MIND

Migration – Interconnectedness – Development

(Migrace – propojenost – rozvoj)

Tříletý celoevropský projekt financovaný Evropskou komisí má zvýšit povědomí české široké veřejnosti včetně politických zástupců, privátního sektoru i médií o rozvojové pomoci a jejím propojení s migrací. Je v něm zapojeno jedenáct charitních organizací, které usilují o aktivní účast evropské společnosti v rozvojových otázkách. Tento projekt získal finanční podporu z programu Evropské unie pro vzdělávání a osvětu (Development Education and Awareness Raising – DEAR).

Konec prázdnin ve znamení MIND
4. září 2020 Humanitární pomoc a rozvojová spolupráce Charity ČR

Konec prázdnin ve znamení MIND

V sobotu 29. srpna, poslední prázdninový víkend, se na Střeleckém ostrově v Praze uskutečnil festival WeMind - příběhy lidí v pohybu. Jeho hlavním posláním bylo ještě jednou představit osudy inspirativních osobností, které propojují svět.

Výstava Vietnam Stories aneb Jak se žije Vietnamcům v České republice
31. srpna 2020 Z domova

Výstava Vietnam Stories aneb Jak se žije Vietnamcům v České republice

Výstava Vietnam Stories aneb Jak se žije Vietnamcům v ČR je výstavou putovní. Můžete ji zhlédnout v různých regionech a na rozmanitých místech od srpna 2020 do prosince 2021; první zastávkou byla Letní filmová škola v Uherském Hradišti.  Autorem fotografií je přední dokumentární fotograf Jindřich Štreit.

S Charitou na 46. ročník Letní filmové školy!
25. srpna 2020 Humanitární pomoc a rozvojová spolupráce Charity ČR

S Charitou na 46. ročník Letní filmové školy!

Ani letos jsme si nenechali ujít Letní filmovou školu v Uherském Hradišti a patřičně se na ni připravili. Na již 46. ročník jsme dorazili s napěchovaným programem pro děti i dospělé. Divadelní inscenace děvčat z DAMU, vernisáž výstavy fotografií Jindřicha Štreita, pódiová diskuze, charitní stánek s rozmanitými aktivitami pro ty nejmenší - to vše za doprovodu nesmírného elánu celého našeho týmu, který neutišilo ani úmorné teplo.

Charita Česká republika bude opět na Letní filmové škole v Uherském Hradišti
21. července 2020 MIND

Charita Česká republika bude opět na Letní filmové škole v Uherském Hradišti

Ani letos nebude na Letní filmové škole chybět Infopoint Charity Česká republika. Pracovníci Charity si letos přizvali i mnohé zajímavé hosty, které vám představí v rámci uměleckých, odborných, ale především zábavných aktivit, a to již od pátku 7. do neděle 9. srpna 2020.

Projekt MIND našel svou ambasadorku,  blogerku Do Thu Trang
10. června 2020 Z domova

Projekt MIND našel svou ambasadorku, blogerku Do Thu Trang

Řady našeho týmu globálního vzdělávání se rozrostly o novou členku, Do Thu Trang, českou blogerku vietnamského původu. Od dnešního dne ji můžeme pyšně nazývat čestnou ambasadorkou projektu MIND (Migration / Interconnectedness / Development).