Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Hodně sil a odvahy, sociální pracovníci!

Světový den sociální práce, který letos slavíme 19. března, zdůrazňuje podporu významu vztahů mezi lidmi. V tento den se sociální pracovníci na celém světě společně snaží zvýšit povědomí o významu sociální práce a zdůraznit potřebu dalších kroků vedoucích k pomoci těm, kteří jejich podporu potřebují.

Hospicová péče Caritas – služba lásky v posledních okamžicích života

Olomoucký kraj – Charita rozšiřuje poskytování domácí hospicové péče v Olomouckém kraji. Do nově se tvořícího multidisciplinárního týmu služby Hospicové péče Caritas přijímá nové členy týmu. Cílem je poskytnout kvalitní zdravotní péči lidem trpícím v důsledku nevyléčitelných nemocí, tišit jejich bolest až do samého konce a umožnit tak nemocnému prožít poslední dny života co nejkvalitněji v kruhu nejbližších. Péči zajišťuje Charita 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, 365 dnů v roce na území celého Olomouckého kraje.

Sestry domácí péče nechtějí být novodobými otrokyněmi!

Tak tu máme zase MDŽ. Vzpomínáme na odvahu amerických žen, které vyšly do ulic s transparenty, aby si vybojovaly volební právo. Jistě řeknete, to už je více než stoletá historie. Ovšem ne tak úplně. Právě se několik tisíc sester pracujících v agenturách domácí zdravotní péče v naší, České republice, chystá protestovat proti novodobému zotročování. „Za poctivou práci chceme slušné platy,“ zní od sestřiček stále hlasitěji.

Kardinál Duka poobědval s tříkrálovými koledníky

Tři desítky koledníků a koordinátorů Tříkrálové sbírky včera zavítaly na Arcibiskupství pražské, aby se setkaly s kardinálem Dominikem Dukou. Pražský arcibiskup jim při slavnostním obědě poděkoval za pomoc při letošní sbírce. „Chci vám vyjádřit vděčnost za Tříkrálovou sbírku a popřát vám hodně Božího požehnání a milosti,“ řekl na adresu nejen přítomných, ale všech dobrovolníků a pracovníků charit, kteří se na sbírce podíleli.

Naše "děti" žijí mezi námi a naštěstí se tomu vůbec nedivíme

V našem městě je potkáváte každodenně. Jsou nepřehlédnutelní svou jinakostí – lidé s mentálním postižením. Docházejí k nám do Oblastní Charity do Denního stacionáře nebo AC dílen, bydlí zde v chráněných bytech provozovaných Domovem na zámku nebo doma s rodinou. Žijí mezi námi a naštěstí se tomu už vůbec nedivíme.

MDŽ: Charita pro ženy a květina je bonusem

Při příležitosti Mezinárodního dne žen se snažíme ženám projevit úctu. A také jim aktivně pomoci, protože rovnosti žen a mužů ještě nebylo dosaženo. Na ženách obvykle leží hlavní tíže péče o domácnost a děti. Pokud se rozpadne rodinné soužití, ocitají se ženy ve velmi svízelných situacích. Řada z nich je mnohdy nedokáže sama řešit. Na straně všech ohrožených a bezbranných tradičně stojí i Charita Česká republika.

Občanská poradna nově v Bystrém u Poličky

Vážení čtenáři, od 1. 4. 2019 otevíráme ve městě Bystrém nové kontaktní místo Občanské poradny (středisko Oblastní charity Polička). Každou středu tam budeme mít pro zájemce otevřeno od 13,00 do 16,00 hodin na adrese Bystré, náměstí Na podkově 68 (2. poschodí multifunkčního domu).

Krize trvá. Domácí péči opouštějí sestry – kvůli nízkým platům

Poskytovatelé domácí péče a zdravotní pojišťovny nenašli řešení kritické situace.Napětí trvá, zdravotní sestry odcházejí z domácí péče na lépe placená místa v nemocnicích. Poskytovatelé domácí zdravotní péče a zdravotní pojišťovny ani na čtvrté schůzce nenašli shodu.

„Postničky“ v prodejně Dobrodruhá. Postní almužna je příležitostí pro každého z nás

Děkanát Olomouc – První postní neděli 10. března obdrží věřící v kostele papírovou schránku „postničku“. Do schránky vkládají finanční prostředky, které ušetřili odříkáním si během čtyřicetidenního postního období. Přidat se může každý, nejen věřící ve farnostech, a to prostřednictvím prodejny Dobrodruhá. Výtěžek věnuje Charita ve spolupráci s farnostmi nejpotřebnějším lidem v nouzi. V loňském roce pomohla almužna matkám samoživitelkám i vícečetným rodinám v krizi s úhradou části nájmu a energií, se zakoupením léků či k úhradě léčby nemocným a seniorům.

Královéhradečtí dobrovolníci v roce 2018

Podpora dobrovolníků je pro hradeckou Oblastní charitu již nepostradatelnou pomocí. Mnoho dobrovolníků pomáhá pravidelně, jiní se účastní nárazově benefičních akcí, či různých pracovních brigád. dobrovolních hradecké Oblastní charity

Aktuální výtěžek
119 183 525 Kč

Rozpečetěno pokladniček

Zobrazit podrobné výsledky z celé ČR

Napište nám!

DotazNenašli jste na webu potřebné informace?
Máte pro nás vzkaz?

Napište nám!