Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Návštěvníky Romské poutě sobotní déšť neodradil

Olomouc - Bohatý kulturní a duchovní program přivábil i přes deštivé počasí v sobotu 16. září na Svatý Kopeček u Olomouce na 250 účastníků. Přibližně 50 poutníků se vydalo dopoledne listnatou alejí ze Samotišek k bazilice Navštívení Panny Marie. U Wolkerova kříže na Svatém Kopečku u Olomouce přivítal poté účastníky první římskokatolický kněz romského původu Vojtěch Vágai. Letošní pouť nabídla interaktivní mši za spoluúčasti dětí, malé romské muzeum i oblíbené placky „čurďi marikľi". K tradičním romským symbolům – vlajce, chlebu, solničce, srdci, houslím a holubici míru, přibyly nové – růže a prsten...

Charita ČR obdržela Cenu evropského občana

Cenu evropského občana, kterou udílí Evropský parlament, získaly letos za Českou republiku organizace Charita ČR a mobilní hospic Strom života. Při slavnostním setkání v Evropském domě v Praze 18. září převzal ocenění generální sekretář Charity ČR Jakub Líčka.

Premiéra festivalu Bez bariér jsme si blíž pohledem objektivu Denisy Šimanové

Třešničkou na dortu byl pokus o srdíčkový rekord, který vyšel. (Foto: Denisa Šimanová)Moc rádi se s vámi podělíme o nádherné fotky, které zachycují atmosféru na premiérovém festivalu sociálních služeb Bez bariér jsme si blíž. Uskutečnil se v pátek 15. září 2017 na havlíčkobrodském Havlíčkově náměstí v režii Oblastní charity Havlíčkův Brod, která spolupracovala s deseti dalšími organizacemi poskytujícími sociální služby na území města a jeho okolí. Skvělou práci odvedla fotografka Denisa Šimanová!

Snímky si můžete prohlédnout zde: http://bezbarierjsmesibliz.rajce.idnes.cz/Bez_barier_jsme_si_bliz_2017/

Lidé ocitající se v bytové nouzi získají střechu nad hlavou

Olomouc - Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky podpořilo v rámci Integrovaného regionálního operačního programu projekt Charity Olomouc „Kde domov můj“. Díky dotaci v celkové výši 8 168 000 korun získala Charita sociální byty pro lidi v obtížných životních situacích. Jedná se především o matky samoživitelky, starší lidi bez příjmu nebo osoby, které dostaly výpověď z bytu, a ocitly se tak bez střechy nad hlavou.

Mise na Haiti začíná. Sledujte online deník humanitární pracovnice Kláry. Již brzy

Haiti - Víc jak měsíc stráví v nejchudší zemi západní polokoule – na Haiti – Klára Lőffelmannová z Arcidiecézní charity Olomouc. Haiti je nestabilní stát, kde nefunguje vláda a ani zdravotní či školský systém. Klára na místě zkontroluje projekty, prostřednictvím kterých Charita s českými dárci pomáhá těm nejchudším Haiťanům. Ještě loni byly v zemi na denním pořádku různé blokády a konflikty, se zvolením nového prezidenta se snad situace zlepšila. Haiti je navíc známé každoročními výskyty hurikánů. Mise v Karibiku potrvá od 19. září do 31. října...

Premiérový festival Bez bariér jsme si blíž byl korunován zápisem do knihy rekordů

Pořadatelský tým z organizací působících v Havlíčkově Brodě a okolí společně s moderátorkou festivalu Terezou Stýblovou. (Foto: Denisa Šimanová)(Havlíčkův Brod) – Už v devět hodin ráno se první kolemjdoucí začali zajímat o to, co se na havlíčkobrodském Havlíčkově náměstí v pátek 15. září 2017 děje. Zvědavě se zastavovali a vzápětí si připomněli, že se tu celý den bude odehrávat premiérový ročník festivalu sociálních služeb, který od organizátorů z Oblastní charity Havlíčkův Brod dostal název Bez bariér jsme si blíž. Čekalo je „nejen“ důležité povídání o možnostech sociální péče na Havlíčkobrodsku, ale také si mohli na vlastní kůži vyzkoušet řadu zajímavých, tematických aktivit. Na své si přišli nejen dospělí, ale také děti. Třešničkou na dortu byl pokus o rekord, který vzbudil u malých i velkých návštěvníků obrovský zájem.

Sto jedna let? Neuvěřitelné

Pokud bych měla odhadovat věk, více jak 85 bych nehádala.

Arcidiecézní charita Praha věnuje benefiční koncert památce kardinála Miloslava Vlka

Arcidiecézní charita Praha pořádá 31. října 2017 ve Smetanově síni Obecního domu slavnostní benefiční koncert ve prospěch České nemocnice v Ugandě. Koncert, na jehož programu je Requiem Wolfganga Amadea Mozarta, věnuje památce kardinála Miloslava Vlka. Koncert moderuje Marek Eben.

Přijďte se seznámit s našimi službami

Diecézní charita Plzeň zve veřejnost u příležitosti Dne Charity na Den otevřených dveří 26. září. Podrobnosti v pozvánce.

Diecézní charita Brno se bude prezentovat na koncertě Diany Krall v rámci Jazzfestu

Jazzový festival JazzFest Brno pravidelně uvádí slavná jména světového jazzu jakými jsou Bobby McFerrin nebo Gregory Porter. Ve středu 20. 9. 2017 bude na jazzovém festivalu v DRFG aréně zpívat další hvězda jazzové hudby Kanaďanka Diana Krall. Navíc se Jazzfest Brno rozhodl dát tomuto koncertu charitativní rozměr a za svého partnera si vybral Diecézní charitu Brno.

Napište nám!

DotazNenašli jste na webu potřebné informace?
Máte pro nás vzkaz?

Napište nám!