Jak se daří našemu projektu: Bulharsko otevírá oči. Pomoc je krásná i náročná

Stará Zagora, Bulharsko – Poslední březnový týden se výprava z českobudějovické Diecézní charity vydala blíže seznámit s jedním ze zahraničních projektů, které dlouhodobě finančně podporujeme. V bulharském městečku Stará Zagora pracují i čeští Salasiáni Dona Boska. Ti se věnují převážně romským dětem a rodinám žijícím v sociálních podmínkách, jež jsou hluboce pod evropským standardem.

Olomoučtí ve Rwandě: stín genocidy visel nad zemí i po letech

Rwanda - Uvnitř kostela mrtví, ženy i děti, jeho zdi pak obklopeny lešením se stovkami lebek lidí, kteří byli zabiti v okolí. Genocida byla patrná v každodenním životě obyvatel Rwandy i 4 roky poté, co skončila. „Viděli jsme velká pohřebiště, kde byli lidé ponecháni, tak jak tam leželi, jako memento genocidy. I po těch letech,“ říká Jindřich Suchánek, tehdejší ředitel Arcidiecézní charity Olomouc, který v roce 1998 do Rwandy přijel na pozvání Caritas Austria. Pozůstalí se podle něj k mrtvým vraceli modlit, toto místo uctívali.

Kontejner pro Zambii je v cíli. Pomáhá chudým vesničanům

Kontejner pro Zambii už je v cíli

Zambie – Život chudých vesničanů ze zambijské Chiparamby se v těchto dnech začíná zlepšovat. Přispívá k tomu kontejner plný pomoci od českých dárců. Ve spolupráci se sudoměřickými farníky jej vyslala za moře Arcidiecézní charita Olomouc. Sbírka vyrazila kamionem z Olomouce 6. prosince loňského roku, do cíle dorazila minulý týden. Od včerejška jsou už vybavení do škol, oblečení a obuv, zdravotnické pomůcky či zemědělské náčiní v oběhu. Dostávají je děti i chudé rodiny živící se zemědělstvím…

Na Vánoční balíčky a dětský domov v Bortnykách zaostřila kamera

Foto: Pavel Langer, ACHO

Ukrajina - Mnozí chlapci, kteří pobývají v dětském domově v Bortnykách se diví, že stojí někomu z ciziny za to, že jim koupí něco pro radost či něco, co potřebují. Mnozí z nich v budoucnu chtějí poslat dobrý skutek dál. I toto znamená projekt Arcidiecézní charity Olomouc - Vánoční balíček. Podívejte se za chlapci do Bortnyk v reportáži Františka Tomise a TV Noe.

Český Mikuláš potěšil chudé ukrajinské děti

Na 80 dětských přání a mnohem více se podařilo splnit díky štědrosti českých dárců, kteří se zapojili do Mikulášské nadílky pro děti, které zůstávají žít v blízkosti bojových zón.

Upřímně děkujeme všem dárcům, kteří pomohli udělat radost těm, kteří nemají takové štěstí jako my a jejich životy jsou dennodenně ovlivňovány ozbrojeným konfliktem.

Nemocný Sebastian potřebuje pomoc

Diecézní charita Hradec Králové v uplynulém roce pomáhala lidem v nouzi nejen v Česku, ale také v zahraničí. Většina získaných darů určených na zahraniční pomoc byla použita na vzdělávání chudých dětí v Indii. Menší část prostředků pomohla podchlazeným lidem v Bangladéši.

Tříkrálová sbírka pomáhá i v Mongolsku.

Nákup nového vybavení v rámci podpory vzdělávacích aktivit, zvýšení kvalifikace, platba energií a v neposlední řadě nákup potravin. To a ještě mnohem více mohlo být uhrazeno díky příspěvkům Tříkrálové sbírky a projektu litoměřické diecézní charity v Mongolsku.

Aktuální výtěžek
119 183 525 Kč

Rozpečetěno pokladniček

Zobrazit podrobné výsledky z celé ČR

Napište nám!

DotazNenašli jste na webu potřebné informace?
Máte pro nás vzkaz?

Napište nám!