Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Koledníci jsou na Olomoucku vítáni. Svědčí o tom výtěžek Tříkrálové sbírky

Olomouc – Tříkrálová sbírka je viditelným důkazem, že lidem není lhostejný osud bližních. Díky štědrosti dárců činí výtěžek sbírky v olomouckém děkanátu rekordních 1 823 628 korun. Za dvacet let svého trvání se sbírka stala příležitostí netradičního potkávání lidí jak na prahu příbytků, tak v ulicích či institucích. Sdílené zážitky koledníků vypovídají o vzácných okamžicích mnohých lidských setkání. Zájem o tříkrálovou koledu z řad dobrovolníků, dětí i dospělých, rok od roku vzrůstá.

Ohlédnutí za Tříkrálovou sbírkou na Lovosicku

Tři králové v naší oblasti ORP a město Lovosice v roce 2019 poprvé vycházeli již 2. ledna. Tříkrálová sbírka byla u nás ukončena 11.1.2019.

Arcidiecézní charita Olomouc hledá Ředitele/ Ředitelku do Charity Svitavy

Svitavy – Řídit organizaci, která pomáhá potřebným v duchu milosrdné lásky, umět ji prosadit a neustále upevňovat její zázemí. To je výzva. Charita hledá vhodného člověka na post ředitele/ ředitelky do Svitav. Strukturovaný životopis s motivačním dopisem, představou o řízení Charity Svitavy a další dokumenty mohou uchazeči posílat na adresu Arcidiecézní charity Olomouc až do 18. února

Domácí zdravotní péče je stále v akutním ohrožení

Kdo nezažil, neví. Neví, že ve vlastní posteli, ve vlastním bytě může stonat i těžce nemocný člověk. Některým tuto možnost přiblížil nedávno oceněný film Domácí péče. Ale mnoho je těch, kdo o této formě zdravotní péče neví. Sestry domácí zdravotní péče se pohybují v naší společnosti nenápadně a skromně. Přesto několik čísel může ukázat, že Domácí zdravotní péče je široká platforma velice specializované zdravotní péče. Charita Česká republika ji poskytuje od roku 2001, kdy ji jako experiment začalo financovat Ministerstvo zdravotnictví.

Pět let plzeňského Domova sv. Zity pro seniory

Před pěti lety zrealizovala Městská charita Plzeň projekt, díky němuž byl rekonstruován dům ve Sladkovského 16 v Plzni. Finanční podporu (cca 8 miliónů Kč) poskytly Evropský sociální fond prostřednictvím ROP Jihozápad, město Plzeň (2 milióny Kč), německý podpůrný program Renovabis (cca 1 milión Kč) a program Prazdroj lidem.

Neradi lelkujete? Pomáhejte pohybem zlínské domácí zdravotní a hospicové péči

Za pacienty rychle a bezpečně Projekt zlínské Charity, jehož cílem je nákup vozidla pro domácí zdravotní a hospicovou péči. Prostřednictvím mobilní aplikace může přispět každý, kdo lyžuje, běžkuje, tančí či běhá. A nejen to. Aplikace nabízí téměř tři desítky aktivit. Vybere si téměř každý. I když ... lelkování v seznamu schází. Jaký je tedy princip? "Mobilní aplikace EPP od Skupiny ČEZ - Pomáhej pohybem je nástroj, díky kterému má uživatel možnost aktivním pohybem určovat, které projekty a v jaké výši má Nadace ČEZ finančně podpořit."

Tříkrálová sbírka ve Frýdku-Místku očima koledníků

Už 12 let se zapojuji do Tříkrálové sbírky. Letos poprvé jsem se rozhodla se svými pocity a zážitky podělit. Vzhledem k tomu, že Charita Frýdek-Místek pořádá tříkrálové koledování už od jejího prvopočátku a stejně tak dlouho se jí pravidelně účastní i pracovnice a klienti z Klubu Nezbeda, mám možnost porovnávat a rekapitulovat.

Tři králové dokoledovali. Na mnoha místech pomáhají i stmelují

České Budějovice, jižní Čechy; českobudějovická diecéze – Tříkrálová sbírka je u konce. Od 1. do 14. ledna mohli lidé potkávat po celé republice tisícovky koledníků, kteří koledovali ve prospěch potřebných. V českobudějovické diecézi se jich zapojilo přes 5 tisíc. Předběžné výsledky obětavého snažení „králů“ naznačují, že v letošním roce by na mnoha místech mohl být překonán loňský rekord.

Tříkrálová koleda končí a v regionech sčítají výsledky

Tisíce dobrých skutků s novým rokem přinesla i letošní Tříkrálová sbírka. Děkujeme všem za laskavé přijetí koledníků a za důvěru. Díky štědrosti a solidaritě dárců se jim tříkrálové kasičky zatím většinou naplnily zase o něco víc než loni. Charity z darovaných peněz podpoří především své služby na pomoc nemocným a potřebným v regionech, kde byly příspěvky vybrány. Průběžné výsledky můžete sledovat zde.

Je před námi poslední víkend tříkrálového koledování

Arcidiecéze olomoucká – Tříkrálová sbírka se blíží ke konci. Před skupinkami králů je poslední víkend plný koledování. Jednotlivé Charity v Arcidiecézi olomoucké (Olomoucký, Zlínský a část Pardubického a Jihomoravského kraje) mají aktuálně (k pátečnímu ránu) rozpečetěnou polovinu pokladniček, přičemž příspěvky od lidí dobré vůle už teď přesáhly 16 milionů korun.

Aktuální výtěžek
114 008 228 Kč

Rozpečetěno pokladniček

Zobrazit podrobné výsledky z celé ČR

Napište nám!

DotazNenašli jste na webu potřebné informace?
Máte pro nás vzkaz?

Napište nám!