Zobrazit články z rubriky:  Z regionůZe zahraničí

Arcidiecézní charita Olomouc hledá Ředitele/ Ředitelku do Charity Olomouc

Olomouc – Řídit organizaci, která pomáhá potřebným v duchu milosrdné lásky, umět ji prosadit a neustále upevňovat její zázemí. To je výzva. Charita hledá vhodného člověka na post ředitele/ ředitelky do Olomouce. Strukturovaný životopis s motivačním dopisem, představou o řízení Charity Olomouc a další dokumenty mohou uchazeči posílat na adresu Arcidiecézní charity Olomouc až do 19. října

Letní dobrodružství v nízkoprahu Zrnko

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Zrnko ve Vsetíně si pro své uživatele připravilo během letních měsíců mnoho zajímavých a poutavých volnočasových aktivit. Každý měsíc jsme se věnovali konkrétnímu preventivnímu tématu, od kterého se následně odvíjel program, který zahrnoval besedu a spoustu zábavných her a soutěží. Uživatelé se zapojili do sportovních, hudebních i výtvarných činností.

Ve Vsetíně jsme oslavili Den seniorů

I tento rok mohli vsetínští senioři oslavit spolu s Masarykovou veřejnou knihovnou Vsetín a Charitou Vsetín již tradiční Den seniorů, který se uskutečnil ve středu 10. října ve velkém sále Domu kultury Vsetín.

Slavnostní otevření zahrady Charity Vsetín

V podvečer ve čtvrtek 4. října 2018 se konalo slavnostní otevření zahrady Charity Vsetín na Horním náměstí, jejichž část prošla renovací. Vsetínská skupina Kateřina Mrlinová & spol., zazpívali několik písní ze svého repertoáru a navodili slavnostní atmosféru k tomuto odpoledni.

Polévka v originální keramické misce a dobrá vůle pomoci potřebným

Olomouc – Ve středu 10. října proběhl před olomouckou radnicí čtvrtý ročník Dne lidí bez domova. Vůně polévky, stovky originálních polévkových misek, které vyrobili klienti se zrakovým postižením firmy Ergones Tyflo Centra Olomouc, a především touha pomoci přilákala na Horní náměstí na tři stovky lidí. Výtěžek z prodeje polévek, který činil krásných 27 525 korun, poputuje na podporu Domova sv. Anežky na Svatém Kopečku u Olomouce. Akci upořádala již tradičně organizace Dobré místo pro život.

Na Vánoční balíčky se letos těší 414 chudých dětí z Ukrajiny

Roman s vánočním dárkem Foto: P. Langer, ACHO

Chaloupka, ve které žijí dvě cizí rodiny. Nevede k ní silnice, cesta je bahnitá, plná děr. V ukrajinském Lopatynu takhle bydlí desetiletý Roman. Chlapec má Downův syndrom, rodina je velmi chudá, loni neměla doma ani vánoční stromeček. O to víc chlapci udělal radost Vánoční balíček. Čeští dárci mu poslali sportovní bundu, papírové skládačky a hakisak. Největší radost mu udělal fotbalový míč, se kterým si hned zakopal. A Roman nebyl jediný, kdo měl radost, usmívali se babička s dědečkem i sousedé. Arcidiecézní Charita Olomouc dopravuje dárky na Ukrajinu každý rok, letos má na seznamu 414 potřebných dětí, které zájemci z ČR mohou obdarovat. Je to o 73 dětí víc než loni.

Arcidiecézní charita Olomouc pomáhá na Haiti. O víkendu tam zakusila zemětřesení

Haiti - O deštivém sobotním večeru udeřilo na severozápadě Haiti zemětřesení o síle 5.9 stupně Richterovy škály. Podle posledních informací je v zemi 12 mrtvých a přes 180 zraněných. Otřesy půdy pocítil i tým Arcidiecézní charity Olomouc (ACHO), který do Karibiku přijel na měsíc zkontrolovat projekty Charity a uspořádat prohlídky a ošetření potřebných v odlehlých oblastech. Otřesy půdy se opakovaly i v neděli...

Každý krok pomáhá - choďte a pomáhejte

Chůze je nejpřirozenější a nejzdravější lidský pohyb. Proto se v OZP rozhodli, že snahu o zdravý životní styl podpoří. Choďte a podpořte Domácí hospicovou péči Hradec Králové.DHP navrh loga

Humanitární krize v Indonésii se zhoršuje, kolegové vyslali do oblasti lékařský tým

Charita Česká republika se jako jedna z prvních organizací celosvětové sítě Charit zapojila do mezinárodní pomoci, o kterou požádala indonéská vláda. Od vyhlášení sbírky zaslali dárci na sbírkový účet Charity pro Indonésii již více než čtvrt milionu korun. Sbírka dále trvá a probíhají také jednání o konkrétní podobě české pomoci. V kontaktu jsme také s kolegy z německé Charity, která už má od čtvrtka na místě svůj zdravotnický tým.

YoungCaritas.cz aneb mladé dobrovolnictví

České BudějoviceDiecézní charita České Budějovice od roku 2019 zařadí mezi programy svého Dobrovolnického centra nový projekt YoungCaritas.cz, který cílí na podporu dobrovolnictví, solidarity a prosociálního chování dětí a mládeže. K tříleté podpoře tohoto jedinečného projektu se spolupracující firma Energie AG Bohemia zavázala symbolicky 27. září na Den Charity.

Aktuální výtěžek
112 375 686 Kč

Rozpečetěno pokladniček

Zobrazit podrobné výsledky z celé ČR

Napište nám!

DotazNenašli jste na webu potřebné informace?
Máte pro nás vzkaz?

Napište nám!