Dobrovolnice NPSPátý ročník Národní potravinové sbírky proběhne v sobotu 11. listopadu 2017 v 700 supermarketech v celé České republice. Charita ČR je letos poprvé oficiálním partnerem této sbírky, které se v regionech tradičně zúčastní řada místních Charit.
Platforma Byznys pro společnost, Česká federace potravinových bank, NADĚJE, Armáda spásy a Charita ČR podepsaly 22. června 2017 Memorandum o spolupráci v rámci příprav a realizace Národní potravinové sbírky 2017.

Charita v Praze a okolí získala v Národní potravinové sbírce přes 22 tun potravin pro lidi v nouzi

„Byl to skutečně neuvěřitelný zážitek lidské štědrosti a sounáležitosti,“ popsala sobotní akci jedna z organizátorek, Helena Ryklová z Farní charity Stodůlky. Ve 22 supermarketech v Praze a okolí darovali lidé Charitě 22 455 kilogramů potravin a drogerie pro potřebné. Výtěžek násobně přesáhl loňský výsledek.

Lidská solidarita nevymizela - Národní potravinová sbírka 2017

Na Sv. Martina – v sobotu 11. 11. 2017 měli lidé v celé České republice možnost přispět do 5. ročníku Národní potravinové sbírky. Již po 4. se sbírky účastnila také Farní charita Vlašim. S letošním ročníkem pomáhalo Charitě Vlašim 28 dobrovolníků a pracovníků. Vybírali trvanlivé potraviny a drogistické zboží ve třech obchodech – v Tescu Vlašim, Tescu Zruč nad Sázavou a prvně také v Bille Vlašim. Veškeré vybrané zboží převezli do Místa vzájemné materiální pomoci – Charitního „obchůdku“ ve Vlašimi, kde se vše počítalo, třídilo a ukládalo. Čtěte dále.

Národní potravinová sbírka: Charita sbírá jídlo pro lidi v nouzi

Národní potravinová sbírka 2017

Pátý ročník Národní potravinové sbírky proběhne v sobotu 11. listopadu v 700 supermarketech v celé České republice. Charita ČR se letos stala oficiálním partnerem této sbírky, které se vregionech tradičně účastní řada místních Charit. Travnlivé potraviny, které lidé do sbírky věnují, poslouží lidem v nouzi.

Národní potravinová sbírka v pražské arcidiecézi: Darujte jídlo těm, kterým schází

Pátý ročník Národní potravinové sbírky proběhne v sobotu 11. listopadu v 700 supermarketech v celé České republice. Oficiálním partnerem sbírky je Charita Česká republika. Ta prostřednictvím Arcidiecézní charity Praha a farních Charit v pražské arcidiecézi zajišťuje sbírku ve 22 supermarketech v Praze a okolí.

Charita se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

Charita Česká republika, platforma Byznys pro společnost, Česká federace potravinových bank, NADĚJE a Armáda spásy ve čtvrtek 22. června podepsaly Memorandum o spolupráci v rámci příprav a realizace Národní potravinové sbírky 2017. Tímto aktem byly oficiálně zahájeny přípravy jejího letošního 5. ročníku, který se uskuteční 11. listopadu 2017.