Tým Charitní pečovatelské služby Písek pomáhá zvelebit obydlí kleintů

Současný svět mi někdy přijde uspěchaný a neosobní, ale i v této době se najdou lidé, kteří rádi pomáhají. Nehoní se za vidinou bohatství a moci, dokáží se vcítit do druhých, najít krásu v jejich nitru a podívat se na svět jejich očima. Přesně takoví jsou zaměstnanci charitní pečovatelské služby, kteří nejenže pečují od 7 do 22 hodin každý den o Vaše blízké, ale jsou ochotni pomáhat i ve svém volném čase. Pomáhat druhým je jejich přirozená vlastnost.

Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Celkem 119 184 663 korun. Tolik se letos vybralo do 23 908 pokladniček Tříkrálové sbírky. Dnes místní charity pod úředním dozorem rozpečetily ty poslední a peníze z nich sečetly. Kluci a děvčata v přestrojení za tři krále koledovali a vybírali peníze do pokladniček prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika nyní děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Arcidiecézní charita Olomouc hledá Ředitele/ Ředitelku do Charity Svitavy

Svitavy – Řídit organizaci, která pomáhá potřebným v duchu milosrdné lásky, umět ji prosadit a neustále upevňovat její zázemí. To je výzva. Charita hledá vhodného člověka na post ředitele/ ředitelky do Svitav. Strukturovaný životopis s motivačním dopisem, představou o řízení Charity Svitavy a další dokumenty mohou uchazeči posílat na adresu Arcidiecézní charity Olomouc až do 18. února

I lidem v litoměřické diecézi není pomoc potřebným cizí

Sečteno. Podtrženo. Již jsou známy kompletní výsledky letošního ročníku Tříkrálové sbírky. V litoměřické diecézi bylo vybráno skvělých 3 241 910 Kč. Oproti loňskému roku, kdy se vybralo 2 901 608Kč, se jedná o nárůst o více než 340 000Kč. To je fantastický výsledek!

Rekordní Tříkrálová sbírka

Tříkrálová sbírka 2019 opět posunula hranici vykoledované částky. Díky štědrým dárcům se v Plzeňské diecézi  vykoledovalo 5 468 009 , což převyšuje o 430 214 Kč částku z loňského roku.

Farní charita v Jindřichově Hradci slavnostně požehnala nové prostory

Jindřichův Hradec – Farní charita v Jindřichově Hradci ve středu 23. 1. 2019 slavnostně otevřela a požehnala své nové prostory na adrese Archiváře Teplého 1306. V těch bude nyní provozovat staronové nízkoprahové centrum pro děti a mládež, ale také další dvě služby pro osoby v nouzi a rodiny s dětmi.

Václav Keprt: Malý kluk se staral o nemocnou maminku a hospodářství. Respekt

Začalo to před více než deseti lety pár dárečky, které vezlo osobní auto chlapcům z ukrajinského dětského domova. „Nápad udělat dětem radost, potěšit je a zároveň jim pomoci vznikl v autě, když jsme se vraceli z jedné z cest,“ vzpomíná ředitel Arcidiecézní charity Olomouc Václav Keprt. Od té doby vánočních balíčků od českých dárců každý rok přibývalo, letos tak nákladní vůz přivážel k dětem rekordních víc než 400 balíčků. Do jakých rodin dárky putovaly? Jak mohou lidem pomoci? Ukrajina tehdy a dnes? O tom a mnohem víc s Václavem Keprtem…

Děti vzkazují z Ukrajiny „díky“ za Vánoční balíčky. Některé pošlou dobrý skutek dál

Ukrajina - Arcidiecézní charity Olomouc (ACHO). Zavítali do Charit v Ternopilu a Kolomyji, dále do sociálního centra s jídelnou fondu Děti v nouzi v Lopatyně, dětského domova v Bortnykách a také vyjížděli domů k těm dětem, které byly nemocné a nemohly si pro dárky přijít. Navštívili třeba čtrnáctiletou dívenku s atrofií mozku, o kterou se stará její dědeček. Maminka ji vidí pouze týden čtyřikrát do roka. Pracuje jako pečovatelka v zahraničí, aby rodinu uživila a nepřišli o bydlení. Nic jiného jí nezbývá...

Výsledky Tříkrálové sbírky 2019 sečetla českobudějovická diecéze jako první

České Budějovice, jižní Čechy; českobudějovická diecéze – Výsledky Tříkrálové sbírky v českobudějovické diecézi jsou sečteny. Jako vůbec první ze všech diecézí v republice zná českobudějovická diecézní Charita kompletní výsledek sbírky: 7 499 909 Kč. Oproti loňskému roku hlásí nárůst o více než 300 tisíc korun.  Peníze pomohou např. seniorům, zdravotně postiženým, matkám s dětmi, lidem bez domova, a to zejména v regionech, kde se koledovalo.

Koledníci jsou na Olomoucku vítáni. Svědčí o tom výtěžek Tříkrálové sbírky

Olomouc – Tříkrálová sbírka je viditelným důkazem, že lidem není lhostejný osud bližních. Díky štědrosti dárců činí výtěžek sbírky v olomouckém děkanátu rekordních 1 823 628 korun. Za dvacet let svého trvání se sbírka stala příležitostí netradičního potkávání lidí jak na prahu příbytků, tak v ulicích či institucích. Sdílené zážitky koledníků vypovídají o vzácných okamžicích mnohých lidských setkání. Zájem o tříkrálovou koledu z řad dobrovolníků, dětí i dospělých, rok od roku vzrůstá.

Aktuální výtěžek
119 191 982 Kč

Rozpečetěno pokladniček

Zobrazit podrobné výsledky z celé ČR

Napište nám!

DotazNenašli jste na webu potřebné informace?
Máte pro nás vzkaz?

Napište nám!