Konference Dobrá praxe v sociálních službách zhodnotí profesní růst

Ilustrační foto Jakub Žák

Charita Česká republika, největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb, pořádá ve čtvrtek 7. června 2018 odbornou konferenci pro sociální pracovníky s názvem Dobrá praxe v sociálních službách. Konference se uskuteční v Paláci Charitas na Karlově náměstí v Praze 1 od 9:30 hodin.

Holkám a klukům z nízkoprahových klubů držíme palce, aby se dostali na vysněnou školu

Nízkoprahový klub. Ilustrační snímek Jakub Žák

V pátek 27. dubna přijdou do středních škol výsledky přijímacích zkoušek a nejpozději příští středu tak budou výsledky znát i ti, co chtějí na školách studovat. Držíme palce všem holkám a klukům, aby se dostali na tu, co chtějí. S přípravou pomáhali také v charitních nízkoprahových zařízeních po celé republice. Klubů je 69 a pravidelně je navštěvuje skoro devět a půl tisíce dětí a dospívajících.

Kardinál Dominik Duka poděkoval Charitě za její práci pro potřebné

Arcibiskup pražský kardinál Dominik Duka se dnes setkal s řediteli a prezidenty arci/diecézních Charit. Navštívil jednání Rady ředitelů Charity Česká republika, které se konalo v centrále Arcidiecézní charity Praha. Po úvodním duchovním slovu pan kardinál zdůraznil důležitost charitního díla a vyjádřil jménem katolické církve poděkování za činnost, kterou jednotlivé Charity vykonávají pro naše potřebné bližní.

Děravá síť poslední záchrany: změny Zákona o hmotné nouzi ubírají těm nejchudším

Změny systému pomoci v hmotné nouzi, prosazené v průběhu roku 2017, přinesly trpké ovoce. Podle zkušeností odborníků Charity Česká republika, pracujících dlouhodobě s lidmi v nouzi, způsobují nedávné novely zákona těm nejchudším zbytečné potíže a jejich složitou materiální a bytovou situaci ještě zhoršují

Sláva těm, kdo staví mosty mezi lidmi

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Dnes je Světový den sociální práce, který nám dává příležitost vyzdvihnout sociální práci jako plnohodnotnou profesi a upozornit na její celospolečenský význam. Apelujeme na to, aby byla práce všech zaměstnanců v sociálních službách řádně doceněna. Svátek vyhlašuje Mezinárodní federace sociálních pracovníků (IFSW) od roku 1983 a každoročně připadá na třetí úterý v měsíci březnu. Letošním tématem je stejně jako vloni "podpora komunit a udržitelnosti životního prostředí".

MDŽ: Charita má ženskou tvář a květinou ve svátek nezarmoutíš

Z azylového domu. Ilustrační snímek Jakub Žák

U příležitosti Mezinárodního dne žen, svátku úcty k ženám, připomínáme, že rovnosti žen a mužů ještě nebylo dosaženo. Ženy jsou rovněž z hlediska rizika více ohroženy chudobou více, než muži. Ženy však pracují také v Charitě. Co by jim k MDŽ udělalo radost? A co by popřály ženám, s nimiž se setkávají při vykonávání své profese? O tom více v anketě.

V lednu startuje Tříkrálová sbírka. Do ulic vyrážejí tisíce koledníků

Tříkrálové foto Martina Chvojková, Choteč.

Hned první lednový den vyrážejí do ulic koledníci Tříkrálové sbírky. Lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu, věnují drobný dárek a poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity Česká republika. V roce 2017 se vydalo koledovat více než šedesát tisíc dobrovolníků a od dárců získali na pomoc lidem v nouzi přes sto milionů korun. V roce 2018 se sbírka koná již poosmnácté. Její výtěžek je tradičně určen na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Ilustrační foto: Jakub Žák

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

Aktuální výtěžek
112 375 686 Kč

Rozpečetěno pokladniček

Zobrazit podrobné výsledky z celé ČR

Napište nám!

DotazNenašli jste na webu potřebné informace?
Máte pro nás vzkaz?

Napište nám!