Fotbalová akce pomohla péči o děti a nevyléčitelně nemocné

Okresní fotbalový svaz Hradec Králové připravil na začátek roku 2017 7. ročník Dne partnerů OFS Hradec Králové.Služby  Rodinám s dítětem s postižením  a lidem, kteří chtějí dožít doma získaly každá 20 000 Kč. Děkujeme.

Centrum SASanka pomáhalo v 236 rodinách na Jičínsku

Centrum SASanka je jednou ze služeb Oblastní charity Jičín. Rodiny s dětmi z Jičínska podporujeme v rámci této bezplatné sociální služby 6. rokem a to již na 3 pracovištích - v Jičíně, ve Vysokém Veselí a od léta 2016 i v Kopidlně s dosahem na Libáňsko.

"Pomáháme cizincům z celého světa," vysvětlovala dětem Taťjana Šeráková z Poradny pro cizince

„Děti, co myslíte, proč lidé odcházejí ze své vlasti?“ zeptala se Taťjana Šeráková z Diecézní charity ČB hned na úvod žáků 6. – 9. třídy ZŠ Waldorfská v Českých Budějovicích. Na začátku letošního března se zde konal tzv. projektový týden a část dětí se zaměřovala na téma Výchova k občanství.

Sestra Maria Goretti: Jsme vděčni za vaši pomoc

Vděčnost a poděkování za pomoc nejchudším dětem, to bylo hlavní poselství včerejší debaty sestry Marie Goretti z Indie s dárci. Sestra vyprávěla, jak konkrétně pomoc probíhá a jaké má výsledky. Odpovídala na konkrétní otázky přítomných, které se týkaly „adoptovaných“ dětí i života v Indii.

Charita Olomouc poděkovala tříkrálovým dobrovolníkům za nasazení a obětavost

Plný kostel tříkrálových koledníků, kino, výstava, dárky, pohoštění, tombola a k tomu všemu příjemná a milá atmosféra. To vše zažily v sobotu 18. března na již tradiční akci Den pro malé a velké krále čtyři stovky dětí z olomouckého děkanátu. Odevšad zaznívala slova: „Děkujeme, příště do toho jdeme zas, i když to bylo letos náročné, díky za tuto akci, krásný film a super ceny!“ Na přípravě sobotní akce se kromě organizátorů a pracovníků podílelo i 27 dobrovolníků...

Světový den sociální práce 2017: podpora komunit a udržitelnosti prostředí

Světový den sociální práce letos připadá na 21. března 2017. Diecézní charita České Budějovice poskytuje služby v oblasti sociální více než čtvrt století. Pomáhá lidem v nouzi na jihu Čech a formou humanitární činnosti působí také v zahraničí. Jednou z činností, na které se zaměřuje, je i podpora komunit.

Pouchovský azylový dům pro maminky s dětmi slaví

Domov pro matky na Pouchově již do své 15 ti leté historie vepsal přes tři tisíce příběhů, osudů rodin, které zde prožily nějaký čas, našly lidskost, porozumění, důstojnost a pomoc. Mnoho z nich zde uzavřelo kapitolu „minulost“ a vykročilo tím šťastnějším směrem, do vlastního bydlení. Mnoho jich i přes veškerou podporu odešlo s nejistotou.Domov pro matky s dětmi

Dobře odvedená sociální práce nemá být vidět

V úterý 21. března si připomenáme Světový den sociální práce. Všem, kdo se starají o druhé a vytvářejí tak lidštější prostředí, poděkoval k tomuto světovému dni kardinál Dominik Duka. S charitní koordinátorkou Ivou Kuchyňkovou jsme hovořili o tom, k čemu jsou dobří průvodci lidí v nouzi, co všechno musí zvládnout a jak se jim u nás daří.

Zemřel Miloslav kardinál Vlk. Iniciátor vzniku Diecézní charity Č. Budějovice

V sobotu 18. března 2017 zemřel Miloslav kardinál Vlk. Bylo mu 84 let. Rodák z jihočeské Líšnice, který po revoluci jako tehdejší českobudějovický biskup inicioval vznik Diecézní charity České Budějovice.

Uvítáme jakoukoli pomoc, říká maminka, která pečuje o nemocného manžela a tři děti

Rodina Městeckých. (Foto: archiv rodiny)(Čachotín u Chotěboře) – Je čtvrtek a dvě malé princezny a mladá maminka už vyhlížejí návštěvu, která k nim pravidelně přijíždí. Maminka se těší hlavně na to, až se bude moci vypovídat a požádat o praktické rady, holčičky se zase nemůžou dočkat, až předvedou, jak se naučily stavět domečky z kostek. Zhruba rok do rodiny Městeckých z Čachotína u Chotěboře dojíždí Jitka Muzikářová, DiS., vedoucí ŠIPKY – sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi při Oblastní charitě Havlíčkův Brod. „Je to můj anděl,“ říká maminka Kateřina Městecká, které se po nemoci manžela obrátil život vzhůru nohama.

Napište nám!

DotazNenašli jste na webu potřebné informace?
Máte pro nás vzkaz?

Napište nám!