Jak se daří našemu projektu: Bulharsko otevírá oči. Pomoc je krásná i náročná

Stará Zagora, Bulharsko – Poslední březnový týden se výprava z českobudějovické Diecézní charity vydala blíže seznámit s jedním ze zahraničních projektů, které dlouhodobě finančně podporujeme. V bulharském městečku Stará Zagora pracují i čeští Salasiáni Dona Boska. Ti se věnují převážně romským dětem a rodinám žijícím v sociálních podmínkách, jež jsou hluboce pod evropským standardem.

Požehnané Velikonoce!

Pavel Jakubec (44): Vzkříšení / Linoryt vytvořil klient soc. terapeutických dílen Betany Boskovice OCH BlanskoRadostné svátky Vzkříšení

a požehnané Velikonoce

přeje svým příznivcům, dárcům, dobrovolníkům a zaměstnancům

Charita Česká republika

Olomoučtí ve Rwandě: stín genocidy visel nad zemí i po letech

Rwanda - Uvnitř kostela mrtví, ženy i děti, jeho zdi pak obklopeny lešením se stovkami lebek lidí, kteří byli zabiti v okolí. Genocida byla patrná v každodenním životě obyvatel Rwandy i 4 roky poté, co skončila. „Viděli jsme velká pohřebiště, kde byli lidé ponecháni, tak jak tam leželi, jako memento genocidy. I po těch letech,“ říká Jindřich Suchánek, tehdejší ředitel Arcidiecézní charity Olomouc, který v roce 1998 do Rwandy přijel na pozvání Caritas Austria. Pozůstalí se podle něj k mrtvým vraceli modlit, toto místo uctívali.

Výzvy předsedovi vlády ČR, ministryni práce a sociálních věcí a ministryni financí

Výzvy ředitele Diecézní charity Plzeň předsedovi vlády ČR, ministryni práce a sociálních věcí a ministryni financí týkající se deficitu financí pro sociální služby v Plzeňském a Karlovarském kraji.

Stávková pohotovost sester domácí péče v Písku

Domácí péči opouštějí sestry – kvůli nízkým platům. Hrozí kolaps této péče. Důvodem je neochota zdravotních pojišťoven zohlednit skutečnou hodnotu práce zdravotních sester domácí péče. Poskytovatelé a zdravotní pojišťovny přes dlouhá vyjednávání nenašli řešení kritické situace. Nezbývá než přistoupit ke zviditelnění stávkové pohotovosti, která v segmentu domácí péče trvá již několik měsíců.

MUDr. Martina Kirchnerová: Hospicová péče není o smrti, ale o čase, který zbývá

Olomoucký kraj – MUDr. Martina Kirchnerová pracuje jako anestezioložka a algezioložka v ambulanci pro léčbu bolesti na Klinice anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny (KARIM) ve Fakultní nemocnici Olomouc a jako lékařka paliativní medicíny a odborný garant paliativní péče ve službě Hospicové péče Caritas na území Olomouckého kraje. Podílí se na výuce mediků v oboru anesteziologie a paliativní péče. Před čtyřmi lety na vlastní kůži zažila, jaké to je, starat se o nevyléčitelně nemocného člověka v domácím prostředí, s čím vším se musí vyrovnat pečující, kterému umírá někdo blízký…

Symbol červené mašle k vidění i ve Zlíně

Zdravotní pojišťovny ohrožují domácí zdravotní péči. Proto nyní pozvedáme svůj hlas a doplňujeme jej symbolickou červenou mašlí, kterou si připínáme. Mašlí, jež znamená, že jsme spojeni s lidmi, kterým péči poskytujeme. Mašlí připomínající srdce. Červenou jako láska i krev. I jako červená linie, která už byla překročena. Mašlí symbolizující i to, že při práci máme svázané ruce. Dnes si ji připnuli lidé z Charity Český republika, Asociace domácí péče, České asociace sester - sekce domácí péče a odborné společnosti Gratia Futurum 913 společně s odboráři.

Domácí zdravotní péči hrozí zánik. Českobudějovické charity se připojují ke stávkové pohotovosti

České Budějovice, Jihočeský kraj; Písecko; Vimpersko; Horažďovicko; českobudějovická diecéze – Charity na jihu Čech se připojují do stávkové pohotovosti sester ve zdravotní domácí péči, které tímto bojují u zdravotních pojišťoven za lepší podmínky při péči o nemocné. V úterý 2. dubna si červené mašle připnuly v Charitách nejen zdravotní sestry. Přinášíme doplnění tiskové zprávy Charity Česká republika o situaci na jihu Čech.

Naše sestry se připojují ke stávkové pohotovosti

Naše charitní zdravotní sestry se připojují ke stávkové pohotovosti sester v domácí péči. Bojují za lepší podmínky při péči o nemocné a za to, aby DOMÁCÍ PÉČE NEZANIKLA.

Charita ČR: Zdravotní pojišťovny ohrožují domácí péči

Představte si, že si u vás někdo objedná práci. Vy ji odvedete kvalitně, včas a v plném rozsahu. Vyúčtujete ji – a poté se dozvíte, že dostanete zaplacené jenom tři čtvrtiny. Připadá vám to správné a spravedlivé? Přesně takhle se totiž chovají už mnoho let zdravotní pojišťovny k Charitě Česká republika a dalším poskytovatelům domácí zdravotní péče. Říkají tomu regulace. A kvůli tomuto přístupu je nyní domácí péče ohrožena. I proto oznamujeme pokračování stávkové pohotovosti a za podpory odborů vyzýváme zdravotní pojišťovny k okamžitému řešení situace.

Aktuální výtěžek
119 183 525 Kč

Rozpečetěno pokladniček

Zobrazit podrobné výsledky z celé ČR

Napište nám!

DotazNenašli jste na webu potřebné informace?
Máte pro nás vzkaz?

Napište nám!