Oslavte s námi Den Charity!

V průběhu měsíce září a počátkem října 2017 pořádají místní Charity různéí osvětové a kulturní akce. Cílem celostátní kampaně Den Charity je seznámit širokou veřejnost s naší činností a posláním, představit zájemcům jednotlivá pracoviště a charitní zařízení, ale třeba také poradit či nasměrovat jedice v těžkých životních situacích.

Takovou možnost nabídne například výstava STAREJ se! zaměřená na život seniorů, která se uskuteční od 20. do 26. září na Husově náměstí ve Vlašimi.

Jednotlivé akce kampaně:

Cenu Charity ČR letos obdrželo devět nominovaných

Zleva: Petr Malimánek z T-Mobile, Mons. Pavel Posád, ředitel Lukáš Curylo a devět čerstvých nositelů Ceny Charity ČR. Foto: Lubomír Kotek

Sedm žen a dva muži obdrželi 31. října letošní Cenu Charity ČR. Toto ocenění je poděkováním a veřejným uznáním za nelehkou a obětavou práci vynikajících pracovníků, dobrovolníků a podporovatelů Charity ČR. Slavnostní předávání proběhlo v rámci 26. benefičního koncertu Arcidiecézní charity Praha, který byl věnován památce kardinála Miloslava Vlka a uskutečnil se v pražském Obecním domě.

Charita vyrazila do ulic – zapojily se i děti

Den Charity oslavila Diecézní charita Litoměřice rozdáváním dárků. Velkými pomocníky byly děti z Česko – německé mateřské školy sv. Zdislavy.

Charita děkovala příznivcům dobrým čajem. Takový byl Den Charity v Brně

Brněnský Den Charity proběhl ve čtvrtek 21. září v předvečer. Pracovníci a dobrovolníci Diecézní charity Brno chodili společně centrem Brna v červených charitních tričkách a rozdávali lidem letáčky s drobnou pozorností a informacemi o Diecézní charitě Brno. Za podporu děkujeme firmám Biogena, Kollmorgen a Obchodní akademii Brno.

Diecézní charita Brno slaví Den Charity. Charita bude děkovat v ulicích za podporu.

Den Charity slaví Charita již od roku 2004. Akce byla poprvé uspořádána právě v Brně. Smyslem této celostátní akce je seznámit veřejnost s charitním posláním, činností a nabídkou služeb a poděkovat za projevenou přízeň. Den Charity se každoročně koná v průběhu září a října. Co pro Vás Charita letos nachystala?

Přijďte se seznámit s našimi službami

Diecézní charita Plzeň zve veřejnost u příležitosti Dne Charity na Den otevřených dveří 26. září. Podrobnosti v pozvánce.

Den Charity: Naše služby otevřou své dveře veřejnosti

Charita Česká republika slaví 27. září svátek svého patrona, zakladatele moderní charitativní práce, sv. Vincence z Pauly. U této příležitosti pořádá celonárodní kampaň Den Charity, v níž veřejnosti představuje svou činnost. Ke kampani se přidávají i Charity v pražské arcidiecézi.