Tým Charitní pečovatelské služby Písek pomáhá zvelebit obydlí kleintů

Pomoc seniorovi

Současný svět mi někdy přijde uspěchaný a neosobní, ale i v této době se najdou lidé, kteří rádi pomáhají. Nehoní se za vidinou bohatství a moci, dokáží se vcítit do druhých, najít krásu v jejich nitru a podívat se na svět jejich očima. Přesně takoví jsou zaměstnanci charitní pečovatelské služby, kteří nejenže pečují od 7 do 22 hodin každý den o Vaše blízké, ale jsou ochotni pomáhat i ve svém volném čase. Pomáhat druhým je jejich přirozená vlastnost.

Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Koledníci z Jilemnice. Foto Jakub Žák

Celkem 119 184 663 korun. Tolik se letos vybralo do 23 908 pokladniček Tříkrálové sbírky. Dnes místní charity pod úředním dozorem rozpečetily ty poslední a peníze z nich sečetly. Kluci a děvčata v přestrojení za tři krále koledovali a vybírali peníze do pokladniček prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika nyní děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Arcidiecézní charita Olomouc hledá Ředitele/ Ředitelku do Charity Svitavy

Svitavy – Řídit organizaci, která pomáhá potřebným v duchu milosrdné lásky, umět ji prosadit a neustále upevňovat její zázemí. To je výzva. Charita hledá vhodného člověka na post ředitele/ ředitelky do Svitav. Strukturovaný životopis s motivačním dopisem, představou o řízení Charity Svitavy a další dokumenty mohou uchazeči posílat na adresu Arcidiecézní charity Olomouc až do 18. února

I lidem v litoměřické diecézi není pomoc potřebným cizí

Sečteno. Podtrženo. Již jsou známy kompletní výsledky letošního ročníku Tříkrálové sbírky. V litoměřické diecézi bylo vybráno skvělých 3 241 910 Kč. Oproti loňskému roku, kdy se vybralo 2 901 608Kč, se jedná o nárůst o více než 340 000Kč. To je fantastický výsledek!

Rekordní Tříkrálová sbírka

Tříkrálová sbírka 2019 opět posunula hranici vykoledované částky. Díky štědrým dárcům se v Plzeňské diecézi  vykoledovalo 5 468 009 , což převyšuje o 430 214 Kč částku z loňského roku.

Farní charita v Jindřichově Hradci slavnostně požehnala nové prostory

Jindřichův Hradec – Farní charita v Jindřichově Hradci ve středu 23. 1. 2019 slavnostně otevřela a požehnala své nové prostory na adrese Archiváře Teplého 1306. V těch bude nyní provozovat staronové nízkoprahové centrum pro děti a mládež, ale také další dvě služby pro osoby v nouzi a rodiny s dětmi.

Václav Keprt: Malý kluk se staral o nemocnou maminku a hospodářství. Respekt

Foto: Pavel Langer, ACHO

Začalo to před více než deseti lety pár dárečky, které vezlo osobní auto chlapcům z ukrajinského dětského domova. „Nápad udělat dětem radost, potěšit je a zároveň jim pomoci vznikl v autě, když jsme se vraceli z jedné z cest,“ vzpomíná ředitel Arcidiecézní charity Olomouc Václav Keprt. Od té doby vánočních balíčků od českých dárců každý rok přibývalo, letos tak nákladní vůz přivážel k dětem rekordních víc než 400 balíčků. Do jakých rodin dárky putovaly? Jak mohou lidem pomoci? Ukrajina tehdy a dnes? O tom a mnohem víc s Václavem Keprtem…

Aktuální výtěžek
119 191 982 Kč

Rozpečetěno pokladniček

Zobrazit podrobné výsledky z celé ČR

Napište nám!

DotazNenašli jste na webu potřebné informace?
Máte pro nás vzkaz?

Napište nám!