Zahraničí: Blízká pomoc vzdáleným

Pomáháme tam, kde je třeba. Bez ohledu na lokalitu nebo okolnosti. Poskytujeme humanitární pomoc v zemích postižených přírodní katastrofou nebo válečným konfliktem. Zachraňujeme lidské životy, zajišťujeme pitnou vodu, jídlo, přístřeší a základní zdravotní pomoc. Po celém světě podporujeme vzdělávání dětí i dospělých. S vaší pomocí dokážeme udělat ještě více!

Příběhy pomoci

Charita pomohla vybavit školku v Tbilisi, do níž mohou chodit i děti s poruchou autistického spektra

Ve školce v Tbilisi si hrají i autisté

Do inkluzivní školky v Tbilisi chodí kromě „normálních“ dětí i ty s autismem. Aby byly v temperamentním kolektivu klidné a spokojené, musí se na to připravit – a k tomu slouží speciální herny, které vybavila Charita Česká republika. Vyškolila také terapeutky, jejichž zásluhou mohli malí autisté zvládnout pobyt ve školce, jejich matky se zbavily čtyřiadvacetihodinového stresu a beznaděje a teď už konečně věří, že bude líp – jim i jejich dětem.

Konžan Yobo prošel charitním školením a teď pomáhá lidem v Zambii

Prchal před boji, teď žije v Zambii

Yobo pochází z Konga a vyrůstal ve velké rodině s dvanácti sourozenci. Ze školy odešel v páté třídě, když jim zemřel otec. Z domova do Zambie ho vyhnal ozbrojený konflikt. Po pěti letech se tam oženil a založil rodinu, a ač se mu pak podařilo vrátit domů, musel opět uprchnout. Absolvoval charitní školení a teď pomáhá ostatním s chovem dobytka a pěstováním plodin. Charita tak zlepšila život jemu i dalším lidem, kteří museli z obav o bezpečnost utéct z okolních zemí do Zambie, kde teď hledají novou šanci.

Charitní program pomohl Josephovi, aby se postavil na vlastní nohy

Neměl nic. Dnes má krám v Lusace

V uprchlickém táboře v Zambii našel útočiště i Joseph. Stejně jako spousta dalších lidí kolem neměl žádný příjem ani domov. Navzdory dobrému vzdělání se musel spoléhat na pomoc známých, dokud se nedostal do programu na podporu živobytí. Stal se jedním z jeho nejúspěšnějších absolventů: dnes je totiž hrdým majitelem malého obchodu v Lusace, v němž prodává základní léky, na které není potřeba mít lékařský předpis.

Darujte hned

Kdo rychle dává, dvakrát dává! Čím dříve darujete, tím dříve vaše peníze pomohou udělat
svět lepším místem pro život.

...

Rozhodně se, kde pomůžete

při platbě převodem na účet

Zvolte zemi, v níž chcete pomoci, a zadejte variabilní symbol.

• VS 114 – Kosovo
  • VS 125 – Moldavsko
  • VS 148 – Mongolsko
  • VS 153 – Gruzie