Jídlo pro všechny

Plýtvání s potravinami - stačí začít u sebeKaždý osmý člověk na světě trpí podvýživou, zároveň se ale třetina produkce potravin vyhodí nebo jiným způsobem zničí. A právě na problematiku plýtvání potravinami v České republice se Charita ČR zaměřila v kampani Jídlo pro všechny.

V roce 2014 vyšla Zpráva Jídlo v charitních zařízeních aneb zajištění práva na potraviny pojednávající mimo jiné o využití potravin darovaných různým charitním zařízením. O podobě kampaně v roce 2014 se můžete dočíst také zde.

Charita ČR nejen na podzim 2015:

Pro více informací o kampani Jídlo pro všechny můžete také navštívit následující stránky:

Potravinová banka předává neprodejné zboží ze supermarketů charitativním organizacím

Olomouc – Téměř 60 tun potravin převzala Potravinová banka v Olomouckém kraji od supermarketů během letošního prvního půl roku. Odepsané zboží putuje do charitativních a humanitárních organizací, kde se dostane k potřebným. Oproti loňskému roku, kdy velkoobchody ještě neměly povinnost neprodejné potraviny darovat, je to více jak dvojnásobný nárůst.

Děkujeme, že jste darovali 12 tun potravin pro lidi, kteří je potřebují

Parta skvělých dobrovolníků, zaměstnanců a dárců Diecézní charity Brno má za sebou pátý ročník Národní potravinové sbírky. Opět se podařilo posunout hranice možného. I přes nemalé technické problémy se v celkem osmi supermarketech na jižní Moravě vysbíralo od dárců 12 143 kg potravin. Což je o 197 kg více než loni. Darované potraviny pomohou například lidem bez domova, matkám s dětmi z azylového domova nebo klientům sociálních poraden.

Lidé nejsou lhostejní. Výsledek potravinové sbírky předčil očekávání

Olomouc – V sobotu 11. listopadu odstartoval v Česku 5. ročník Národní potravinové sbírky 2017. Charita Olomouc vybrala ve třech olomouckých supermarketech od dárců celkem 5052 kg trvanlivých potravin a drogistického zboží, což je čtyřikrát více než v loňském roce. Supermarket Globus v Olomouci se zároveň stal druhým mimopražským místem, v němž dárci věnovali na pomoc potřebným nejvíce porcí jídla i hygienických potřeb. Vybrané zboží poputuje k lidem v azylových domech, k osamělým seniorům, hendikepovaným, matkám samoživitelkám, klientům nízkoprahového denního centra a rodinám v tísni.

Národní potravinová sbírka: Charita sbírá jídlo pro lidi v nouzi

Národní potravinová sbírka 2017

Pátý ročník Národní potravinové sbírky proběhne v sobotu 11. listopadu v 700 supermarketech v celé České republice. Charita ČR se letos stala oficiálním partnerem této sbírky, které se vregionech tradičně účastní řada místních Charit. Travnlivé potraviny, které lidé do sbírky věnují, poslouží lidem v nouzi.

Charita se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

Charita Česká republika, platforma Byznys pro společnost, Česká federace potravinových bank, NADĚJE a Armáda spásy ve čtvrtek 22. června podepsaly Memorandum o spolupráci v rámci příprav a realizace Národní potravinové sbírky 2017. Tímto aktem byly oficiálně zahájeny přípravy jejího letošního 5. ročníku, který se uskuteční 11. listopadu 2017.

Dvanáct tun z potravinové sbírky na jižní Moravě! Děkujeme!

V sobotu probíhala Národní potravinová sbírka. Diecézní charita Brno se zapojila v 8 supermarketech na jižní Moravě. Od dárců pro lidi v nouzi obdržela 12 tun potravin. Děkujeme!

Národní potravinová sbírka v supermarketech na jižní Moravě

V sobotu 12. listopadu potkají zákazníci ve čtyřech brněnských, dvou znojemských a po jednom hodonínském a břeclavském supermarketu dobrovolníky Diecézní charity Brno, kteří od nich budou příjmat darované potraviny pro klienty charitních služeb. Děkujeme všem, kteří se sbírky účastní.

Vstupenka na koncert za kilo mouky, olej nebo rýži. Česká potravina pomáhá

AKTUALIZOVÁNO - Václav Neckář a Bacily, Petr Bende, ATMO Music a Vašo Patejdl vystoupí v sobotu 3. září v areálu Korunní pevnůstky v rámci projektu Česká potravina pomáhá. Ministr zemědělství Marian Jurečka zve všechny rodiny s dětmi na nevšední odpoledne s programem pro celou rodinu. Součástí bude tzv. "Rodinný obchod", kam mohou návštěvníci přinést jakoukoli českou trvanlivou potravinu. Darované potraviny budou následně předány lidem ocitajícím se v nouzi. Charita Olomouc, Charita Zábřeh a Moravská Třebová se zapojily do projektu.

Národní potravinová sbírka opět rekordní, pomáhali také dobrovolníci Charit

Ve třetím ročníku Národní potravinové sbírky darovali nakupující i firmy rekordních 236 tun jídla. Skokanem roku je Královéhradecký kraj, kde se vybralo třikrát více potravin než loni. Akci pořádá Byznys pro společnost s Českou federací potravinových bank, Armádou spásy a dalšími partnery. Letos opět pomáhali zaměstnanci a dobrovolníci více než desítky našich Charit. Darované potraviny putují na pomoc matkám a dětem v azylových domech, handicapovaným nebo lidem bez domova v regionu.

Přes 15 tun potravin v Národní potravinové sbírce na jižní Moravě! Děkujeme!

Národní potravinová sbírka na jižní Moravě spolupořádaná Diecézní charitou Brno skončila velkým úspěchem, když hmotnost darovaných potravin přesáhla 15 tun. Loni to bylo necelých 12 tun. Tento výsledek je společným dílem dárců, dobrovolníků a zástupců supermarketů. Dary budou využity především pro lidi bez domova, pro maminky s dětmi v tísni nebo pro klienty sociálních poraden. Děkujeme všem, kteří letošní sbírku podpořili! Výsledky