Teplé zázemí nočního centra a štědrovečerní nadílka pro lidi bez domova

Olomouc – Zájem o přespání v noclehárnách Charity Olomouc převyšuje v zimním období nabídku volných lůžek. Středisko Samaritán otevřelo v nízkoprahovém denním centru noční provoz. S blížícími se vánočními svátky zároveň probíhají přípravy na Štědrý den. Charita zve každoročně ke štědrovečerní večeři na tři stovky lidí bez domova. V denním centru se večeře účastní kolem 220 lidí žijících na ulici, pro dalších asi 60 lidí v azylových domech je kromě večeře připraven i štědrovečerní program. Charita počítá s přípravou až 315 porcí řízků a bramborového salátu.

MŠ Kobzáňova malovala pro stacionář

Předposlední listopadové odpoledne se Stacionář Magnolia Charity Vsetín rozezněl dětskými hlásky. Na tradiční vernisáž obrázků totiž přišly děti z Mateřské školy Kobzáňova.

Adventní koncert pro Charitu Vsetín

Mužácký pěvecký sbor Kosáci z Ratiboře o 1. neděli adventní spolu se svými hosty a krásnými zpěvy rozezněl a naplnil kostel Nanebevzetí Panny Marie ve Vsetíně.

"Andílci" poletovali, zdravotní sestry a pečovatelky zpívaly

Netradiční zážitek připravily svým klientům pracovnice střediska sv. Alžběty Charity Olomouc. S přípravou programu na Mikulášskou besídku si totiž vystačily samy. Nacvičily koledy, vyrobily dárky, připravily občerstvení a na závěr přivedly své vlastní ratolesti přestrojené za anděly a čerty. Nikdo netušil, že mezigenerační setkání bude tak obrovskou vzpruhou pro všechny zúčastněné…

Chcete potěšit své blízké? Věnujte certifikát.

Věnujte originální dárcovský certifikát Adopce na dálku®. Uděláte radost nejen svým blízkým, ale i indickým dětem, které se chtějí vzdělávat. Stačí, když si včas objednáte certifikát v libovolné hodnotě od 100 Kč.

Charita Zlín má svého "Pracovníka roku 2017"

Peníze jsou v každém oboru lidské činnosti důležité a je to tak i u nás. Ale co je pro mě mnohem důležitější, a ne jenom pro mě, ale především pro uživatele našich služeb je to, že často společně se svojí prací přináší naši pracovníci lidem i srdce na dlani. Potom můžeme říkat, že nejen podáváme ruku v nesnázích, ale často přinášíme i trochu radosti těm, kteří jsou často ve složitých životních situacích. A to si myslím je důležitější, než peníze. Tuto nadhodnotu je proto nutné ocenit. Ocenění jsme nazvali, jak jinak, než ´Ruka podaná v nesnázích´.