Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Arcidiecézní charita Olomouc přivítala kolegy ze slovenské Charity

Olomouc – Caritas – milosrdná láska, pomoc potřebným ve své zemi i za jejími hranicemi, zaměření na Haiti a Ukrajinu. To mají společného Arcidiecézní charita Olomouc (ACHO) a Slovenská katolická charita (SKCH). Ve čtvrtek 20. července se sešli jejich humanitární pracovníci v sídle Charity v Olomouci, aby probrali možnosti spolupráce.

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě už přes 20 let a není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.

Hračkobraní nás baví a pomáhá

Hračkobraní v Kamenici nad Lipou je 5ti denní akce spojená s mnoha výtvarnými dílnami, prodejem hraček a prima zábavou. Naše charita se této události zúčastnila druhým rokem.

Františku Dvorskému se dostalo obětavé a odborné péče s velkým lidským pochopením

CHPSDěkuji všem, kteří nám v posledním období života našeho tatínka pomáhali s péčí o něj. Vědomí, že nejsme, na pro nás tak složitou situaci sami a máme se o koho opřít, nám vše velmi usnadňovalo, dodávalo nám odvahu a možnost se o těžce nemocného tatínka postarat. Za to vám nepřestaneme být vdeční, opravdu si vážíme toho, co jste pro nás udělali a přejeme vám hodně zdraví a sil při vaší náročné práci. Milena Rafajová

Magnolia v Luhačovicích

Stejně jako loni i letos se pracovnice stacionáře pro seniory rozhodly zpestřit už tak hezké červnové dny výletem. Cílovou destinací se proto dne 7. 6. 2017 staly lázně Luhačovice.

Brňany opět po roce rozveselují deštníky na České. Letos v italských barvách

Dvě stě padesát deštníků se opět po roce pohupuje nad hlavami procházejících Brňanů na České u Svoboďáku. Projekt, který odstartovala loni DRFG Nadace, měl mimořádný úspěch. Na jeho konci byla dražba pro Diecézní charitu Brno, ani letos tomu nebude jinak.

Indický koordinátor vzdělávacích projektů pro chudé děti přijel do Prahy

Koordinátoři projektu Adopce na dálku® Diecézní katolické charity Hradec Králové se pravidelně setkávají se svými indickými partnery a jejich zástupci. Tato setkání jsou důležitá pro lepší spolupráci, posilují vzájemné vztahy a důvěru. Poslední setkání zástupců projektu Adopce na dálku z Hradce Králové a partnerského projektu Asha z indické oblasti Bangalore proběhlo ve středu 12. července 2017. Indického partnera zastupoval P. Patrick Edward Pinto.

Video z předávání a žehnání nových vozů

Díky tiskovému mluvčí Biskupství českobudějovického Mgr. Miroslavu Bínovi můžete sledovat předávání a žehnání nových vozů pro naší Charitu na tomto videu a číst podrobnější text. Více v článku.

Velehrad 2017: Charita zvala veřejnost k sobě „domů“

Jak se postarat o své nejbližší doma, jak je doprovázet na konci jejich života… To přiblížily návštěvníkům akce Dny lidí dobré vůle na Velehradě Charity z Arcidiecéze olomoucké. 4. a 5. července Charity proměnily stan vedle baziliky v „dům“, ve kterém si lidé mohli odpočinout na pohovce v obývacím pokoji nebo vejít do útulně zařízeného pokoje, kde jim zdravotní sestřičky i pečovatelky předvedly, jak se o své blízké postarat a jaké přístroje a speciální pomůcky jim mohou pomoci. A to není vše...

Povodňový zpravodaj 20 let poté přitahuje spoustu čtenářů

Olomouc - „Přišli jsme si pro povodňový zpravodaj. A nedáte mi ještě další výtisk, pro sousedku – víte?“ Paní děkuje a ukládá oba výtisky do tašky. Vyprovázíme ji do dvora a tam už čeká další čtenář. Dveře od Arcidiecézní charity Olomouc se od pondělního rána netrhly. V ten den odpoledne totiž měli do ulic Olomouce vyrazit kameloti a rozdávat kolemjdoucím speciál 20 let poté, který obsahuje články a fotografie vydávané v prvních dnech záplav roku 1997. Charita tímto způsobem připomněla záplavy na Moravě – katastrofu, jakou Česká republika dosud nepamatuje.

Napište nám!

DotazNenašli jste na webu potřebné informace?
Máte pro nás vzkaz?

Napište nám!