny trestají regulací zdravotní výkony u náročných pacientů, ke kterým se chodí vícekrát denně. Nemůžeme si vybírat, kterého pacienta ošetříme – protože je to výhodné nebo nikoliv.

2. Doplatit sestrám mzdu za roky 2016 a 2017

Kvůli regulacím mají velké ekonomické problémy střediska domácí zdravotní péče již od roku 2016. V celorepublikovém průměru činila regulace v Charitě Česká republika v roce 2016 cca 1000 Kč na 1 sestru a měsíc. V roce 2017 se tato částka zdvojnásobila. Jako spravedlivý vidíme doplatek 36 tisíc za jeden úvazek.

3. Zvýšit hodnotu bodu

Jako spravedlivou odměnu za odbornou, náročnou a samostatnou práci v terénu považujeme 500 Kč/hod. Abychom se k tomuto požadavku přiblížili, je třeba zvýšit hodnotu bodu na 1,47 Kč.

Vzrůstá disproporce mezi růstem platů a mezd nelékařských zdravotnických pracovníků a úhradami z prostředků veřejného zdravotního pojištění v tzv. sesterských odbornostech.

4. Upravit mzdový index

Mzdové indexy vyjadřují míru kvalifikace daného nositele a obtížnost provedení výkonu.

Mzdové indexy nelékařských zdravotnických pracovníků jsou na úrovni roku 2009, přestože již tehdy bylo přislíbeno navýšení v souvislosti s navýšením mzdových indexů lékařů. Alternativou v jednání by bylo navýšení osobních nákladů o 30 %.

5. Požadujeme možnost sdílet s odborností 913 kód 06648 za nepřetržitý provoz (tedy příplatek za nepřetržitý provoz, který aktuálně vykonáváme, ale nedostáváme za něj zaplaceno).

Aktuální výtěžek
119 184 358 Kč

Rozpečetěno pokladniček

Zobrazit podrobné výsledky z celé ČR

Napište nám!

DotazNenašli jste na webu potřebné informace?
Máte pro nás vzkaz?

Napište nám!