Zobrazit články z rubriky:  Z regionůZe zahraničí

Jak se daří našemu projektu: Bulharsko otevírá oči. Pomoc je krásná i náročná

Stará Zagora, Bulharsko – Poslední březnový týden se výprava z českobudějovické Diecézní charity vydala blíže seznámit s jedním ze zahraničních projektů, které dlouhodobě finančně podporujeme. V bulharském městečku Stará Zagora pracují i čeští Salasiáni Dona Boska. Ti se věnují převážně romským dětem a rodinám žijícím v sociálních podmínkách, jež jsou hluboce pod evropským standardem.

Olomoučtí ve Rwandě: stín genocidy visel nad zemí i po letech

Rwanda - Uvnitř kostela mrtví, ženy i děti, jeho zdi pak obklopeny lešením se stovkami lebek lidí, kteří byli zabiti v okolí. Genocida byla patrná v každodenním životě obyvatel Rwandy i 4 roky poté, co skončila. „Viděli jsme velká pohřebiště, kde byli lidé ponecháni, tak jak tam leželi, jako memento genocidy. I po těch letech,“ říká Jindřich Suchánek, tehdejší ředitel Arcidiecézní charity Olomouc, který v roce 1998 do Rwandy přijel na pozvání Caritas Austria. Pozůstalí se podle něj k mrtvým vraceli modlit, toto místo uctívali.

Výzvy předsedovi vlády ČR, ministryni práce a sociálních věcí a ministryni financí

Výzvy ředitele Diecézní charity Plzeň předsedovi vlády ČR, ministryni práce a sociálních věcí a ministryni financí týkající se deficitu financí pro sociální služby v Plzeňském a Karlovarském kraji.

MUDr. Martina Kirchnerová: Hospicová péče není o smrti, ale o čase, který zbývá

Olomoucký kraj – MUDr. Martina Kirchnerová pracuje jako anestezioložka a algezioložka v ambulanci pro léčbu bolesti na Klinice anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny (KARIM) ve Fakultní nemocnici Olomouc a jako lékařka paliativní medicíny a odborný garant paliativní péče ve službě Hospicové péče Caritas na území Olomouckého kraje. Podílí se na výuce mediků v oboru anesteziologie a paliativní péče. Před čtyřmi lety na vlastní kůži zažila, jaké to je, starat se o nevyléčitelně nemocného člověka v domácím prostředí, s čím vším se musí vyrovnat pečující, kterému umírá někdo blízký…

Bezdomovecké divadlo představí Křížovou cestu bezdomovců

České Budějovice – Paralela křížové cesty Ježíše Krista s příběhem člověka bez domova. Originální představení stěžejního tématu Velikonoc s názvem Křížová cesta bezdomovce, aneb selhání a beznaděj jako „stavební kámen“ pro nový začátek sehraje Bezdomovecké divadlo Domu sv. Pavla 3. dubna od 19 hod ve Studentském kostele svaté Rodiny v Českých Budějovicích.

Hodně sil a odvahy, sociální pracovníci!

Ilustrační foto Jakub Žák

Světový den sociální práce, který letos slavíme 19. března, zdůrazňuje podporu významu vztahů mezi lidmi. V tento den se sociální pracovníci na celém světě společně snaží zvýšit povědomí o významu sociální práce a zdůraznit potřebu dalších kroků vedoucích k pomoci těm, kteří jejich podporu potřebují.

Hospicová péče Caritas – služba lásky v posledních okamžicích života

Olomoucký kraj – Charita rozšiřuje poskytování domácí hospicové péče v Olomouckém kraji. Do nově se tvořícího multidisciplinárního týmu služby Hospicové péče Caritas přijímá nové členy týmu. Cílem je poskytnout kvalitní zdravotní péči lidem trpícím v důsledku nevyléčitelných nemocí, tišit jejich bolest až do samého konce a umožnit tak nemocnému prožít poslední dny života co nejkvalitněji v kruhu nejbližších. Péči zajišťuje Charita 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, 365 dnů v roce na území celého Olomouckého kraje.

Sestry domácí péče nechtějí být novodobými otrokyněmi!

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Tak tu máme zase MDŽ. Vzpomínáme na odvahu amerických žen, které vyšly do ulic s transparenty, aby si vybojovaly volební právo. Jistě řeknete, to už je více než stoletá historie. Ovšem ne tak úplně. Právě se několik tisíc sester pracujících v agenturách domácí zdravotní péče v naší, České republice, chystá protestovat proti novodobému zotročování. „Za poctivou práci chceme slušné platy,“ zní od sestřiček stále hlasitěji.

Kardinál Duka poobědval s tříkrálovými koledníky

Tři desítky koledníků a koordinátorů Tříkrálové sbírky včera zavítaly na Arcibiskupství pražské, aby se setkaly s kardinálem Dominikem Dukou. Pražský arcibiskup jim při slavnostním obědě poděkoval za pomoc při letošní sbírce. „Chci vám vyjádřit vděčnost za Tříkrálovou sbírku a popřát vám hodně Božího požehnání a milosti,“ řekl na adresu nejen přítomných, ale všech dobrovolníků a pracovníků charit, kteří se na sbírce podíleli.

Naše "děti" žijí mezi námi a naštěstí se tomu vůbec nedivíme

V našem městě je potkáváte každodenně. Jsou nepřehlédnutelní svou jinakostí – lidé s mentálním postižením. Docházejí k nám do Oblastní Charity do Denního stacionáře nebo AC dílen, bydlí zde v chráněných bytech provozovaných Domovem na zámku nebo doma s rodinou. Žijí mezi námi a naštěstí se tomu už vůbec nedivíme.

Aktuální výtěžek
119 183 525 Kč

Rozpečetěno pokladniček

Zobrazit podrobné výsledky z celé ČR

Napište nám!

DotazNenašli jste na webu potřebné informace?
Máte pro nás vzkaz?

Napište nám!