Zobrazit články z rubriky:  Z regionůZe zahraničí

Jsme s lidmi aneb poradny v první linii v boji s chudobou

Ilustrační snímek Jakub Žák

Paní Janu bije manžel. Pan Josef ztratil přehled, co komu dluží. Paní Eva neví, jak zaplatí nájem s miminkem, které se jí brzy narodí. Všichni sklouzli do situace, na niž sami nestačí a kterou bez pomoci nedokážou vyřešit. Právě pro lidi v podobné situaci existuje v České republice 69 poraden, které provozuje Charita Česká republika. Loni jsme jejich prostřednictvím bezplatně pomohli téměř 35 000 lidí, každý z nich přitom v průběhu roku navštívil poradnu průměrně čtyřikrát.

Lidé s postižením díky sociálnímu autobusu o výlety nepřijdou

Jaké služby sociální autobus Charity Nový Hrozenkov nabízí, pro koho je určený, kdo ho řídí a mnohem více se můžete dočíst v článku redaktora Valašského deníku.

Letní benefiční koncert pro Adopci na dálku v hradecké Filharmonii

Nenechte si ujít letní benefiční koncert, který se uskuteční ve čtvrtek 27. června 2019 od 19:30 hodin ve Filharmonii Hradec Králové. Vstupné je dobrovolné. Z výtěžku benefice bude podpořeno vzdělávání žáků a studentů z nejchudších indických rodin v rámci projektu Adopce na dálku. Dejte i vy šanci chudým školákům na lepší budoucnost, děkujeme Vám!

Juniorfest 2019

Oblastní charita Klatovy ve spolupráci s Římskokatolickou farností a Čajovnou u Naší milé Paní uspořádali v Klatovech Junior fest 2019.

Sbírka potravin také pro třebíčskou Charitu

V sobotu 18. 5. 2019 můžete svým nákupem pomoci lidem v nouzi. Třebíčská Charita pořádá sbírku v PENNY marketu v Moravských Budějovicích. Pomůžete? Naši pracovníci vám rádi na místě poradí, co je vhodné koupit.

Postní almužna 2019 v Charitě Vsetín

Díky štědrosti lidí, kteří v postní době nemysleli jen na sebe a dokázali si něco odříct, se letos ve farnostech v územní působnosti Charity Vsetín podařilo vybrat částku 108 901 Kč. Prostředky získané z této almužny využijeme i letos ve prospěch těch nejpotřebnějších v našem okolí (rodiny a matky s dětmi, jednotlivci a osoby se zdravotním postižením a ti, kteří se ocitli v těžké životní situaci).

Canisterapie v Domově pokojného stáří

V prvních květnových dnech proběhla v Domově pokojného stáří Naší Paní první canisterapie s novým pejskem.

Biskupové vyzývají k finanční sbírce na pomoc křesťanům na Blízkém východě

Ilustrační foto Sam Tarling pro Caritas Internationalis

Čeští a moravští biskupové vydali výzvu ke sbírce na pomoc křesťanům v zemích Blízkého východu. Sbírka proběhne v neděli 26. května. Tato 6. neděle velikonoční je Dnem modliteb za pronásledované křesťany. Text výzvy bude přečten v závěru bohoslužeb o týden dříve, v neděi 19. května. "Láska k našim bratřím a sestrám nás nemůže nechat klidnými, když myslíme na ty, kteří pro Krista trpí," píší biskupové.

Sbírka potravin pomůže potřebným přímo v příslušném regionu

Sbírka potravin v sobotu 18. 5. 2019. Ilustrační foto

Zakoupením trvanlivých potravin anebo drogistického zboží je možné přispět lidem a rodinám v nouzi. Ceslostátní akce Sbírka postravin se koná ve vybraných prodejnách obchodních řetězců v sobotu 18. května. Pomoci je možné také jako dobrovolník anebo z pohodlí svého domova. Partnerem sbírky je Charita Česká republika.

Migrace je nedílnou součástí dnešního globalizovaného světa

studie vychází v českém a anglickém jazyce

Slovo migrace se po takzvané uprchlické krizi stalo v českém kontextu slovem výbušným, spojeným s negativními emocemi, jako je strach a pocit ohrožení. Charita Česká republika reaguje na situaci vydáním studie Cesty k prosperitě. Migrace a rozvoj v České republice, která v mnohém fakticky vyvrací veřejností zaběhnuté postoje.

Aktuální výtěžek
119 184 358 Kč

Rozpečetěno pokladniček

Zobrazit podrobné výsledky z celé ČR

Napište nám!

DotazNenašli jste na webu potřebné informace?
Máte pro nás vzkaz?

Napište nám!