Program konference Ke kvalitě v sociálních službách

V úterý 14. listopadu od 10 hodin proběhne v Olomouci odborná konference sociálních pracovníků.

Zemřel podnikatel a mecenáš Jan Hradecký

Zakladatel firmy Botanicus dlouhodobě spolupracoval s Charitou ČR, která pro výrobu přírodní kosmetiky mj. zprostředkovala dovoz pačuli vypěstovaného zemědělci v Indonésii, kterou zasáhla v prosinci 2004 vlna tsunami. Spolu s manželkou Danou v Ostré u Lysé nad Labem vybudoval areál, který se stal místním centrem řemeslné výroby, botaniky i umění. Jejich firma Botanicus prodává přírodní kosmetiku přes síť franšízových obchodů v 17 zemích. Zakladatel firmy na přírodní kosmetiku zahynul při rallye v Namibii. Čest jeho památce!

Na zdraví Haiti: zdravotní kemp odhalil u Haiťanů vyrážky, záněty a problémy s trávením

Baie de Henne - Vyrážky, ekzémy, záněty očí a uší, problémy s trávením. Tyto potíže řešily nejčastěji u chudých Haiťanů sestřičky z řádu sv. Josefa. Spolu s humanitární pracovnicí Arcidiecézní charity Olomouc Klárou Lőffelmannovou se zaměřily na děti z odříznuté oblasti Baie de Henne, kteří se nedostanou k lékaři. Mezi nimi převládaly děti. Charita děkuje dárcům, kteří se zapojili do srpnové kampaně Na zdraví Haiti. Za jejich příspěvky se podařilo zdravotnický kemp uskutečnit. Podrobnosti o kempu a o situaci na Haiti se dozvíte v Klářiných online zápiscích z cesty.

Informovaný senior v Horažďovicích

V úterý 24.10.2017 Vás od 15:00 hod. zveme na bezplatnou přednášku v rámci bezpečnostně informačního  projektu Informovaný senior, který pořádá Plzeňský kraj.

Tématem bude rodinné právo pro seniory a dědictví dle Nového občanského zákoníku z roku 2014.

Charita ČR oceněna kambodžským rytířským řádem

Charita Česká republika byla oceněna jedním z nejvyšších kambodžských státních vyznamenání, Královským řádem Sahametrei. Jedná se o rytířský řád určený cizincům, který se uděluje za vynikající služby králi a kambodžskému lidu. V Kambodži jej převzala zástupkyně Charity ČR Barbora Vlasová u příležitosti oslav 20. výročí založení charitní oční kliniky v Takeu (Caritas Takeo Eye Hospital).

Jihomoravský kraj znevýhodňuje pracovníky preventivních sociálních služeb

Tisková zpráva (Brno. Jihomoravský kraj) Ministerstvo práce a sociálních věcí uvolnilo 823 mil. Kč na zvýšení platů v sociálních službách. Vláda ČR schválila navýšení platů v sociální sféře o 23 % již od července a o dalších 10 % od listopadu 2017. MPSV uvádí v tiskové zprávě, že dotace ze státního rozpočtu je účelově určena na dokrytí osobních nákladů pro všechny sociální služby zařazené do sítě sociálních služeb kraje. Jihomoravský kraj ale tyto prostředky použil pouze do služeb sociální péče, které sám ve velké míře poskytuje.

Pečovatelé pomáhají s hygienou nemohoucím. V nové ambulanci

Brumov-Bylnice – Nové zázemí pro pečovatelskou službu a ambulantní hygienické centrum pro nemohoucí. To vše vzniklo v suterénu bývalé školy „Měšťanky“ v Brumově – Bylnici. Nové prostory Charity Valašské Klobouky fungují od půlky letošního srpna...

Brněnský Koláč pro hospic vynesl přes 92 tisíc Kč. Děkujeme!

Diecézní charita Brno uspořádala další ročník Koláče pro hospic. Jedním z tradičních míst jeho konání je Brno. Kromě stánkového prodeje se zde Koláč pro hospic poprvé konal formou pozvání do brněnských firem. Po rozpečetění sbírkových kasiček bylo sečteno 92 509 Kč darů. Výtěžek podpoří lidi s nevyléčitelným onemocněním a jejich rodiny, kterým pomáhá charitní hospicová péče. Děkujeme brněnské veřejnosti, brněnským firmám a jejich zaměstnancům a dobrovolníkům, kteří Koláč pro hospic podpořili!

Výstava fotografií z Jižní Ameriky

Ve čtvrtek 12. října v 18:00 byla zahájena v prostorách DEPO 2015 výstava fotografií z Jižní Ameriky, z míst, kde probíhá projekt DCHP na podporu chudých dětí. Výstava trvá do 29. října.

Duhové křídlo

Pátý ročník Duhového křídla slavnostního odpoledne oceňujícího organizace a jednotlivce pracující ve prospěch zdravotně postižených osob, pořádaný Pardubickým krajem, byl důstojný a krásný i díky klientům AC dílen a Denního stacionáře Oblastní charity Polička. V doprovodném programu na něm vystoupili se svým Motýlím tancem.

Napište nám!

DotazNenašli jste na webu potřebné informace?
Máte pro nás vzkaz?

Napište nám!