Zobrazit podle typu:
Rubriky:

Letní výzva: Yes pro Charitu

Videoklip k letní výzvě Yes pro CharituVideoklip k výzvě Yes pro Charitu

Léto je jako stvořené k hrám a radosti. Zapojte se proto do naší letní zábavné, provoněné a smysluplné výzvy!

Petice za záchranu domácí zdravotní péče

Po nikam nevedoucích jednáních a téměř roční stávkové pohotovosti našich zdravotních sester jsme se rozhodli konat a předkládáme občanům petici za záchranu domácí zdravotní péče. Chceme, aby nemocní a umírající mohli zůstat v pohodlí i se svými rodinami. Aby dál využívali domácí péči placenou ze zdravotního pojištění. Nepřipusťme, aby naši blízcí strávili zbytek života za plentou v přeplněných nemocnicích.

Připojit se můžete i vy a na každém hlasu záleží. Více na  www.charita.cz/domajedoma.

Olomoucký arcibiskup Jan Graubner navštíví s Charitou Ukrajinu

Ukrajina – S povzbuzením a také pozdravy z České republiky vystoupí v sobotu 13. července olomoucký arcibiskup Jan Graubner na národní pouti v ukrajinské Zarvanici, kam jej pozvali ukrajinští biskupové. Pouť je letos věnovaná 30. výročí vystoupení ukrajinské řeckokatolické církve z ilegality a také modlitbě za mír na Ukrajině. Arcibiskup dále navštíví místa, kde už dlouhá léta pomáhají pracovníci Arcidiecézní charity Olomouc (ACHO). Jejich společná cesta potrvá od 11. do 17. července.

Výroční zpráva za rok 2018 vypovídá o smysluplnosti naší práce

Přehled činnosti Charity Česká republika za loňský rok svědčí o nasazení profesionálů, obětavosti dobrovolníků i štědrosti tisíců dárců.

POUŤ S CHARITOU NA SVATÝ HOSTÝN

Charita Vsetín uspořádala ve čtvrtek 27. června tradiční poutní zájezd na Svatý Hostýn. Pro méně pohyblivé zájemce jsme letos ve spolupráci s Charitou Nový Hrozenkov zajistili nízkopodlažní sociální autobus, aby bylo umožněno snadnější nastupování a vystupování lidem se zdravotním omezením.

Peníze ze zdravotního pojištění patří do zdravotnictví, nikoli pojišťovnám

Ačkoliv je nedostatečné financování zdravotní péče v ČR zcela evidentní, na účtech zdravotních pojišťoven se nachází přes 50 miliard korun. Tyto peníze pocházejí ze zákonem stanovených odvodů na zdravotní pojištění, tedy patří všem, kdo se na kumulaci těchto prostředků podílejí. Proto požadujeme jejich efektivní využití v rámci celého českého zdravotnictví.

Charita Česká republika v Bruselu

V rámci Evropských dnů rozvoje 2019 (European Development Days, EDD), které se konaly v Bruselu, ve dnech 18. - 19. června, byly poprvé, za uplynulých čtrnáct let, prezentovány dva projekty z Gruzie.

Charita rozšiřuje poskytování domácí hospicové péče v Olomouckém kraji

Olomoucký kraj – Charita Olomouc rozvíjí specializovanou hospicovou péči na území celého Olomouckého kraje ve spolupráci s místními Charitami a Hospicem na Sv. Kopečku. Mobilní hospicová péče je poskytována pod vedením paliativního lékaře a ve spolupráci s dalšími odborníky. Péče je určena pro pacienty v terminálním stádiu, kteří potřebují léčbu bolesti a dalších symptomů spojených s vážným nevyléčitelným onemocněním a přitom si přejí zůstat ve svém přirozeném prostředí. Olomoučance Andrei Alexové pomohly zdravotní sestry z Charity pečovat doma o umírající nemocnou maminku, v Zábřehu děkuje rodina charitním sestrám za obětavou pomoc a podporu.

Dobrovolnické centrum Diecézní charity slaví 15 let

České Budějovice – Ve čtvrtek 20. června proběhlo v krásném prostředí Biskupské zahrady setkání dobrovolníků a zaměstnanců Diecézní a Městské charity České Budějovice. Zahradní slavnost se koná jako poděkování dobrovolníkům každoročně. Letos však byla ještě jiná, speciální příležitost k oslavám – 15 let od založení Dobrovolnického centra, jehož dveřmi za tuto dobu prošlo několik tisíc dobrovolníků, kteří pomohli tisícům klientů v mnoha přijímajících organizacích.

Podpořte  Domov pro matky s dětmi v prodejnách Tesco

Domov pro matky s dětmi je zařazen do projektu Vy rozhodujete, my pomáháme, prostřednictvím Nadačního fondu Tesco. Hlasovat pro něj můžete hlasovat pouze v Tesco obchodě: Královéhradecký Hradec Králové Rašínova 1669

Aktuální výtěžek
119 184 353 Kč

Rozpečetěno pokladniček

Zobrazit podrobné výsledky z celé ČR

Napište nám!

DotazNenašli jste na webu potřebné informace?
Máte pro nás vzkaz?

Napište nám!