Tříkrálová sbírka vyhlašuje soutěž!

Trikralova fotosoutez

Výtěžek Tříkrálové sbírky je dávno sečten a nyní putuje do regionů, kde jej vykoledovaly skupinky dobrovolníků. Nakoupila vaše Charita z tříkrálových peněz obědy sociálně potřebným dětem? Pořídila auto nebo novou střechu domu s pečovatelskou službou? Byli jste svědky přímé pomoci? Právě pro vás je tu Tříkrálová fotosoutěž.

Poděkování za Postní almužnu na Vlašimsku

Také v letošním roce se někteří lidé, či rodiny, rozhodli prožít přípravu na Velikonoce ne jen duchovně, ale i praktickým skutkem milosrdenství, tedy almužnou. Kasičky umožňují milosrdnému dárci zvolit si, na jaký účel chce svou almužnu věnovat. V letošním roce bylo na úmysl „dle rozhodnutí charity“ vybráno 3 128 Kč a na úmysl „jiné“ 10 315 Kč. Rozhodli jsme se tyto částky použít na náklady, které nám vznikají s projektem vzniku zázemí pro Farní charitu Vlašim (čtěte více). V tuto chvíli se připravuje projektová dokumentace. Byli bychom rádi, kdyby součástí zázemí byla také koupelna pro osoby bez přístřeší, kterým poskytujeme šatstvo a potraviny.

Lidé bez domova změří své síly ve fotbalovém turnaji

Samaritán Open, foto Jindřich Štreit

Samaritán Open 2017 odstartuje ve čtvrtek 25. května na hřišti fotbalového klubu ve Velkém Týnci již 26. ročník tradičního utkání družstev neziskových organizací v malé kopané. Do turnaje se v letošním roce přihlásilo šest týmů složených tradičně z klientů azylových domů, nocleháren a terénu, pracovníků i dobrovolníků, stážistů a sympatizantů sociálních organizací…

Sasanka slavila Mezinárodní den rodin

Ve středu 17. května se v SASANCE (Č Budějovice) potřetí uskutečnila oslava Mezinárodního dne rodiny. Akce byla určená jak pro děti, tak i pro jejich rodiče aby připomenout všem to, že rodina je to nejdůležitější na světě. Akci pořádaly pracovníci SASANKY ve spolupráci s NZDM Jiloro a NZDM VIP.

Pomáhej pohybem

Pomáhej pohybem – Oblastní charita Pelhřimov je již mezi aktuálními projekty!

Jak  Arcidiecézní charita Olomouc pomáhá na Ukrajině. To se dozvěděl ukrajinský vicekonzul

Olomouc – S tím, jak Arcidiecézní charita Olomouc pomáhá na Ukrajině, seznámili ukrajinského vicekonzula její zástupci. Volodymyr Markiv navštívil Olomouc v pondělí 15. května. „Na Ukrajině, zejména na jejím západě, mají lidé o české Charitě povědomí. Vědí, že podporujete tamní děti a chudé. Ať se vám dále daří takto pomáhat,“ popřál.

Zemřel bývalý prezident Diecézní charity České Budějovice P. Hugo J. Pitel

V neděli 14. 5. 2017 zemřel P. Hugo Josef Pitel, dlouholetý prezident a druhý statutární zástupce Diecézní charity České Budějovice. Poslední léta prožil v charitním Domě sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí.