Čaj o čtvrté

caj_brezen
M
ěstská charita Plzeň, Domov sv. Aloise – certifikované kontaktní místo České alzheimerovské společnosti pořádá v pondělí 27. března 2017 od 16 hodin Čaj o čtvrté v Domově sv. Aloise - domově se zvláštním režimem, Hradišťská 30, Plzeň-Slovany.
Komorní posezení a zdroj informací pro blízké pečující o seniory s demencí.

Prosíme o laskavé potvrzení účasti na e-mailu andrea.volkova@mchp.charita.cz nebo telefonicky na 731 619 754, 377 310 410 nejpozději do 24.3. 2017.
Děkujeme, těšíme se na setkání!

Čaj o čtvrté

caj_unor
M
ěstská charita Plzeň, Domov sv. Aloise – certifikované kontaktní místo České alzheimerovské společnosti pořádá v pondělí 27. února 2017 od 16 hodin Čaj o čtvrté v Domově sv. Aloise - domově se zvláštním režimem, Hradišťská 30, Plzeň-Slovany.
Komorní posezení a zdroj informací pro blízké pečující o seniory s demencí.

Prosíme o laskavé potvrzení účasti na e-mailu WgqBVZ2n-exy.Z4WHfpr6W7%WkvDRW7r nebo telefonicky na 731 619 754, 377 310 410 nejpozději do 24. 2. 2017.
Děkujeme, těšíme se na setkání!

Tři králové na Rychnovsku- fotogalerie

Tříkrálová sbírka 2017

DomašínštíJeštětičtí

Prohlédněte si  fotografie statečných králů, které letos od koledování neodradily ani teploty velmi hluboko pod nulou.

Přejeme krásné a poklidné Vánoce!

Dolni_Lukavice_2016

„Sláva na výsostech Bohu na zemi pokoj lidem, ve kterých má Bůh zalíbení.“ LK 2,14

Přejeme Vám požehnané svátky vánoční, pevní zdraví a hodně radosti v roce 2017.

Charita Česká republika

Koncert BONI PUERI předčil všechna očekávání

V neděli 11.září odpoledne se uskutečnil v milevské klášterní bazilice Navštívení Panny Marie  benefiční koncert světoznámého chlapeckého sboru BONI PUERI. Koncert překonal všechny naše představy a podle reakcí návštěvníků se jednalo o jedinečný a úžasný zážitek. Dobrovolné vstupné nám přineslo 30.540,- Kč, které pomohou dofinancovat sociální služby prevence - Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež a Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi. Děkujeme čtyřiceti účinkujícím chlapcům i panu řediteli ZUŠ, pánům sbormistrovi i klavíristovi za jejich čas, když v horkém dnu obsolvovali téměř 500 km (dvě cesty) z Hradce Králové do Milevska.

Oprava lodě pro lékařku působící v oblasti Sangrelayia v Hondurasu.

Oblast Sangrelaya je obtížně dostupná a bez pomoci lékařky by v kraji hrozila absolutní nedostupnost lékařské péče. Díky opravené lodi a nového motoru se může opět dostat k místním vesničanům.

Loď Mano de Dios [Boží ruka]

Více o ukončeném projektu Loď Mano de Dios - Honduras se dočtete na našich stránkách.

Výstavba školy v Mansapur

Od 1. června 2016 může navštěvovat základní školu v Mansapuru 358 dětí. Po dokončení výstavby školy bude její kapacita 500 dětí.

Školu s pověřením biskupa Petera Machada z Belgaum provozují sestry z řádu misionářek Královny apoštolů. Základní škola je důležitá nejen pro vesnici samotnou, ale i pro široké okolí.

Více o doprovodném projektu se dočtete na našich stránkách: VÝSTAVBA ŠKOLY v Mansapuru.

Navštívili nás Rumcajs a Manka

Naše Dobrovolnické centrum navštívil loupežník Rumcajs se svojí ženou Mankou. Vyrazili si do Jičína Věrka s Rumcajsem a Mankouna procházku. Rumcajs pro střelnej prach do pistole, Manka zase pro pár vajíček, že bude navečír chystat smaženici. Přejeme Vám všem hezké léto!

Výroční zpráva 2015

Výroční zpráva 2015 je nyní ke stažení.

Prezentace

Slavnostní předání sociálního auta

V pátek 24. června 2016 jsme měli na našem dvorečku před budovou Charity malou slavnost. Pracovníci společnosti Kompakt
z Poděbrad nám přijeli předat tzv. sociální auto.
Co to je? Krásně barevně polepené auto firemními logy, na které se pro nás složili většinou místní firmy a podnikaltelé, aby podpořili naši činnost, zejména sociální služby. Za přítomnosti místostarosty Městského úřadu v Pelhřimově, pana ing. Kocha, člena charitní rady, pana vikáře Stehlíka a zástupců donátorkých firem převzala naše paní ředitelka, Bc. Martina Kábelová, klíče od nového auta, Dacia Dokker.

Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat.

DSCN1186     DSCN1207

Galerie Sociální auto 2016.