Snížení dotací státu v sociální oblasti ohrozí životy lidí

145 tisícům, tolika lidem pomohla v loňském roce v naší zemi Charita Česká republika. Jako největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb v Česku proto považujeme za důležité upozornit v souvislosti s debatou o financování neziskových organizací, že jakékoli snížení dotací v sociální oblasti ohrozí životy lidí. A dodáváme, že dotace je naopak potřeba zvyšovat, protože celá sociální oblast je dlouhodobě podfinancovaná.

Vojenský fond solidarity vyhlásil sbírku na pomoc rodinám tří padlých vojáků

Vojenský fond solidarity vyhlásil mimořádnou finanční sbírku ve prospěch rodin vojáků rotného Martina Marcina, desátníka Kamila Beneše a desátníka Patrika Štěpánka, kteří zahynuli v neděli 5. srpna 2018 při útoku sebevražedného atentátníka v Afghánistánu. Přispět lze na účet nebo formou DMS, a to do 31. srpna 2018.

Vlna veder ohrožuje seniory. Charita aktivovala krizový plán pro horké dny

Hodně pijte a nechoďte na slunce. Tak zní doporučení Charity pro všechny a pro seniory zvlášť. Vlna veder, která zasáhla naši republiku, totiž představuje nebezpečí zejména pro seniory a chronicky nemocné. Pro jejich organismus znamená horko velkou zátěž a při nedostatečné konzumaci tekutin snadno kolabují. Charita Česká republika aktivovala plán pro horké dny, seniory v terénu i ve svých zařízeních vybízí k dodržování pitného režimu, mění jídelníček a ochlazuje jejich prostředí všemi dostupnými prostředky.

Všimli jste si

Někteří z vás, čtenářů Jitřenky, jste si možná všimli, že v klientele AC dílen Oblastní charity Polička nastala změna. Od dubna do služby přibylo pět osob.

Neobvyklý jev

V souvislosti s „přehřívající“ se ekonomikou jsme v Oblastní charitě Polička zaznamenali neobvyklý jev. V některých službách jsme nuceni odmítat klienty, a to z úplně jiných důvodů, než v předchozích letech.

Soutěž: Co pro mne znamená DOBROVOLNICTVÍ?

Setkali jste se již s dobrovolnictvím? Jste nebo jste byl dobrovolníkem nebo Vám byla či je poskytována pomoc dobrovolníka? Jakou zkušenost jste získali? Co Vám dobrovolnictví přineslo? Podělte se o své zážitky, napište, nakreslete nebo zachyťte na fotografii pěkné okamžiky z dobro-působení. Zapojte se do naší soutěže! Těšíme se na Vaše příspěvky. Plakátek

Na zdraví Haiti vyléčí chudé v Karibiku. Letos tam s Arcidiecézní charitou vyrazí i český lékař

Hranice, Olomouc, Svitavy, Zábřeh – Srpen ve jménu osvěžení a také dobrých skutků. Na dveře klepe již 4. ročník kampaně Na zdraví Haiti. Za kohoutkovou vodu mohou přispět hosté kaváren a hospůdek od jedné do nekonečna korun v Hranicích, Olomouci, Svitavách a Zábřehu. Za jejich příspěvky pak Arcidiecézní charita Olomouc uspořádá zdravotní kemp pro obyvatele, zejména děti, v odlehlé oblasti Baie de Henne. Letos na podzim tam s humanitární pracovnicí Charity zamíří i lékař.

Dobrodruhá zaostří na nejchudší zemi západní polokoule – Haiti

Olomouc – Co může mít společného nově otevřený obchod Dobrodruhá s těžce zkoušenou zemí, která se nachází až v samotném srdci Karibiku? V prodejně Dobrodruhá odstartuje ve středu 1. srpna v rámci již každoroční prázdninové akce Na zdraví Haiti Arcidiecézní charity Olomouc (ACHO) prodejní kampaň jedinečného sortimentu výrobků ruční lidové tvorby haitských řemeslníků a umělců. Návštěvníci ochutnají pravou haitskou kávu a koupí originálních výrobků budou mít možnost přispět na podporu projektů ACHO na Haiti.

Flétna pod polštářem. Takto usínají černobylské děti na ozdravném táboře

Václavov – Dodržovat pitný režim, hrát si na čerstvém horském vzduchu, hrát na flétnu, vyřádit se v bazénu a vyjíždět na výlety. Zdánlivě obyčejné záležitosti jsou pro některé děti z ukrajinské oblasti zasažené černobylskou havárií jako sen. Splní si ho v podhůří Jeseníků při ozdravném pobytu, který má letos poprvé pod palcem Arcidiecézní charita Olomouc. Některé děti usínají s flétnou pod polštářem. Ráno se vzbudí a je tam. Nebyl to sen…

Pozvánka na dernisáž obrazů a setkání s ukrajinským malířem Vasylem Bobitou

Ve čtvrtek 26. 7. od 15 hod. se můžete osobně setkat s ukrajinským malířem Vasylem Bobitou, který vystavuje své obrazy ve foyer Krajského úřadu Královéhradeckého kraje (3. - 31. 7. 2018). Touha dál malovat před lety přivedla tohoto představitele Zakarpatské umělecké školy do Česka. Okouzlen Prahou tu vytvořil například osobitý cyklus Stověžatá Praha. Na dernisáži výstavy s hudebním doprovodem také ochutnáte ukrajinskou kuchyni. Pořádají Integrační centrum pro cizince Diecézní charity HK a Regionální ukrajinský spolek ve VČ za podpory Královéhradeckého kraje.

Aktuální výtěžek
112 375 686 Kč

Rozpečetěno pokladniček

Zobrazit podrobné výsledky z celé ČR

Napište nám!

DotazNenašli jste na webu potřebné informace?
Máte pro nás vzkaz?

Napište nám!