Zobrazit články z rubriky:  Z regionůZe zahraničí

Lidé bez domova se utkají ve fotbale na Homeless Cupu Morava 2017

Homeless Cup Morava 2016

Již podruhé na Severní Moravě proběhne fotbalový turnaj Homeless Cup Morava pro lidi bez domova. Turnaj zahájí ve středu 26. 4. 2017 od 9:00 v ostravském Trojhalí Karolina výkopem fotbalový útočník Václav Svěrkoš. Pořádající Armáda Spásy, Charita Ostrava, Trojhalí Karolina a Sananim zvou veřejnost k divácké podpoře sportovních výkonů mužů bez přístřeší.

Publikace Jindřicha Štreita „Kde domov můj“ se stala nejkrásnější knihou roku

Publikace Jindřicha Štreita „Kde domov můj“ se stala nejkrásnější knihou roku. Foto: Pavel Langer, Člověk a víra

Mezi nejkrásnějšími knihami roku se umístila publikace renomovaného fotografa Jindřicha Štreita, jejíž fotografie vznikaly ve spolupráci s terénními pracovníky Charity Olomouc. Publikace vyhrála v kategorii Bibliografie a autorské knihy a byla vydaná u příležitosti 70. narozenin fotografa Jindřicha Štreita.

Hradecká Oblastní charita plní poslední přání dožít doma

Ještě před pár lety bylo nemyslitelné, aby si nevyléčitelně nemocný člověk mohl dožít svůj život, kde si přeje. Téma, které bylo po dlouhý čas tabu, se opět otevřelo a především zrealizovalo díky domácím hospicům.

DHP navrh loga

Arcidiecézní charita Olomouc je na GIVT.CZ. Klikni a pomáhej

Arcidiecézní charita Olomouc se přidala do projektu GIVT.cz. Pokud nakupujete na internetu – od svetru, přes parfém, televizor, dovolenou a nebo si objednáváte jídlo domů – můžete nám pomoci. Uděláte tak radost nejen sobě, ale i potřebným. Pracovníci Charit při Vás stojí při mimořádných událostech, jako jsou povodeň a vichřice, pomáhají lidem v nouzi, seniorům, hendikepovaným či umírajícím. Přes 10 let působí na Haiti a Ukrajině.

Péče o umírající očima studentky Anny Plášilové

Smrt, to je téma, které lidi od nepaměti zajímá a fascinuje. Nikdo neví, co přesně se po ní s námi děje. A jaké to je vědět, že vás čeká už za pár momentů? To vše zajímalo mé spolužáky, když slyšeli téma mojí ročníkové práce, Domácí hospicová péče.

Potravinová pomoc bude díky pardubické Charitě dostupnější

Nezbývá vám dost peněz na potraviny? Ve vaší těžké situaci vám může pomoci Oblastní charita Pardubice, která poskytuje potravinové balíčky lidem v hmotné nouzi na Pardubicku. Přidělení pomoci předchází sociální šetření, aby potraviny dostávali jen ti, kteří je skutečně potřebují. Žadatelé mohou kdykoliv kontaktovat Mgr. Marii Hubálkovou (hubalkova@charitapardubice.cz) a Mgr. Karolínu Šilarovou (ksilarova@charitapardubice.cz).

Domovinka: Den Otevřených Dveří

místo: Zálešná I/3222, termín: 20.4.2017, v čase 9:00 - 17:00 hodin

Zlínská Domovinka zve veřejnost k návštěvě služby, na jejíž adresu dcera jednoho z uživatelů napsala: "Můj tatínek v centru doslova rozkvetl. Uvědomila jsem si, jak mnoho Vaše zařízení dělá nejen pro klienty, ale zejména pro rodinné příslušníky."

Přijďte nahlédnout pod pokličku jedinečné a velmi potřebné sociální služby

Jarní setkání u seniorů s netradičními hosty

První letošní setkání pečovatelské služby se seniory z péče bylo opět velmi milé a bezprostřední. S dobrou náladou odcházeli všichni. Věříme, že i tentokrát budou dlouho na hezké odpoledne všichni vzpomínat. Charitní pečovatelská služba

Oblastní charita Hradec Králové slaví 25 let

Letos uplyne 25 let od chvíle, kdy tehdejší královéhradecký biskup Karel Otčenášek podepsal 1. června zakládací listinu Oblastní charity Hradec Králové. Její založení bylo dílem obrovského úsilí dobrovolníků, kterým nebyl lhostejný osud lidí bez domova, nadšenců, kteří začali intenzivně poskytovat domácí péči lidem nemocným, starým, nemohoucím přímo v jejich domácím prostředí.

Velikonoční přání Diecézní charity České Budějovice

Očištěni utrpením Kristova kříže jdeme ve světle naplněni radostí za Vámi...

Požehnané Velikonoce Vám přejí všichni zaměstnanci Diecézní charity Č. Budějovice.