I stáří lze strávit důstojně.STAREJ se!

Přemýšleli jste už o tom, kde a jak stráví vaši blízcí důstojný závěr života? Jste připraveni o svoje rodiče a prarodiče pečovat v domácím prostředí? Víte, kam se obrátit pro radu? Starejte se. Pomůžeme Vám!

Češi chtějí pečovat o seniory doma, neví ale, na koho se obrátit

Foto Marie Bartošová

Více než polovina Čechů (55 %) zná ve svém okolí někoho, kdo se o sebe již nedokáže plnohodnotně postarat a vyžaduje péči další osoby. Každý třetí (30%) obyvatel má někoho takového dokonce přímo v rodině. Přibližně třetina populace má osobní nebo zprostředkovanou zkušenost s péčí o rodiče nebo prarodiče. Tato zkušenost je sdílena ve všech věkových kategoriích napříč populací. Vyplývá to z čerstvého průzkumu provedeného společností ppm factum research pro Charitu Česká republika.

Víte, jak na důstojné stáří? STAREJTE se!

Na Jungmannově náměstí můžete navštívit naši výstavu (foto: Marie Bartošová).

Kde nám pomohou pečovat o naše blízké?

O své blízké se nemusíte starat sami (foto: Marie Bartošová).

Existuje mnoho zařízení a služeb, které mohou domácí péči o seniory ulehčit, doplnit nebo v případě nutnosti nahradit. Odvděčte se svým rodičům tím, že budete připraveni na chvíli, kdy se o sebe nebudou moci plnohodnotně postarat. Zajímejte se o to, kdo vám může pomoci. Víte, s čím vám může asistovat pečovatelka nebo kdy vyhledat mobilní hospic? Jaký je rozdíl mezi týdenním stacionářem a domovem pro seniory? Poraďte se s odborníky a zajímejte se!

Napište nám!

DotazNenašli jste na webu potřebné informace?
Máte pro nás vzkaz?

Napište nám!