K průzkumu Charity o mladých a chudobě vznikl cyklus fotografií Tomáše Pospěcha

Charita Česká republika se letos věnuje tématu Mladí a chudoba. Společně s Českou biskupskou konferencí a společností Median k němu připravila výzkum, který potvrdil předpoklad, že nejvíc záleží na tom, do jakých podmínek se narodíte. Jinými slovy, že chudoba je v Česku dědičná. K tématu vznikla i série fotografií Tomáše Pospěcha z nízkoprahového zařízení Fénix v Lipníku nad Bečvou. Tento typ sociálních služeb je totiž jedním z účinných nástrojů, kterým Charita v celé republice dětem a mladým lidem pomáhá.

Nový průzkum Charity: pětina mladých je ohrožena chudobou

Podívat se blíž na mladé ohrožené chudobou i jejich největší potíže a také zjistit, nakolik jsou zažité představy o chudobě pravdivé, to byla základní motivace k přípravě průzkumu, který uspořádala Charita Česká republika a Česká biskupská konference společně se společností Median. Potvrzuje se, že klíčové problémy pro mladé představují otázky bydlení, zadluženosti a přístupu k zaměstnání.

Diecézní charita České Budějovice slavnostně otevřela nové sídlo

V úterý 12. června Diecézní charita České Budějovice slavnostně otevřela své nové sídlo na adrese Kanovnická 18. Novým prostorám požehnal českobudějovický biskup Vlastimil Kročil za účasti pozvaných hostů mj. z Krajského úřadu Jihočeského kraje, Magistrátu města České Budějovice, světícího biskupa a prezidenta Charity Česká republika Pavla Posáda, a také obou bývalých ředitelek Diecézní charity České Budějovice – zakladatelky Heleny Fáberové a dlouholeté ředitelky Michaely Čermákové.

Zkvalitňování a příprava nových služeb i přehled celoročních aktivit. Výroční zpráva 2017

Výsledky hospodaření za uplynulé účetní období, naplnění stanovených cílů jednotlivých služeb i předznamenání nových vyhlídek a proměn organizace, která je povolána katolickou církví, aby odpovídala na potřeby lidí ocitajících se v nouzi, představila ve své výroční zprávě Charita Olomouc. To vše doplněno fotografiemi z charitních akcí a příběhy lidí, kteří díky fungujícím službám nalezli v tíživém období v Charitě pomoc i útočiště.

Konference Dobrá praxe v sociálních službách zhodnotí profesní růst

Charita Česká republika, největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb, pořádá ve čtvrtek 7. června 2018 odbornou konferenci pro sociální pracovníky s názvem Dobrá praxe v sociálních službách. Konference se uskuteční v Paláci Charitas na Karlově náměstí v Praze 1 od 9:30 hodin.

Týden se zlínským filmovým festivalem

Splnilo se nám přání! Díky vstřícnosti vedení Zlín Film Festival - Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež ve Zlíně, jsme strávili slunečné dny v Nadační zóně, v Sadu Svobody, kde jsme se, ve sněhově bílém stánku, nepřetržitě věnovali dětem. Každý den jsme kreativně tvořili, každý den jsme ´plackovali´. A jako bonus jsme připravili Festivalovou knihu vzkazů 2018 ´děti seniorům´. Bylo velkým potěšením radovat se z kreseb, výrobků, ale i slov dětí: "Včera jsem Vás podpořil s kamarádem, dnes jsem přivedl svoji sestru." A čím že se u nás platilo? No přece úsměvem!

Neratovský pobyt pro rodiny s dětmi ze Sluníčka se vydařil

Středisko rané péče Sluníčko každoročně pořádá pobytový výjezd pro rodiny s dětmi z péče do malebného Neratova. Letošní byl dle slov vedoucí rané péče "nejkrásnější"Středisko rané péče Sluníčko.

Dobrovolnictví jsem vyzkoušela a doporučuji ho každému

Této službě se věnuji již 7 let. Po smrti maminky jsem měla najednou prázdno v životě. V té době jsem objevila v kostele v Informacích tuto nabídku. Zaujala mě, a tak začalo moje dobrovolnictví. A co mi to dalo? Plnohodnotný život naplněný krásným přátelstvím a úžasnou zkušenost se stářím.

Osvědčený program, ale i noví hosté a nové aktivity pro malé i velké. Havlíčkův Brod si bude blíž

Festival sociálních služeb Bez bariér jsme si blíž. (Foto: Denisa Šimanová)(Havlíčkův Brod) – Nový pokus o rekord, dílničky, hry a soutěže pro děti za odměny, workshopy pro dospělé, horolezecká stěna, ale hlavně atraktivní přehled dostupné sociální péče a prevence v Havlíčkově Brodě a jeho okolí. Takový bude letošní celodenní festival sociálních služeb Bez bariér jsme si blíž, který na havlíčkobrodském Havlíčkově náměstí uspořádá ve čtvrtek 7. června Oblastní charita Havlíčkův Brod za podpory města.

Pomoc seniorům v obcích v domácím prostředí

Oblastní charita HK nabízí pomoc nemocným, umírajícím, rodinám s dětmi, lidem bez domova, obětem domácího násilí, lidem v těžké životní situaci. Péče o seniory je její nedílnou součástí. chps - pečovateslká služba

Aktuální výtěžek
112 375 184 Kč

Rozpečetěno pokladniček

Zobrazit podrobné výsledky z celé ČR

Napište nám!

DotazNenašli jste na webu potřebné informace?
Máte pro nás vzkaz?

Napište nám!