Říkají mi Daránek

„Jmenuji se podle darů, které pomáhají dětem. Jsem vždycky tam, kde mě maličcí a bezbranní potřebují. Připojte se k vlně dobrých skutků a podpořte moje poslání.“

Daránek pomáhá dětem již podruhé. Poprvé se úspěšně představil v loňském roce. Symbolizuje bezpečí, potřebnou péči, a především naději spojenou s novým začátkem. Jméno dostal podle darů, které usnadní dětem příznivý start do života. Je tu prostě proto, aby to ti nejmenší měli co nejlehčí.

Děkujeme všem, kteří se rozhodnete Daránka podpořit.

Pomozte dětem v nouzi

Přispět můžete platební kartou, skrze QR kód nebo bankovním převodem po vyplnění darované částky

Zadejte částku

Vaše údaje

Chcete potvrzení o daru?

Rekapitulace

Děkujeme za vaše rozhodnutí darovat částku na projekt Daránek dětem.

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů a podmínkami darování. Více informací.

Prostředky veřejné sbírky Daránek budou vynaloženy na zařízení, služby a projekty pomáhající dětem v nouzi. Finanční sbírka není určena na individuální adresnou podporu konkrétních dětí, ale na podporu péče o ně. Váš dar se promění v bezpečí charitních azylových domů, nízkoprahových dětských center, posílí preventivní sociální práce, volnočasové aktivity dětí a mládeže nebo podporu práv dětí.

Děkujeme Daránkovi

Bezpečně a bez násilí

Alenčin úsměv nesvědčí ani v nejmenším o tom, co už má ve svém útlém věku za sebou. S maminkou a mladším bratrem žije v Domově pro matky s dětmi v Hradci Králové. Našli zde azyl na útěku před agresivním otcem, který svoji ženu opakovaně bil.

Děti byly bohužel  těchto událostí svědky. Alenčina maminka našla bezpečné útočiště v Domově pro matky s dětmi. Děti se cítí obzvlášť dobře ve volnočasovém Klubu Mariánek.

Klid na dětství

Tři bratři – jako z pohádky. Dvojčata Radek a Marián, spolu s jejich starším bráškou Vojtou ale bohužel pohádkový život neměli. Jejich matka je opustila. Zůstali sami s otcem. Než je získal do své péče, pobývali chvíli v dětském domově. Ztráta domova, pocit ohrožení a nejistoty zanechaly na dětských dušičkách nezhojitelný šrám.

Domov pro matky s dětmi v Hradci Králové se pro ně stal dočasným domovem a nabízí jim podporu i pestrý volnočasový program také v Klubu Mariánek.

Díky Daránkovi mohla být v prostorách klubu zavedena klimatizace. Nyní je zde možné s dětmi pracovat, doučovat je nebo si hrát i v horkých letních měsících.

Nový domov

Nikola prožila klidné dětství a dospívání se svojí rodinou. Po ukončení základní školy si našla práci a potkala i přítele. Navzdory domluvám rodičů odešla s partnerem z domu. On i jeho rodina Nikole způsobili mnoho příkoří. Dočkala se zejména ponižování a násilí. Maminku Nikolu jsme přijali do Domova pro matky s dětmi v tísni v Domažlicích.

Krátce po příchodu se jí narodilo miminko. Současný pobyt u nás si nemůže vynachválit. Má u nás bezpečné zázemí. O své děťátko se vzorně stará. Dává mu veškerou péči a lásku. Ráda se také stará o svoji domácnost.

Od Daránka dostala spotřebiče a nové žehlicí prkno

Děkujeme našim partnerům

Meander Albi My tě porazíme