Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Pomozte Prožít stáří důstojně

Pro nemocného nebo unaveného člověka je nejdůležitější odpočinek v pohodlné posteli. Nejcitelněji to vnímají senioři, dlouhodobě nemocní lidé, lidé upoutaní na lůžko. Cílem kampaně "Prožít stáří důstojně" je zajistit finance na obnovu polohovacích postelí v domovech pro seniory Charity Ostrava.

Jsme ze stejné planety: cizinci, kteří našli v ČR druhý domov, protože tu je krásně

České Budějovice – Výstavu s názvem Jsme ze stejné planety uvedl ve středu 11. července v křížové chodbě dominikánského kláštera na Piaristickém náměstí v Českých Budějovicích známý český dokumentární fotograf a pedagog Jindřich Štreit. Putovní výstava, kterou organizuje Poradna pro cizince a migranty při Diecézní charitě České Budějovice zahrnuje výběr dvaceti fotografií cizinců, kteří zde našli druhý domov.

Co pro mne znamená DOBROVOLNICTVÍ?

Setkali jste se již s dobrovolnictvím? Jste nebo jste byl dobrovolníkem nebo Vám byla či je poskytována pomoc dobrovolníka? Jakou zkušenost jste získali? Co Vám dobrovolnictví přineslo? Podělte se o své zážitky, napište, nakreslete nebo zachyťte na fotografii pěkné okamžiky z dobro-působení. Zapojte se do naší soutěže! Těšíme se na Vaše příspěvky. Plakátek

I ve sto letech oplývá vitalitou a nezaměnitelným humorem

Paní Miroslava Mynaříková oslavila 31. května neuvěřitelných 100 let. K dlouhé řadě gratulantů se připojily i pracovnice osobní asistence Charity Vsetín, jejíž služeb paní Mynaříková již několik let využívá. Jak sama říká, její život byl tak naplněný, že by v něm stěží našla volnou chvilku. Aktivita a radost z ní doslova vyzařuje i v tomto úctyhodném věku. O tom, co v životě prožila, se s námi podělila v rozhovoru s charitní pastorační asistentkou.

Jak vypadá chudoba? Fotosoutěž!

Charita Ostrava a Armáda spásy a vyhlašují v rámci 13. ročníku Dnů proti chudobě v Ostravě fotosoutěž na téma: Jak vypadá chudoba? Zapojte se s námi do debaty o tom, jak dnes může vypadat chudoba, pošlete svou fotografii a vyhrajte.

Charita zprostředkuje zaplacení parkovného za prezidenta

Tisková zpráva Diecézní charity Plzeň

/Plzeň, 4.7. 2018/

Diecézní charita Plzeň obdržela informaci, že tiskový mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček  odeslal na účet DCHP částku ve výši 1 066 Kč. Částka odpovídá výši parkovného, které kancelář prezidenta republiky neuhradila při návštěvě prezidenta republiky v Plzeňském kraji.

Olomouc hostila dvě desítky duchovních z Německa. Zavítali i na Charitu

Olomouc – Na pozvání olomouckého magistrátu navštívilo v prvních červencových dnech moravskou metropoli 21 farářů a farářek luterské evangelické církve z Nördlingenu a okolí. Německý Nördlingen je partnerským městem hanácké metropole a patří mezi města s největším počtem obyvatel původem z Olomouce. Charita duchovním představila svoji činnost na území olomouckého děkanátu. Největší zájem vzbudila problematika bezdomovectví.

Výstava Jsme ze stejné planety v českobudějovickém klášteře

České Budějovice – Zveme Vás na pokračování putovní výstavy Jsme ze stejné planety, která od 2. července přesídlila na Piaristické náměstí. Vrcholnou akcí této události bude vernisáž za účasti autora fotografií Jindřicha Štreita. Slavnostní vernisáž se bude konat 11. července 208 od 17:30 hod v křížové chodbě Dominikánského kláštera na Piaristickém náměstí v Českých Budějovicích.

Jarní aktivity v Zrnku

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Zrnko ve Vsetíně si v jarních měsících uspořádalo několik lákavých volnočasových aktivit pro své mladší i starší uživatele. V období jara jsme společně s uživateli pěstovali jarní kvítí, pořádali zábavné hry a soutěže, samozřejmě nemůžeme opomenout preventivní besedy, které nás doprovázely každý měsíc. Podrobnější informace se dozvíte v aktuálním článku.

Charita otevřela asistenční infolinku v ukrajinském jazyce

Začátkem července zahájila provoz infolinka pro cizince z Ukrajiny, kteří se ocitli ve složité situaci a potřebují spolehlivé informace ve své mateřštině, aby mohli své záležitosti řešit. Charita Česká republika tímto rozšířila stávající nabídku pro občany z Mongolska a Vietnamu. Nabízená služba je bezplatná, volající platí pouze cenu hovoru dle tarifu svého operátora.

Aktuální výtěžek
112 375 686 Kč

Rozpečetěno pokladniček

Zobrazit podrobné výsledky z celé ČR

Napište nám!

DotazNenašli jste na webu potřebné informace?
Máte pro nás vzkaz?

Napište nám!