Zobrazit články z rubriky:  Z regionůZe zahraničí

Charitní dobrovolníci umí vzít za práci a neztratit dobrou náladu, potvrdil úklid v Humpolci

Oblastní charita Havlíčkův Brod iniciovala úklid kousku Humpolce v rámci celosvětové kampaně Den Země. (OCH HB/Aneta Slavíková)(Humpolec) – Slunce začíná vystrkovat své paprsky zpod ranních mraků, ptáci o sobě dávají důrazně vědět hlasitým zpěvem a ačkoliv začíná první víkendový den, kolem pětatřiceti nadšenců obléká v areálu dětského dopravního hřiště v Humpolci pracovní rukavice. Celý svět si totiž připomíná Den Země, a tak se i Oblastní charita Havlíčkův Brod rozhodla, že se do oslav aktivně zapojí. Ve spolupráci s městem se v sobotu 21. dubna s úderem deváté hodiny ranní pustila v rámci akce Charita pro Humpolec do úklidu části Humpolce. Hrábě, košťata, lopaty, kolečka a pytle na odpad vzali do rukou jak pracovnice havlíčkobrodské Charity, jejich děti, vnoučata či sourozenci, tak i zástupci města včetně místostarostky Ing. Lenky Bartákové a zaměstnanci i klienti Centra denních služeb Medou, kteří se postarali u úklid kolem budovy Střediska volného času, kde také sídlí.

Zaměstnanci Komunitního centra Janov OCH Most se zapojili do Peříčkového týdne

Zaměstnanci Komunitního centra Janov se již po několikáté zapojili do sbírkové akce Pomozte dětem a vybrali zatím nejvyšší částku!

Kraj Vysočina poděkoval havlíčkobrodské Charitě za přínos společenské odpovědnosti

Zástupkyně ředitelky havlíčkobrodské Charity Bc. Jana Dománková na slavnostnostním vyhlášení ankety. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Poděkování hejtmana Kraje Vysočina za to, že se Oblastní charita Havlíčkův Brod chová společensky odpovědně, převzala zástupkyně ředitelky organizace Bc. Jana Dománková historicky poprvé v pondělí 16. dubna odpoledne přímo v sídle krajského úřadu v Jihlavě. Právě tam se totiž uskutečnilo slavnostní vyhlášení ankety Cena hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost, do které se zapojila i havlíčkobrodská Charita. "Oficiální poděkování i samotná účast v soutěži je pro nás velký závazek a zároveň motivace pro to, abychom byli v této oblasti a v přítomnosti tak silné konkurence stále lepší a lepší," uvedla bezprostředně po skončení programu Jana Dománková.

Cena Ď pro Královéhradecký kraj zůstala v Oblastní hradecké charitě

V úterý 10. dubna se uskutečnilo ve Studijní a vědecké knihovně v HK vyhodnoccení krajského kola Ceny Ď pro Královéhradecký kraj. Hlavní cenu si odnesla Mgr. Jana Vaníčková, kterou nominovala naše Oblastní hradecká charita.

Krajskou cenu Ď získala dobrovolnice z Poličky

Obrovsky zaskočena zůstala Marie Jílková v úterý 10. dubna 2018 při vyhlašování cena Ď, když zjistila, že odborné kolegium vybralo právě ji, dobrovolnici z terapeutického obchodu Fimfárum.

Tisková zpráva – Střelba v charitním Azylovém domě Domažlice

Dne 10. dubna 2018 došlo v azylovém domě v Domažlicích k tragické události. Jeho klientovi, který zde žil zhruba rok a byl stabilizovaný i vzhledem ke své psychiatrické diagnóze, se akutně zhoršil zdravotní stav a bezprostředně před převozem do nemocnice postřelil dva policisty, nakonec i sebe. Na místě zasahovali záchranáři i pořádková jednotka. Muž nakonec podlehl zranění a zemřel. Ředitel Diecézní charity Plzeň ing. Jiří Lodr děkuje za profesionální přístup všem účastníkům incidentu a pohotový přístup zaměstnanců azylového domu.

Běžte s námi, aby oni nemuseli. Běžte pro ještě lepší pocit

Distribuce humanitarni pomoci v Iraku

Krosový pohár organizovaný Světem běhu na jaře a na podzim 2018 v okolí Prahy se stal dobročinným partnerem Charity česká republika. Účastníkům svých závodů umožní běžet nejen pro jejich vlastní dobrý pocit, ale taky na pomoc iráckým rodinám zasaženým válkou. Od dubna 2015 distribuuje Charita Česká republika v Iráku humanitární pomoc nejzranitelnějším obyvatelům – zejména těm, kteří museli v důsledku bojů opustit své domovy a přežívají v otřesných podmínkách. Poběžte s námi a pomozte tak těm, kteří nemají to štěstí žít v míru a bezpečí.

Lidé mohou 15. dubna v kostelích přispět na pomoc obyvatelům Sýrie

Syrské děvče. Ilustrační foto: Caritas Internationalis

Věřící z Čech, Moravy a Slezska mohou o 3. velikonoční neděli (15. 4.) přispět na pomoc lidem ve válkou zmítané Sýrii. Peníze z této celonárodní kostelní sbírky využije Charita Česká republika na spolufinancování projektu Pomoc nejzranitelnějším v Damašku, který na místě zajišťují Sestry Dobrého pastýře (GSS) pracující pod záštitou katolické církve. Sestry se snaží pomáhat lidem v Sýrii, zmítané ozbrojeným konfliktem, aby nemuseli ze své země zcela odejít.

Kousek Země uklidí i Oblastní charita Havlíčkův Brod

Charita pro Humpolec(Humpolec) – V letošním roce se k celosvětovému Dni Země, který připadá na 22. dubna, připojí i Oblastní charita Havlíčkův Brod. Jejím dlouholetým působištěm je s celkem třinácti službami pro lidi v nouzi i město Humpolec, proto se rozhodla, že zorganizuje jarní úklid právě tam. Humpolecká radnice vyšla její iniciativě vstříc, a dokonce se k akci nazvané Charita pro Humpolec připojila jako partner.

Domácímu násilí  NE!

Aktuální výtěžek
112 374 937 Kč

Rozpečetěno pokladniček

Zobrazit podrobné výsledky z celé ČR

Napište nám!

DotazNenašli jste na webu potřebné informace?
Máte pro nás vzkaz?

Napište nám!