Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Krizové centrum - záchranný kruh v těžkých životních situacích

Někdy s námi život pořádně zatočí. Stačí přijít o dosavadní jistoty, blízkého člověka, práci či střechu nad hlavou.To je příběh mladé maminky Petry, které po návratu z Anglie nejbližší příbuzní znemožnili kontakt s vlastní dcerou, či Milady, která netušila, že z počátečního vyhrožování ze strany manžela může dojít až k fyzickému napadení. Člověk jakoby se ocitl sám na širém moři, kde se proti němu vzdouvají mocné vlny, břeh v nedohlednu...

Studenti práv budou pomáhat klientům Dluhové poradny

Právnická fakulta podepsala smlouvu o spolupráci s Charitou Olomouc. Získala tak zajímavého partnera pro zajištění odborných praxí studentů. Charita má zase na oplátku odbornou záštitu svého bezplatného poradenství, které poskytuje klientům v rámci Dluhové poradny.

Azylový dům Gloria slaví 10 let od otevření. Zachránil 1 100 maminek a jejich dětí

Rozhovor s JARMILOU LOMOZOVOU, zástupkyní ředitele pro public relations Arcidiecézní charity v Praze, přiblíží působení Azylového domu Gloria. Ten již deset let pomáhá maminkám, které prožily traumatické chvíle, nemají střechu nad hlavou a dostatek financí, aby se postaraly o sebe a své děti.

Úskalí 1. pololetí překonány....první pololetí školního roku 2017/2018 v Sideře

1. pololetí školního roku 2017/2018 uteklo jako voda a „Sideráci“ opět hodnotí, co jim přineslo a jak se děti „popraly“ se svými školními úkoly, nebo jak naplnily své částkové cíle, které si v rámci Sidery stanovily.

Charita hledá koordinátora/ ku pro Ukrajinu a dobrovolníky

Olomouc - Humanitární oddělení Arcidiecézní charity Olomouc hledá pracovníka na plný úvazek - koordinátora/ku pro Ukrajinu a dobrovolníky. Nabízíme zajímavou smysluplnou práci v Olomouci i v zahraničí, zázemí organizace s dlouholetou tradicí a praxí v humanitární a rozvojové pomoci či benefity - 5 týdnů dovolené a penzijní připojištění. V případě zájmu zašlete strukturovaný životopis s motivačním dopisem a 2 referencemi z předchozího zaměstnání, brigády, stáže nebo dobrovolnické činnosti na e-mail: info@acho.charita.cz do 16. března 2018. Těšíme se na vás...

Výzkum Charity Česká republika mezi odborníky zjistil, že chudoba je v Česku dědičná!

Loňský rok probíhalo v síti Charity Česká republika šetření týkající se sociální situace mladých lidí na našem území. Jednalo se o součást evropského projektu, do kterého se zapojily charity celkem ze 17 zemí. Výzkum mezi odborníky v oblasti sociální práce ukázal, že lidé pocházející z problematického prostředí čelí tzv. kumulativním znevýhodněním, z nichž nejčastější jsou zadluženost a bezdomovectví. Tedy že chudoba je v České republice dědičná. Charita proto na základě podrobného vyhodnocení přichází s šesti návrhy, co dělat.

Postní doba nás vybízí ke skutkům lásky

O první postní neděli 18. února obdrží věřící v kostele papírovou schránku „postničku“. Do schránky vkládají finanční prostředky, které ušetřili odříkáním si během čtyřicetidenního postního období. Almužna v církvi je spjata již s dobou novozákonní. Stejně jako apoštol Pavel tehdy vyzýval korintské věřící, aby následovali příkladu církve v Makedonii, která uspořádala sbírku pro chudé bratry a sestry v Jeruzalémě, vyzývá v dnešní době církev prostřednictvím Postní almužny i nás, abychom pamatovali na potřebné nejen modlitbou, ale i skutkem lásky.

Velké srdce v malém hrníčku

Krásný, milý příběh mladé holčiny, která se rozhodla pomoci potřebným lidem - vybrala si Středisko rané péče Sluníčko. Děkujeme.Středisko rané péče Sluníčko

Arcidiecézní charita Praha a Domov sv. Rodiny: Dobré dílo se propojuje

Dvě velké charitní služby se 1. ledna sloučily do jedné organizace. Z rozhodnutí Arcibiskupství pražského (zřizovatelé obou zařízení) spojují síly Arcidiecézní charita Praha a Domov svaté Rodiny.

Farní charita Třebechovice p. Orebem sloučena s Oblastní charitou Hradec Králové.

Farní charita Třebechovice pod Orebem dnem 31. 12. 2017 zanikla. Jejím právním nástupcem, přebírajícím všechny závazky, je Oblastní charita Hradec Králové.

Aktuální výtěžek
112 312 697 Kč

Rozpečetěno pokladniček

Zobrazit podrobné výsledky z celé ČR

Napište nám!

DotazNenašli jste na webu potřebné informace?
Máte pro nás vzkaz?

Napište nám!