Charita Česká republika bude opět na Letní filmové škole v Uherském Hradišti
21. července 2020 MIND

Charita Česká republika bude opět na Letní filmové škole v Uherském Hradišti

Ani letos nebude na Letní filmové škole chybět Infopoint Charity Česká republika. Pracovníci Charity si letos přizvali i mnohé zajímavé hosty, které vám představí v rámci uměleckých, odborných, ale především zábavných aktivit, a to již od pátku 7. do neděle 9. srpna 2020.

Také si vietnamskou diasporu automaticky spojíte s večerkami, tržnicemi či bistry? Poznejte vietnamskou komunitu z odlišných úhlů pohledu našich hostů. V pódiové diskusi se během sobotního odpoledne podělí o své autentické zkušenosti bloggerka Do Thu Trang, známá také jako Asijatka.cz, sociální geografička a migracioložka Tereza Freidingerová z Univerzity Karlovy působící v Člověku v tísni a projektový manažer spolku Viet Up Mai Ngoc Minh. Tři různé profese, tři různé názory, jedna diskuse. Respekt stan, v sobotu 8. srpna od 13.30 hodin. Na vietnamské vlně budeme pokračovat do Klubu kultury, kde v sobotu 8. srpna proběhne od 19 hodin vernisáž výstavy Vietnam Stories. Třicet barevných fotografií Jindřicha Štreita doprovodí tradiční hudba a ochutnávka slováckých vín.

Už jste slyšeli o Devised theatre? Instalace, inscenace, improvizace! Zapojte se do zážitkové divadelní hry 30 dní / 30 days: na vlastní kůži pocítíte na první pohled (ne)viditelnou sílu byrokratické spirály, do níž jsou vrženi cizinci žijící v České republice. V sobotu 8. srpna vás do ní na základě autentických příběhů vtáhnou nadějné studentky DAMU. Unikátní zážitek začne již v 16 hodin, a to ve Smetanových sadech kousek od letního kina. Pro děti všeho věku připravují naše mladé koordinátorky Young Caritas spoustu zajímavých workshopů a aktivit týkající se udržitelnosti a dobrovolnictví.