Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Holkám a klukům z nízkoprahových klubů držíme palce, aby se dostali na vysněnou školu

V pátek 27. dubna přijdou do středních škol výsledky přijímacích zkoušek a nejpozději příští středu tak budou výsledky znát i ti, co chtějí na školách studovat. Držíme palce všem holkám a klukům, aby se dostali na tu, co chtějí. S přípravou pomáhali také v charitních nízkoprahových zařízeních po celé republice. Klubů je 69 a pravidelně je navštěvuje skoro devět a půl tisíce dětí a dospívajících.

Všem holkám a klukům z nízkoprahových klubů Charity držíme palce, aby se dostali na vysněnou školu

Zítra, v pátek 27. dubna, přijdou do středních škol výsledky přijímacích zkoušek a nejpozději příští středu tak budou výsledky znát i ti, co chtějí na školách studovat. Držíme palce všem holkám a klukům, aby se dostali na tu, co chtějí. A ještě o trochu víc myslíme na ty, kterým jsme s přípravou pomáhali v charitních nízkoprahových zařízeních po celé republice. Těch je 69 a pravidelně je navštěvuje skoro devět a půl tisíce dětí a dospívajících.

Kontejner pro Zambii: pomozme dětem studovat a učit se šít a farmařit

Chiparamba - Vybavit školy v chudé zambijské vesnici, dodat tam zdravotní potřeby či věci potřebné pro výuku řemesel (šicí dílna a farmaření). To je cílem materiální sbírky sudoměřických farníků a Arcidiecézní charity Olomouc (ACHO). Sbírka Kontejner pro Zambii potrvá do 15. června...

Pomozte Prožít stáří důstojně

Pro nemocného nebo unaveného člověka je nejdůležitější odpočinek v pohodlné posteli. Nejcitelněji to vnímají senioři, dlouhodobě nemocní lidé, lidé upoutaní na lůžko. Cílem kampaně "Prožít stáří důstojně" je zajistit finance na obnovu polohovacích postelí v domovech pro seniory Charity Ostrava.

Pouťový jarmark pro Charitu v Kamenici nad Lipou

Již tradičně jsme se aktivně zapojili do pouťové slavnosti města a uspořádali Pouťový jarmark pro Charitu.

Klub seniorů v Kamenici nad Lipou přináší radost i nová poznání

V nově vzniklém klubu seniorů se v Kamenici/L. schází senioři pravidelně od února každé pondělí od 14-16 hod na mísntí faře.

Kardinál Dominik Duka poděkoval Charitě za její práci pro potřebné

Arcibiskup pražský kardinál Dominik Duka se dnes setkal s řediteli a prezidenty arci/diecézních Charit. Navštívil jednání Rady ředitelů Charity Česká republika, které se konalo v centrále Arcidiecézní charity Praha. Po úvodním duchovním slovu pan kardinál zdůraznil důležitost charitního díla a vyjádřil jménem katolické církve poděkování za činnost, kterou jednotlivé Charity vykonávají pro naše potřebné bližní.

Z Indie: Co nemohli moji vlastní rodiče, udělali pro mě ti „adoptivní“

Kumari zažila na vlastní kůži jaké to je, když váš život ovlivní pomoc od lidí, kteří jsou vzdáleni tisíce kilometrů a pravděpodobně je nikdy v životě nepotkáte. Je vděčná, že mohla díky programu Adopce na dálku® vystudovat. „To, co pro mě nemohli udělat moji vlastní rodiče, pro mě udělali moji „adoptivní“,“ říká v rozhovoru učitelka Kumari.

Charitní dobrovolníci umí vzít za práci a neztratit dobrou náladu, potvrdil úklid v Humpolci

Oblastní charita Havlíčkův Brod iniciovala úklid kousku Humpolce v rámci celosvětové kampaně Den Země. (OCH HB/Aneta Slavíková)(Humpolec) – Slunce začíná vystrkovat své paprsky zpod ranních mraků, ptáci o sobě dávají důrazně vědět hlasitým zpěvem a ačkoliv začíná první víkendový den, kolem pětatřiceti nadšenců obléká v areálu dětského dopravního hřiště v Humpolci pracovní rukavice. Celý svět si totiž připomíná Den Země, a tak se i Oblastní charita Havlíčkův Brod rozhodla, že se do oslav aktivně zapojí. Ve spolupráci s městem se v sobotu 21. dubna s úderem deváté hodiny ranní pustila v rámci akce Charita pro Humpolec do úklidu části Humpolce. Hrábě, košťata, lopaty, kolečka a pytle na odpad vzali do rukou jak pracovnice havlíčkobrodské Charity, jejich děti, vnoučata či sourozenci, tak i zástupci města včetně místostarostky Ing. Lenky Bartákové a zaměstnanci i klienti Centra denních služeb Medou, kteří se postarali u úklid kolem budovy Střediska volného času, kde také sídlí.

Konference „Dobrá praxe v sociálních službách“

Charita ČR, největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb, pořádá ve čtvrtek 7. června 2018 odbornou konferenci pro sociální pracovníky s názvem Dobrá praxe v sociálních službách. Konference se uskuteční v Paláci Charitas v Praze (Karlovo náměstí 317/5, Praha) od 9:30 do cca 15:30 hodin.

Aktuální výtěžek
112 375 184 Kč

Rozpečetěno pokladniček

Zobrazit podrobné výsledky z celé ČR

Napište nám!

DotazNenašli jste na webu potřebné informace?
Máte pro nás vzkaz?

Napište nám!