Studenti práv budou pomáhat klientům Dluhové poradny

Právnická fakulta podepsala smlouvu o spolupráci s Charitou Olomouc. Získala tak zajímavého partnera pro zajištění odborných praxí studentů. Charita má zase na oplátku odbornou záštitu svého bezplatného poradenství, které poskytuje klientům v rámci Dluhové poradny.

Azylový dům Gloria slaví 10 let od otevření. Zachránil 1 100 maminek a jejich dětí

Rozhovor s JARMILOU LOMOZOVOU, zástupkyní ředitele pro public relations Arcidiecézní charity v Praze, přiblíží působení Azylového domu Gloria. Ten již deset let pomáhá maminkám, které prožily traumatické chvíle, nemají střechu nad hlavou a dostatek financí, aby se postaraly o sebe a své děti.

Úskalí 1. pololetí překonány....první pololetí školního roku 2017/2018 v Sideře

1. pololetí školního roku 2017/2018 uteklo jako voda a „Sideráci“ opět hodnotí, co jim přineslo a jak se děti „popraly“ se svými školními úkoly, nebo jak naplnily své částkové cíle, které si v rámci Sidery stanovily.

Charita hledá koordinátora/ ku pro Ukrajinu a dobrovolníky

Olomouc - Humanitární oddělení Arcidiecézní charity Olomouc hledá pracovníka na plný úvazek - koordinátora/ku pro Ukrajinu a dobrovolníky. Nabízíme zajímavou smysluplnou práci v Olomouci i v zahraničí, zázemí organizace s dlouholetou tradicí a praxí v humanitární a rozvojové pomoci či benefity - 5 týdnů dovolené a penzijní připojištění. V případě zájmu zašlete strukturovaný životopis s motivačním dopisem a 2 referencemi z předchozího zaměstnání, brigády, stáže nebo dobrovolnické činnosti na e-mail: info@acho.charita.cz do 16. března 2018. Těšíme se na vás...

Postní doba nás vybízí ke skutkům lásky

O první postní neděli 18. února obdrží věřící v kostele papírovou schránku „postničku“. Do schránky vkládají finanční prostředky, které ušetřili odříkáním si během čtyřicetidenního postního období. Almužna v církvi je spjata již s dobou novozákonní. Stejně jako apoštol Pavel tehdy vyzýval korintské věřící, aby následovali příkladu církve v Makedonii, která uspořádala sbírku pro chudé bratry a sestry v Jeruzalémě, vyzývá v dnešní době církev prostřednictvím Postní almužny i nás, abychom pamatovali na potřebné nejen modlitbou, ale i skutkem lásky.

Velké srdce v malém hrníčku

Krásný, milý příběh mladé holčiny, která se rozhodla pomoci potřebným lidem - vybrala si Středisko rané péče Sluníčko. Děkujeme.Středisko rané péče Sluníčko

Arcidiecézní charita Praha a Domov sv. Rodiny: Dobré dílo se propojuje

Dvě velké charitní služby se 1. ledna sloučily do jedné organizace. Z rozhodnutí Arcibiskupství pražského (zřizovatelé obou zařízení) spojují síly Arcidiecézní charita Praha a Domov svaté Rodiny.

Aktuální výtěžek
112 263 516 Kč

Rozpečetěno pokladniček

Zobrazit podrobné výsledky z celé ČR

Napište nám!

DotazNenašli jste na webu potřebné informace?
Máte pro nás vzkaz?

Napište nám!