Pouťový jarmark pro Charitu v Kamenici nad Lipou

Již tradičně jsme se aktivně zapojili do pouťové slavnosti města a uspořádali Pouťový jarmark pro Charitu.

Klub seniorů v Kamenici nad Lipou přináší radost i nová poznání

V nově vzniklém klubu seniorů se v Kamenici/L. schází senioři pravidelně od února každé pondělí od 14-16 hod na mísntí faře.

Charitní dobrovolníci umí vzít za práci a neztratit dobrou náladu, potvrdil úklid v Humpolci

Oblastní charita Havlíčkův Brod iniciovala úklid kousku Humpolce v rámci celosvětové kampaně Den Země. (OCH HB/Aneta Slavíková)(Humpolec) – Slunce začíná vystrkovat své paprsky zpod ranních mraků, ptáci o sobě dávají důrazně vědět hlasitým zpěvem a ačkoliv začíná první víkendový den, kolem pětatřiceti nadšenců obléká v areálu dětského dopravního hřiště v Humpolci pracovní rukavice. Celý svět si totiž připomíná Den Země, a tak se i Oblastní charita Havlíčkův Brod rozhodla, že se do oslav aktivně zapojí. Ve spolupráci s městem se v sobotu 21. dubna s úderem deváté hodiny ranní pustila v rámci akce Charita pro Humpolec do úklidu části Humpolce. Hrábě, košťata, lopaty, kolečka a pytle na odpad vzali do rukou jak pracovnice havlíčkobrodské Charity, jejich děti, vnoučata či sourozenci, tak i zástupci města včetně místostarostky Ing. Lenky Bartákové a zaměstnanci i klienti Centra denních služeb Medou, kteří se postarali u úklid kolem budovy Střediska volného času, kde také sídlí.

Konference „Dobrá praxe v sociálních službách“

Charita ČR, největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb, pořádá ve čtvrtek 7. června 2018 odbornou konferenci pro sociální pracovníky s názvem Dobrá praxe v sociálních službách. Konference se uskuteční v Paláci Charitas v Praze (Karlovo náměstí 317/5, Praha) od 9:30 do cca 15:30 hodin.

Zaměstnanci Komunitního centra Janov OCH Most se zapojili do Peříčkového týdne

Zaměstnanci Komunitního centra Janov se již po několikáté zapojili do sbírkové akce Pomozte dětem a vybrali zatím nejvyšší částku!

Kraj Vysočina poděkoval havlíčkobrodské Charitě za přínos společenské odpovědnosti

Zástupkyně ředitelky havlíčkobrodské Charity Bc. Jana Dománková na slavnostnostním vyhlášení ankety. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Poděkování hejtmana Kraje Vysočina za to, že se Oblastní charita Havlíčkův Brod chová společensky odpovědně, převzala zástupkyně ředitelky organizace Bc. Jana Dománková historicky poprvé v pondělí 16. dubna odpoledne přímo v sídle krajského úřadu v Jihlavě. Právě tam se totiž uskutečnilo slavnostní vyhlášení ankety Cena hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost, do které se zapojila i havlíčkobrodská Charita. "Oficiální poděkování i samotná účast v soutěži je pro nás velký závazek a zároveň motivace pro to, abychom byli v této oblasti a v přítomnosti tak silné konkurence stále lepší a lepší," uvedla bezprostředně po skončení programu Jana Dománková.

Cena Ď pro Královéhradecký kraj zůstala v Oblastní hradecké charitě

V úterý 10. dubna se uskutečnilo ve Studijní a vědecké knihovně v HK vyhodnoccení krajského kola Ceny Ď pro Královéhradecký kraj. Hlavní cenu si odnesla Mgr. Jana Vaníčková, kterou nominovala naše Oblastní hradecká charita.

Krajskou cenu Ď získala dobrovolnice z Poličky

Obrovsky zaskočena zůstala Marie Jílková v úterý 10. dubna 2018 při vyhlašování cena Ď, když zjistila, že odborné kolegium vybralo právě ji, dobrovolnici z terapeutického obchodu Fimfárum.

Tisková zpráva – Střelba v charitním Azylovém domě Domažlice

Dne 10. dubna 2018 došlo v azylovém domě v Domažlicích k tragické události. Jeho klientovi, který zde žil zhruba rok a byl stabilizovaný i vzhledem ke své psychiatrické diagnóze, se akutně zhoršil zdravotní stav a bezprostředně před převozem do nemocnice postřelil dva policisty, nakonec i sebe. Na místě zasahovali záchranáři i pořádková jednotka. Muž nakonec podlehl zranění a zemřel. Ředitel Diecézní charity Plzeň ing. Jiří Lodr děkuje za profesionální přístup všem účastníkům incidentu a pohotový přístup zaměstnanců azylového domu.

Děravá síť poslední záchrany: změny Zákona o hmotné nouzi ubírají těm nejchudším

Změny systému pomoci v hmotné nouzi, prosazené v průběhu roku 2017, přinesly trpké ovoce. Podle zkušeností odborníků Charity Česká republika, pracujících dlouhodobě s lidmi v nouzi, způsobují nedávné novely zákona těm nejchudším zbytečné potíže a jejich složitou materiální a bytovou situaci ještě zhoršují

Aktuální výtěžek
112 375 184 Kč

Rozpečetěno pokladniček

Zobrazit podrobné výsledky z celé ČR

Napište nám!

DotazNenašli jste na webu potřebné informace?
Máte pro nás vzkaz?

Napište nám!