Vojenský fond solidarity

Ke slavnostnímu podpisu došlo 9. března 2015 v pražském Arcibiskupském paláci.Náčelník Generálního štábu AČR armádní generál Petr Pavel jménem příslušníků AČR, Vojenské policie, Vojenské kanceláře prezidenta republiky, Hradní stráže a Vojenského zpravodajství uzavřel dohodu o spolupráci s Charitou ČR, zastoupenou jejím ředitelem Lukášem Curylem. Dohoda o vzniku Vojenského fondu solidarity byla slavnostně podepsána v pondělí 9. března 2015 v pražském Arcibiskupském paláci.

Cílem Vojenského fondu solidarity je pomáhat vojákům z povolání, jejich rodinám nebo pozůstalým, kteří se ocitli v tísni, ať už ze zdravotních či sociálních důvodů nebo dopadem životních katastrof, a to v situacích jen obtížně řešitelných standardními prostředky a postupy.

Ve Vojenském fondu solidarity se shromažďují finanční dary z veřejné sbírky Charity ČR: číslo účtu 44665522/0800, variabilní symbol 918.

Vojenský fond solidarity podporuje vojáky již rok

Brig. gen. Štefan Kaleta a genmjr. Jaroslav Kocián při předání a převzetí funkce předsedy výboru VFS (foto: pplk. Jolana Fedorková).

Ve středu 9. března uplynul právě jeden rok od založení Vojenského fondu solidarity. Fond finančně pomáhá vojákům, jejich rodinám nebo pozůstalým, kteří se ocitli v tíživé situaci, ať už ze zdravotních či sociálních důvodů. Pečuje také o děti vojáků, kteří zahynuli při výkonu služby na území České republiky i v zahraničí.

Česká armáda s Charitou společně zakládají Vojenský fond solidarity