Slavnostní otevření zahrady Charity Vsetín

V podvečer ve čtvrtek 4. října 2018 se konalo slavnostní otevření zahrady Charity Vsetín na Horním náměstí, jejichž část prošla renovací. Vsetínská skupina Kateřina Mrlinová & spol., zazpívali několik písní ze svého repertoáru a navodili slavnostní atmosféru k tomuto odpoledni.

Arcidiecézní charita Olomouc hledá Ředitele/ Ředitelku do Charity Olomouc

Olomouc – Řídit organizaci, která pomáhá potřebným v duchu milosrdné lásky, umět ji prosadit a neustále upevňovat její zázemí. To je výzva. Charita hledá vhodného člověka na post ředitele/ ředitelky do Olomouce. Strukturovaný životopis s motivačním dopisem, představou o řízení Charity Olomouc a další dokumenty mohou uchazeči posílat na adresu Arcidiecézní charity Olomouc až do 19. října

Polévka v originální keramické misce a dobrá vůle pomoci potřebným

Olomouc – Ve středu 10. října proběhl před olomouckou radnicí čtvrtý ročník Dne lidí bez domova. Vůně polévky, stovky originálních polévkových misek, které vyrobili klienti se zrakovým postižením firmy Ergones Tyflo Centra Olomouc, a především touha pomoci přilákala na Horní náměstí na tři stovky lidí. Výtěžek z prodeje polévek, který činil krásných 27 525 korun, poputuje na podporu Domova sv. Anežky na Svatém Kopečku u Olomouce. Akci upořádala již tradičně organizace Dobré místo pro život.

Každý krok pomáhá - choďte a pomáhejte

Chůze je nejpřirozenější a nejzdravější lidský pohyb. Proto se v OZP rozhodli, že snahu o zdravý životní styl podpoří. Choďte a podpořte Domácí hospicovou péči Hradec Králové.DHP navrh loga

YoungCaritas.cz aneb mladé dobrovolnictví

České BudějoviceDiecézní charita České Budějovice od roku 2019 zařadí mezi programy svého Dobrovolnického centra nový projekt YoungCaritas.cz, který cílí na podporu dobrovolnictví, solidarity a prosociálního chování dětí a mládeže. K tříleté podpoře tohoto jedinečného projektu se spolupracující firma Energie AG Bohemia zavázala symbolicky 27. září na Den Charity.

Dny duševního zdraví 2018

Začínající podzim nám zpříjemnila celorepubliková akce, která se koná k příležitosti Světového dne pro duševní zdraví. Významem téhle akce je za pomocí odborného a kulturního programu seznámit veřejnost s problematikou duševně nemocných.  Během svých skoro 30let se staly největší multižánrovou osvětovou kampaní o lidech s duševním onemocněním a duševním zdraví v České republice.

Každý den věnovaný sociální práci. To bude Týden sociálních služeb v havlíčkobrodské Charitě

Týden sociálních služeb v Oblastní charitě Havlíčkův Brod. (Ilustrační foto: archiv OCH HB)(Havlíčkobrodsko, Humpolecko) – Akce pro uživatele, ale také pro zájemce z řad široké veřejnosti. A na každý den várka nových, užitečných informací o dostupných sociálních službách v regionu. Oblastní charita Havlíčkův Brod se letos připojí k Týdnu sociálních služeb, který připadá na dny od 8. října. Zájemcům tak přiblíží část své práce v okrese Havlíčkův Brod a na Humpolecku, a to konkrétně v Charitním domově pro matky s dětmi, Centru osobní asistence, Nízkoprahovém klubu BAN!, Charitních pečovatelských službách, Astře – denním centru pro seniory, Domácí hospicové péči nebo ve Středisku charitní pomoci. Týden vyvrcholí v pátek 12. října, kdy se v Literárním klubu Městské knihovny Humpolec uskuteční prodejní výstava výrobků z charitních dílniček spojená s prezentací třinácti služeb havlíčkobrodské Charity působících právě v Humpolci.

Týden sociálních služeb v Oblastní charitě Havlíčkův Brod

Aktuální výtěžek
112 375 686 Kč

Rozpečetěno pokladniček

Zobrazit podrobné výsledky z celé ČR

Napište nám!

DotazNenašli jste na webu potřebné informace?
Máte pro nás vzkaz?

Napište nám!