Program FEAD

Potravinová a materiální pomoc nejchudším osobám

Práce a rodina - úvodní seminář

parPrvní setkání zájemkyň o vstup do projektu

Plzeňský Domov sv. Zity slouží seniorům již tři roky

Tisková zpráva ze dne 20. 2. 2017

Před 3 lety byla dokončena realizační fáze projektu Chráněné bydlení. Jednalo se o rekonstrukci objektu na adrese Sladkovského 16, Plzeň za finanční podpory ESF, konkrétně ROP Jihozápad (cca 8 mil. Kč), dále Statutárního města Plzně (2 mil. Kč), německého podpůrného programu Renovabis (cca 1 mil. Kč) a programu Prazdroj lidem. Stavební práce probíhaly od 1. 10. 2012 do 31. 12. 2013 a celkové náklady přesáhly 12 mil. Kč.

Charita bude nadále poskytovat pomoc chudým osobám v rámci programu FEAD

Lidé v nouzi budou od března 2017 opět zdarma dostávat potraviny a další základní potřeby. A to díky operačnímu programu Ministerstva práce a sociálních věcí financovanému z Fondu evropské pomoci nejchudším osobám (FEAD) „Potravinová a materiální pomoc nejchudším osobám II“. Tento program č. II je vlastně pokračováním právě končícího programu č. I. Pomoc  pro sociálně slabé bude distribuována jednotlivými místními Charitami, které pomohou také odbornou radou.

Ford Fiesta na prodej, výnos podpoří služby českobudějovické Charity

Prodáme Ford Fiesta, rok výroby 1997. Peníze za prodané vozidlo budou použity na služby a činnosti Diecézní charity České Budějovice zaměřené na pomoc lidem v nouzi. Více informací a fotografie auta v tomto článku.

Charita v Lovosicích pomůže ženám najít práci

Naše organizace uspěla s žádostí o podporu v rámci projektů EU s projektem PaR - Práce a rodina. Začal únor a my jsme začali realizovat.
O co jde?
Pomáháme ženám a matkám s dětmi uspět na trhu práce.

Čestné uznání pro fotografii z Farní charity Kamenice nad Lipou

Fotografie, kterou pořídila Denisa Šimanová při setkání uživatelů pečovatelské služby s canisterapeutickými pejsky, získala čestné ocenění poroty ve fotosoutěži MŮJ SVĚT. Děkujeme a blahopřejeme.

oceněná

Kolomyjská Charita přijela pro inspiraci. Zajímá se o lidi bez domova a dobrovolníky

Arcidiecéze olomoucká – Jak to chodí v centru pro lidi bez domova, jak fungují služby pro zdravotně postižené a jak si udržet dobrovolníky a získat nové? Pro takovou inspiraci přijeli do České republiky partneři Arcidiecézní charity Olomouc z ukrajinské Kolomyje.  Služby své Charity totiž chtějí obohatit například o ubytování pro dětské účastníky letních táborů nebo noclehárnu pro lidi bez domova. Počet lidí bez přístřeší totiž stoupá…

11.2. - Světový den nemocných, pro hradeckou charitu blízké téma

Světový den nemocných připomíná, že lidé jsou nemocní a strádají. Pomoc nevyléčitelně nemocným a těm, kteří nejsou zdraví, je zdravotním sestřičkám hradecké charity blízké. Již 25 let dojíždí domů za pacienty, čtvrtým rokem jsou s nimi na poslední cestě životem.DHP navrh logaCharitní ošetřovateslká služba

Únorové aktivity pro veřejnost v Charitě Ostrava

Dny otevřených dveří, kurz pro hospicové dobrovolníky, seminář pro pečující, besedu s psychiatrem a další aktivity pro veřejnost nabídne v únoru Charita Ostrava. Tato nezisková organizace poskytuje pomoc lidem v nouzi především na Ostravsku a v okolí.

Napište nám!

DotazNenašli jste na webu potřebné informace?
Máte pro nás vzkaz?

Napište nám!